Facebook Pixel

Kokius vitaminus gerti nuo herpeso

Kokius vitaminus gerti nuo herpeso

Statistikos duomenimis, 90% žmonių yra užsikrėtę įvairiais herpeso virusais. Daugelis linkę gydytis tepalai, bet ką daryti, jei esate jiems alergiškas ir pūslelinė nenustoja pulti?

Dažnai herpes virusas yra aktyvus, kai nusilpusi imuninė sistema. Štai kodėl, pajutę pirmuosius simptomus, turėtumėte atkreipti dėmesį į imuninės sistemos stabilizavimą.

 

Imuninei sistemai įtakos turi vitamino C ir B trūkumas jūsų organizme. Blogi įpročiai, stresas ir netinkama mityba taip pat turi toksinį poveikį imuninėms ląstelėms.

Pasireiškus herpesui, rekomenduojama vartoti geriami vitaminai, tokie kaip: A, C ir E, o pažangesniais atvejais – injekcijos su vitaminais B6 ir B1.

Vitaminas E yra antivirusinė priemonė ir, dėl savo antioksidacinių savybių prisideda prie lipidinio sluoksnio ląstelių membranų stabilizavimo. Šio vitamino pagalba galima sumažinti skausmą, kuris palengvina pūslelinės simptomus ir pagreitina atsiradusių opų gijimą.

Askorbo rūgštis (vitaminas C), kaip ir vitaminas E, turi antioksidacinių savybių ir kartu su vitamino B kompleksu padeda greitai išgydyti bėrimus. Pradinėje ligos stadijoje šio vitamino rekomenduojama vartoti 3 kartus per dieną.

Taip pat šis vitaminų derinys padeda stiprinti imunitetą sistemą ir užkirsti kelią dažniems šio viruso atkryčiams.

span>

 

Vitaminas A laikomas geru kovotoju su herpeso virusu – jis taip pat palengvina simptomus ir padeda sumažinti atkryčių dažnį.  Šis vitaminas yra stiprus antioksidantas, todėl prieš vartodami pasitarkite su gydytoju. Šis vitaminas stiprina antikūnų sintezę ir padidina leukocitų aktyvumą. Į organizmą patekęs vitaminas A skatina naujų ląstelių augimą ir stiprina ląstelių membranas, todėl virusui tampa sunkiau plisti.

 

Vitaminas B1 skatina fermentų, palaikančių biochemines reakcijas, susidarymą. Šis vitaminas padeda tinkamai pasisavinti gliukozę, taip pat aprūpina organizmą reikiama energija.

Piridoksinas arba vitaminas B6, padeda neutralizuoti cholesterolio, taip pat padeda palaikyti imuninę sistemą, taip pat gerina odos būklę.

 

Mityba sergant herpesu turėtų turėti maisto produktų, kuriuose gausu lizino ir mažai arginino, nes būtent šios aminorūgštys turi įtakos herpeso atsiradimui. Mitybos specialistai pataria dažniau valgyti vištienos mėsą, kiaušinius, jūros gėrybes, soją, neriebią varškę. Tačiau geriau atsisakyti žemės riešutų, šokolado, razinų, taip pat alkoholinių gėrimų.

 

Be lizino, mityba nuo herpeso yra tinkama bet kokiam maistui ir patiekalams, kurie gali palaikyti mūsų imunitetą. Juk pūslelinė – tai virusas, o imuninės ląstelės kovoja su viruso ląstelėmis.

 

 



Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.