Facebook Pixel

Kuo naudingas vitaminas E

Kuo naudingas vitaminas E

Vitaminas E priklauso riebaluose tirpių riebalų grupei. Pagrindinė organizmo funkcija yra apsaugoti ląstelių membranas nuo oksidacijos. Vitaminas E buvo aktyviai tiriamas iškart po jo atradimo. 1922 m. Evansas nustatė savo svarbų vaidmenį reprodukcinės sistemos funkcionavime, atlikdamas daugybę eksperimentų su žiurkėmis. Dėl šio ryšio nebuvimo organizme atsiranda šie sutrikimai:
1. Vyrų atveju sunaikinamas sėklidžių epitelis. Dėl to spermatozoidų gamyba sukelia nevaisingumą, seksualinio potraukio ir potencijos sumažėjimą.
2. Moterims nėštumo metu padidėja persileidimo tikimybė, galimas išankstinis placentos atsiskyrimas.
3. Vaisingo amžiaus moterims gali pasireikšti bendras reprodukcinės sistemos audinių degradacijos destrukcija ir nevaisingumas.
Vitaminas E, pasak gydytojų, gali būti naudingas kaip gydomoji priemonė šiais laikotarpiais:
• menopauzė;
Ankstyva menopauzė
• Mona estrogenas;
• pooperacinis atsigavimas.
Atlieka vaidmenį tokiuose svarbiuose biologiniuose procesuose:
• Kraujagyslių membranos stiprinimas. Tai veiksmingai tiekia deguonį ir maistines medžiagas į odą bei pašalina irimo produktus.
Veido raumenų atpalaidavimas. Dauguma veido raukšlių, raumenų po oda. Vitaminas E padeda greitai išvalyti juos nuo atsipalaidavimo ir kenksmingų junginių, tokių kaip pieno rūgštis.
dalyvauja estrogenų sintezėje. Šis hormonas padidina riebalinių liaukų veiklą, o tai leidžia palaikyti tinkamą vandens ir lipidų apykaitos pusiausvyrą odos ląstelėse.
Vitaminas E diabetui gydyti
Sergant cukriniu diabetu, padidėjus cukraus koncentracijai kraujyje, keičiasi jo tankis, jis tampa tirštesnis. Dėl šios priežasties sulėtėja reakcija, sumažėja gijimo tikimybė.
Vitaminas E šiuo atveju suteikia tokį teigiamą poveikį:
• Pagreitina gijimą
• Neleidžia vystytis kataraktai.
• Pagerina kraujotaką
• Mažina kraujospūdį
• Normalizuokite kraujo tankį ir kraujo krešėjimą

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.