Facebook Pixel

Kokosų aliejus – panaudojimas ir nauda organizmui

Kokosų aliejus – panaudojimas ir nauda organizmui

Kokosų aliejaus nauda sveikatai

Svorio metimas: Kokosų aliejus labai naudingas norint numesti svorio. Jame yra trumpos ir vidutinės grandinės riebalų rūgščių, kurios padeda atsikratyti antsvorio. Tyrimai rodo, kad kokosų aliejus gali padėti sumažinti moterų pilvo riebalus. Be to, aliejus lengvai virškinamas ir padeda palaikyti normalią skydliaukės bei endokrininės sistemos veiklą. Kokosų aliejus taip pat padidina medžiagų apykaitą organizme, sumažindamas kasos apkrovą, todėl jūsų kūnas gali sudeginti daugiau kalorijų.

Imunitetas: kokosų aliejaus vartojimas stiprina imuninę sistemą, nes joje yra antimikrobinių lipidų, lauro rūgšties ir kaprilo rūgšties, kurios turi priešgrybelinių, antibakterinių ir antivirusinių savybių. Žmogaus kūnas lauro rūgštį paverčia monolaurinu. Tai, savo ruožtu, yra veiksmingas būdas kovoti su virusais ir bakterijomis, kurios sukelia tokias ligas kaip herpesas, gripas, citomegalovirusas ir net ŽIV.

Virškinimas: kokosų aliejus turi teigiamą poveikį. poveikis virškinamajam traktui, jei naudojamas kaip kepimo aliejus. Tai padeda išvengti įvairių skrandžio ligų ir virškinimo problemų, įskaitant susijusias su dirgliosios žarnos sindromu. Kokosų aliejuje esantys sotieji riebalai turi antimikrobinių savybių ir padeda suskaidyti įvairias bakterijas, grybelius ir parazitus, kurie gali sukelti skrandžio sutrikimus. Jis taip pat padeda įsisavinti kitas maistines medžiagas, pvz., vitaminus, mineralus ir aminorūgštis.

Odos priežiūra: kokosų aliejus puikiai tinka masažui, nes gerai drėkina odą, įskaitant sausą odą. Skirtingai nuo mineralinių aliejų, kokosų aliejus nesukelia šalutinio poveikio odai. Todėl jis geriausiai tinka norint išvengti odos išsausėjimo ir pleiskanojimo. Aliejus taip pat padeda sumažinti raukšles ir suglebusią odą, nes gerai žinomas dėl savo antioksidacinių savybių. Jis taip pat padeda gydyti įvairias odos problemas, įskaitant psoriazę, dermatitą, egzemą ir kitas odos ligas. Štai kodėl kokosų aliejus yra pagrindinė kūno priežiūros produktų, pvz., muilo, losjonų, kremų ir kt., sudedamoji dalis.

Plaukų priežiūra: kokosų aliejus skatina sveikų plaukų augimą ir suteikia plaukams. šviesti. Jis naudojamas vienas kaip plaukų priežiūros aliejus, taip pat gaminant įvairius kondicionierius ir kaukes nuo pleiskanų. Kokosų aliejuje yra baltymų, reikalingų pažeistiems plaukams maitinti ir gydyti.

Įprastos galvos odos kaukės su kokosų aliejumi užtikrins, kad  pleiskanos neatsiras, net jei jūsų galvos oda labai sausa.

 

Širdies liga:Daugelis žmonių klaidingai mano, kad kokosų aliejus nėra naudingas širdžiai. Taip yra todėl, kad jame yra daug sočiųjų riebalų. Tiesą sakant, tai naudinga širdžiai. Jame yra apie 50% lauro rūgšties, kuri padeda išvengti įvairių širdies problemų, tokių kaip didelis cholesterolio kiekis ir aukštas kraujospūdis. Kokosų aliejus nedidina cholesterolio kiekio, todėl sumažina arterijų pažeidimo tikimybę. Taigi kokosų aliejaus vartojimas padės išvengti aterosklerozės.

Virusų ir infekcijų gydymas:Patepus pažeistas vietas, kokosų aliejus sudaro cheminį sluoksnį, kuris apsaugo. užkrėstą kūno dalį nuo išorinių dulkių, oro, grybelių, bakterijų ir virusų. Kokosų aliejus labai veiksmingas nuo sumušimų, nes pagreitina pažeistų audinių gijimo procesą. Tyrimai parodė, kad kokosų aliejus naikina virusus, sukeliančius gripą, tymus, hepatitą, herpesą, SARS ir kitus rimtus pavojus sveikatai. Jis taip pat naikina bakterijas, sukeliančias opas, gerklės infekcijas, šlapimo takų infekcijas, pneumoniją ir gonorėją.

Kokosų aliejaus pasirinkimas

Yra 6 kokosų veislės aliejus iš viso: išgrynintas, rafinuotas, antrojo spaudimo, organinis, frakcionuotas ir pirmojo (arba šalto) spaudimo. Renkantis tinkamą kokosų aliejų, pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į jo naudojimo paskirtį. Jūsų pasirinkimas turėtų būti pagrįstas jūsų poreikiais. Nesvarbu, ar norite jį naudoti maistui, ar kaip aromaterapinį/masažinį aliejų, svorio metimui ar medicininiais tikslais. Toliau pateikiamas sąrašas, padėsiantis apsispręsti.


Tikslas ----- Tinkamas aliejus

  • Maisto gaminimas --- - -- Rafinuotas
  • Svorio metimas ---- Šaltasis spaudimas
  • Sveikatos priežiūra ---- Šalto spaudimo, ekologiškas
  • Masažas ---- - Išgrynintas, Rafinuotas
  • Naudojimas medicinoje --- Šaltasis spaudimas, Ekologiškas šalto spaudimas.

 

Be to, prieš pirkdami kokosų aliejų, Reikėtų nepamiršti, kad mitybos ir gydymo tikslais rafinuotas aliejus yra geriausias, nes jis yra higieniškas ir grynas. Nerafinuotas aliejus puikiai tinka išoriniam naudojimui – kaip plaukų kaukė arba tepamas ant odos.

Kaip naudoti ir laikyti?

Skirtingai nuo daugelio kitų aliejai , kokosų aliejus turi aukštą lydymosi temperatūrą – maždaug 24–25 laipsnių Celsijaus. Todėl kambario temperatūroje jis išlieka kietas ir tirpsta tik tada, kai temperatūra smarkiai pakyla. Todėl neturėtumėte jo laikyti šaldytuve.

Jei kokosų aliejų naudojate kasdien, ypač plaukų priežiūrai, tiesiog ištirpinkite aliejų garų vonelėje. Niekada nenaudokite mikrobangų krosnelės. Tada rankomis patepkite aliejumi plaukus ir paskirstykite per visą ilgį. Jei norite jį naudoti viduje, gamindami tiesiog pakeiskite augalinį aliejų kokosų aliejumi. Nepamirškite, kad visiškai visko nepakeiskite kokosų aliejumi, nes kiti aliejai ir pieno produktai taip pat turi savo privalumų.

Aliejų reikia laikyti stiklainyje su sandariai uždarytu dangteliu sausoje vietoje.

Man nepatinka kokosų aliejaus skonis. Ką daryti?: pabandykite naudoti kaip priedą įvairiuose receptuose. Išbandykite bekvapį ir beskonį aliejų. Jei vis dėlto nesate patenkinti galutiniu patiekalo su kokosų aliejumi skoniu, galite tiesiog būti jam alergiški ir geriau nebenaudoti aliejaus.

Kokį prekės ženklą pasirinkti. ? Patariame atkreipti dėmesį į patikimus ir autoritetingus prekių ženklus. Tai yra – Jarrow Formulas, Nature's Way, Now Foods, Source Naturals, Nutiva.

Kiek kainuoja aliejus? Kokosų aliejaus kaina priklauso nuo daugelio veiksnių, pvz., prieinamumo, paklausos, įvairovė (rafinuotas aliejus yra pigesnis nei ekologiškas arba grynas), prekės ženklas ir produkto kiekis skardinėje.

Kiek aliejaus turėčiau nusipirkti? Įsigykite tiksliai tiek, kiek jums reikia per 2–3 mėnesius. Nors kokosų aliejus ilgai nekartėja ir negenda, be reikalo jį laikyti nėra protinga. Galų gale, nei šviežias aliejus – tuo geresnis poveikis!

Tikimės, kad ši informacija jums buvo naudinga. Jei turite klausimų ar pageidavimų, palikite savo komentarą. Taip pat galite pasidalinti šia informacija su draugais. Ačiū!

 

 

Turinys
  • Kokosų aliejaus nauda sveikatai
  • Kokosų aliejaus pasirinkimas
  • Tikslas ----- Tinkamas aliejus
  • Kaip naudoti ir laikyti?
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.