Facebook Pixel

Ekologiška kosmetika: švelni priežiūra su pagarba gamtai

Ekologiška kosmetika: švelni priežiūra su pagarba gamtai

Vis mažiau laiko praleidžiame gamtoje, pamiršdami, kad patys esame jos dalis. Be to, šiuolaikiniame pasaulyje labai vertinama viskas, kas natūralu: drabužiai, maistas ir, žinoma, kosmetika. Šiandien ypač populiarios ekologiškos odos ir plaukų priežiūros priemonės. Kas yra ekologiška kosmetika ir kodėl ją renkasi vis daugiau moterų?

Ekologiška: ne tik natūralus produktas

Nors ir už ausies kraštelio, bet visi yra girdėję apie ekologišką kosmetiką. Jis ypač populiarus tarp ekologinį sąmoningumą ir sveiką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių. Organics gaminamas iš aplinkai nekenksmingų žaliavų, turi turtingą natūralią sudėtį. Tačiau skirtingai nuo natūralios kosmetikos, ekologiškai kosmetikai taikomi griežtesni standartai:

  • ekologiški produktai nėra bandomi su gyvūnais;
  • netręšiami nitratais. ir pesticidai;
  • sudėtyje nėra mineralinių alyvų, parabenų, dažiklių ir kitų sintetinių medžiagų;
  • yra labai aktyvių medžiagų natūrali kilmė .

Kokybiška ekologiška kosmetika susideda iš 90–100 % ekologiškų produktų, turi bent vieną europinį sertifikatą. O natūrali kosmetika susideda tik iš nedidelio procento organinių priedų. Ekologiški produktai turi būti sertifikuoti specialių įstaigų pagal griežčiausius standartus. Kosmetikos įmonės, gaminančios ekologišką kosmetiką, rūpinasi aplinka. Todėl kosmetikos pakuotės gaminamos iš perdirbtų medžiagų, nenaudojant plastiko.

Ekologiškos kosmetikos pranašumai  

Ekologinės kosmetikos sudėtis visada įspūdinga! Odos ir plaukų priežiūrai labai veiksmingi ekstraktai ir aliejai iš gėlių, vaisių ir žolelių, užaugintų nenaudojant GMO, pesticidų, ekologiškai švarioje vietoje. Juk organinės medžiagos švelniai veikia odą, šalina toksinus, pripildo ją vitaminais, saugo nuo agresyvaus aplinkos poveikio – saulės, miesto dulkių, nepalankios ekologijos. Ekologiška kosmetika gali būti ir odą puoselėjanti, ir dekoratyvi. Šiais laikais ekologiškos pudros, BB kremų, tušų ir lūpų dažų nesunkiai rasite internetinėje parduotuvėje, atskirame butike ir net dideliuose prekybos centruose.

Eko kosmetika: pagrindiniai trūkumai

Kadangi -kozhi/uhod-za-kozhej-lica.html'>ekologiškoje kosmetikoje nėra dirbtinės medžiagų, ji veikia labai subtiliai. O norint pasiekti rezultatų iš ekologiško kremo, teks jį naudoti ilgai. Kitas organikos trūkumas yra tai, kad joje nėra itin aktyvių medžiagų, kurios turi galingą gydomąjį ar jauninamąjį poveikį. Be to, natūralūs ingredientai gali būti gana stiprūs alergenai. Todėl prieš perkant ekologišką produktą reikia pasitikrinti odos jautrumą – užtepkite priemonę ant riešo ir pasižiūrėkite į odos reakciją.

Būna ir tokių atvejų. kai ant pakuotės parašyta „ekologiškas“ yra medžiagų, kurios nėra susijusios su organinėmis medžiagomis. Todėl perkant ekologišką produktą reikia atidžiai išstudijuoti jo komponentus. Palyginti su sintetine kosmetika, ekologiškos kosmetikos galiojimo laikas yra labai ribotas. Į kosmetiką dedama natūralių konservantų, kuriuos galima gauti iš augalų ekstrahuojant. Todėl maksimalus ekologiškos kosmetikos galiojimo laikas – 6 mėnesiai.

Kaip matote, ekologiška kosmetika turi labai daug privalumų! Tai aplinkai nekenksmingi produktai, kurie yra švelnūs ne tik mūsų odai ir plaukams, bet ir gamtai. Taip pat džiaugiuosi, kad tam tikras procentas ekologiškų produktų pardavimo perkeliamas į Pasaulio aplinkos apsaugos fondą. Tuo pačiu metu organinės medžiagos gali sukelti alergiją ir ne iš karto duoti rezultatų. Tačiau jei tau rūpi gamta ir renkiesi švelnią, natūralią priežiūrą, tuomet ekologiška kosmetika – geriausias sprendimas!

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.