Facebook Pixel

Kas yra peptidai ir kokiose srityse jie naudojami?

Kas yra peptidai ir kokiose srityse jie naudojami?

Kiekvienais metais nejaunėjame, kaip ir mūsų oda, ji kenčia nuo žalingo vėjo, dulkių ir net pati nuo savęs. Oda praranda elastingumą, glotnumą, ant jos atsiranda bėrimas, su amžiumi susiję pokyčiai, raukšlės, raukšlės, prarandama veido forma. Dėl peptidų galima sulėtinti senėjimo procesą.
Šiandien žodis „peptidai“ Jis naudojamas keliose srityse ir daugeliui nežinomas.

Peptidaiyra organinės medžiagos, normalizuojančios gyvybinę ląstelių veiklą kūnas. Jie reguliuoja, apibrėžia ir palaiko naujų ląstelių augimą ir vystymąsi.

Kosmetinis poveikis

Patys peptidai yra unikali medžiaga, jie prasiskverbia į gilųjį odos sluoksnį, pasiekdami gyvų ląstelių lygį, todėl odos atstatymas prasideda nuo pačių gelmių ir kaip rezultatas ilgą laiką išsaugo jaunystę.
Peptidai yra aminorūgščių molekulės, sujungtos grandine.

 

Yra daug vaistų, kurių pagrindą sudaro peptidai rinkos, kurios skatina ne tik naujų ląstelių susidarymą, bet ir jų dėka oda prisipildo kolageno ir atjaunėja.
Dėl to, kad odos būklę palaiko peptidai, ji yra apsaugota nuo žalingo aplinka ir peptidai:

  • sumažinti išvaizdą raukšlių pašalinimas

  • skatina hidrataciją ir kovoja su pradiniais senėjimo veiksniais

  • padeda suformuoti veido kontūrą

  • padidinti tonusą

  • padėti odai gaminti kolageną


Bet kokiomis sąlygomis peptidai gali išlaikyti abiejų naujų aktyvias ląsteles ir subrendusias ląsteles reguliuojant jų medžiagų apykaitą. Jie atlieka svarbų vaidmenį atkuriant normalią ląstelių veiklą ir turi antioksidacinį poveikį visam organizmui. Verta pasakyti, kad šios medžiagos yra informacijos nešėjos, skirtos genų gamybai, kurie taip pat susiję su atjaunėjimu, pradėti sveikimo procesus. 


Beje, peptidų molekulės iš prigimties yra labai mažos ir gali prasiskverbti į giliausias odos poras ir sluoksnius bei skatina veikliųjų medžiagų gamybą. Jie taip pat atkuria kolageno cirkuliaciją viršutiniame odos sluoksnyje, normalizuoja kraujagyslių būklę. Tai pagerina veido spalvą ir sumažina odos pažeidimus.  


Be teigiamo peptidų poveikio odai, jie taip pat gerai veikia plaukų būklę, prisideda prie naujų plaukų folikulų atsiradimo, stiprina plaukus ir pagreitina jų augimą.

 

Peptidai maiste ir medicinoje>

Svarbūs antioksidantai – peptidai yra daugelyje maisto produktų, ypač baltymuose: mėsoje, žuvyje ir žalumynuose.

Naudojant šiuos produktus, natūralūs baltymai virškinimo metu suskaidomi į peptidus, kurie puikiai pasisavinami skrandyje.
class=' kix-line-break' />
Peptidai aktyviai naudojami vaistuose, kurie netrukus pradėti naudoti kaip maisto papildai. Jie padeda susidoroti su stresu, mažina uždegimą organizme ir didina potenciją.

Peptidų taikymas sporte


Aminorūgštys yra organinės ir neorganinės kilmės struktūrinis baltymas. Kai kurias iš jų organizmas sugeba pasigaminti pats, tai vadinama pakeičiamomis, o nepakeičiamos yra tos, kurių organizmas nepajėgia pasigaminti. Tačiau mūsų organizmui reikia jų abiejų.

Turime neesminių ir neesminių aminorūgščių. randama maiste, kurį valgome kasdien, ir sporto papilduose.
Peptidai veikia augimo hormono gamybą, gali pašalinti skausmą pažeidimo atveju, lėtina senėjimo procesą ne tik odos, bet ir organų. Beje, peptidai plačiai naudojami kultūrizme, siekiant auginti raumenis ir suteikti kūnui palengvėjimą. O aktyviu fiziniu krūviu, siekiant idealaus kūno, kruopščiai parinkta mityba, organizmas negavo streso ir išlaikė tokią būseną ilgą laiką.


Peptidai miegui ir atsigavimui gerinti

Tai ypatinga peptidų rūšis – DISP. Jie užtikrina gerą miegą, pašalina stresą ir nemigą, normalizuoja nervų sistemos būklę. Po steroidų vartojimo, kurie dažnai sukelia agresyvią sportininko būseną, šie peptidai padeda kovoti su nerimu ir agresija. Kai kurie peptidai gali padidinti koncentraciją, stimuliuoti smegenų veiklą ir padėti susidoroti su fiziniu ir kitokiu stresu.

Kosmetika ir procedūros su peptidais

Be peptidai randami kosmetinėje odos priežiūroje. taip pat naudojamas atliekant tokias procedūras kaip mezoterapija ir lazerinis paviršiaus atnaujinimas.
Ši kosmetika laikoma viena veiksmingiausių, nes tikrai lėtina senėjimo procesus ir atjaunina odą. Tačiau dėl to verta jį naudoti reguliariai ir teisingai tepti ant iš anksto nuvalytos odos. Jei produktą su peptidais tepsite ant prastai paruoštos odos, atjauninimo efekto nepamatysi. Kosmetologai teigia, kad tokios kosmetikos naudojimas duoda greitą rezultatą, o raukšlės aplink akis gali išnykti vos per pusantro mėnesio.

kurių sudėtyje yra peptidų, pasikonsultuokite su specialistu.

Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas. 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.