Facebook Pixel

Svorio metimo taisyklės: mityba ir hormonų lygis

Svorio metimo taisyklės: mityba ir hormonų lygis

Kaip mitybos specialistė, manau, kad svorio metimo dietos turėtų būti atliekamos prižiūrint gydytojui. Nes, nepaisant veiksmingumo, jie gali pakenkti organizmui. Pavyzdžiui, laikydamiesi ketogeninės dietos (daug baltymų), turite reguliariai stebėti savo kūno būklę ir užkirsti kelią inkstų akmenų susidarymui, osteoporozei ir širdies ir kraujagyslių ligoms.

  ;

Kai žmogus laikosi ketogeninės dietos, jis kvepia acetonu. Jį galite pajusti, kai esate alkanas arba po sunkios treniruotės prausiatės po dušu. Taip yra dėl to, kad kūnas „valgo pats save“. Norint išvengti tokio „efekto“, reikia reguliariai maitinti organizmą baltymų struktūromis – ar tai BCAA, ar baltymai.

 

Dita ne visada reiškia griežtus apribojimus ir atsisakymą maisto malonumai. Vienintelė svarbi taisyklė – rasti sveikų alternatyvų.

Galiu rekomenduoti nuostabų baltyminį pyragą, kuriame yra 99% baltymų ir želatinos, kuri yra natūralus chondroprotektorius. Sudėtis: želatina, 200 gr. varškės nuo 5% riebumo ir daugiau, bananas, bet kokie džiovinti vaisiai, saldiklis (naudoju steviją), šiek tiek pieno, jei norite, galite pridėti baltymų (matavimo taurelė). Būtina visa tai išmaišyti, palikti sustingti, papuošti džiovintais vaisiais ir padėti nakčiai į šaldytuvą. O ryte mėgaukitės sveiku ir sveiku skoniu.

 

Kalbant apie riebalus, ir ypač neriebių pieno produktų. Valgydami tokį maistą, jūs neleidžiate kalciui įsisavinti jūsų organizme, atitinkamai tiesiog užpildote skrandį be naudos organizmui, kaulams, raumenims, odai, plaukams, nagams. Įprastuose vidutinio riebumo pieno produktuose yra CaD3 ir D3 – tai riebalų turintis vitaminas. Svarbu suprasti: jei valgote maistą, kuriame yra riebalų, –  tai nėra tie riebalai, kurie pateks tiesiai į jūsų ląstelę. Tai padės sukurti jūsų hormonų sistemą, suteiks kraujagyslių elastingumo ir prisotins skrandį.

 

Kalbant bendrai apie baltymų, riebalų ir angliavandenių santykį per dieną, žinoma, visų pirma atkreipkite dėmesį į baltymus, tada – į teisingą „ilgą“ angliavandenių, pavyzdžiui, grūdų. Iš šių javų išskiriu grikius – jis yra labai prieinamas ir labiausiai prisotintas makro ir mikroelementų. Ir neturėtumėte vykdyti kažkieno nurodymų: jei nemėgstate avižinių dribsnių, tuomet nereikia jos kiekvieną rytą per prievartą valgyti. Jei ryte suvalgote porciją ryžių ar grikių, o tada eisite į treniruotę – įkraunate savo kūną energija ateinančioms 3-4 valandoms.

 

Atkreipkite dėmesį į tai, ką perkate, iš ko pagamintas produktas, kurį imate rankas, kiek yra dirbtinių priemaišų, darančių mums didelę žalą. Dabar diabetas jaunėja. Jei dar prieš 10 metų cukraus norma kraujyje buvo 5-5,5, tai dabar – 6-6,5 mmol/l. Ir tai paaiškinama tuo, kad anksčiau produktuose buvo mažiau angliavandenių nei dabar.

 

Tai, ką iš tikrųjų kiekvienas turėtų valgyti mažiau, yra saldu. Tačiau visiškai atsisakyti taip pat nereikia: saldumynai yra naudingi. Pavyzdžiui, tamsus šokoladas padeda organizmui gaminti dopaminą, serotoniną ir triptofaną. Ir džiovintų abrikosų – kalio kiekio lyderis ir labai naudingas širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai.

 

Ir, žinoma, nepamirškite apie tinkamus riebalus! Į dienos racioną pageidautina įtraukti sveikų augalinių aliejų, sviesto ne mažiau kaip 10 g per dieną ir nedidelį kiekį mėsos. Jame yra tinkamo cholesterolio, kuris prisideda prie tinkamos jūsų membranų konstrukcijos.

 

Ir , ko gero, nebanalus mitybos specialistės patarimas, padiktuotas patirties: per daug nesivarginkite formuodami savo mitybą. Maistas mums duodamas produktyviam gyvenimui, o ne tam, kad nuolat būtume užimti klausimais, kas galima, o kas ne. Svarbu laikytis tam tikrų taisyklių ir sutelkti dėmesį į insulino indeksą. Pats baisiausias gražios figūros ir sveikatos priešas – riebumo ir saldumo derinys. Būtent toks derinys atneša mums papildomos masės, nes riebalai, kartu su perdozavimu saldumynų, patekę į kraują, gamina insulino gamybą dėl cukraus patekimo į kraują. O gliukozė vienu metu gali paversti tik tam tikrą angliavandenių kiekį – tik 10 g Ir tai yra 1 obuolys! Visa kita – patenka į poodinį riebalų sluoksnį.

 

Štai kur antras svarbus principas – svarbu ne kada valgai, o ką valgai ir kaip tas kalorijas panaudoji. Dabar, jei valgote daugiausia po pietų: klausimas yra ne tai, ką valgote naktį, o span> valgote naktį.

 

Išsamiai panagrinėkime, kaip organizme suvokiamas maisto patekimas į hormonus lygiu. Jei valgydavome naktį, į smegenis patenka signalas ir organizmas gamina hormonų galavitą ir leptiną. Leptinas siunčia signalą smegenims: „Mums viskas gerai, turime maisto“.  Tuo pačiu metu augimo hormonas somatotropinas – būtent ta, kuri leidžia panaudoti gaunamas riebalų rūgštis ir jas transportuoti tiesiai į ląsteles, taip suaktyvinant lipolizę, kuri bus ypač ryški tuo metu, kai ląstelės pajus ūmų riebalų rūgščių trūkumą. Somatotropinas – svarbus hormonas, palaikantis medžiagų apykaitos procesus, užkertantis kelią raumenų irimui, skatinantis riebalų deginimą, stiprinantis sąnarius ir raiščius, gaminamas giliosios miego fazės metu nuo 23:00 iki 2:00 nakties, nes jei nenuėjote laiku miegoti , jo koncentracija organizme smarkiai krenta. Todėl turime problemų dėl persivalgymo.

 

Sportininkai turi posakį: “nemiegosi pakankamai – tai reiškia, kad valgysi. Todėl visiems besilaikantiems dietos rekomenduoju visų pirma tvirtą ir sveiką miegą, o jei tai neįmanoma naktį – turite pagalvoti, kur galėtumėte nusnūsti per dieną.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.