Facebook Pixel

Tymų profilaktika ir gydymas

Tymų profilaktika ir gydymas

Ukrainos sveikatos apsaugos ministerija įvardijo pagrindinę protrūkio priežastį – žemas gyventojų imunizacijos lygis. Tymai — Tai ūmi infekcinė liga, kuriai būdingas didelis jautrumas. Pagrindiniai ligos simptomai yra didelis karščiavimas, burnos ertmės ir kvėpavimo takų gleivinės uždegimas, taip pat makulopapulinis bėrimas odoje ir bendra intoksikacija.

Tymų ir kitų infekcinių ligų atveju reikalingi vitaminai ir homeopatiniai vaistai, kurie gali palengvinti ligos simptomus ir išvengti komplikacijų.

Siekiant pagerinti medžiagų apykaitą, augimo procesą, o svarbiausia šiuo atveju norint padidinti organizmo atsparumą infekcijoms, reikia retinolio, kuris dar vadinamas vitaminu A. Vaisiuose raudonos, oranžinės spalvos, pavyzdžiui, morkose, pomidoruose, moliūguose, laukinėse rožėse ir serbentuose, yra karotino, kuris, patekęs į organizmą, virsta retinoliu. Jo paros poreikis: 1,5-2,5 mg.

Vitamino E pagalba galite normalizuoti baltymų ir angliavandenių apykaitą, lyties funkciją liaukos ir pagerinti širdies raumens darbą. Šio vitamino trūkumas padidina kapiliarų pralaidumą ir trapumą. Dienos poreikis: 10–12 mg.

Tiaminas, daugiau žinomas kaip vitaminas B1, normalizuoja medžiagų apykaitą, nervų sistemos veiklą, taip pat didina organizmo atsparumą infekcijoms. Jo paros poreikis: 1,5-2 mg.

Vitaminas B2 (riboflavinas) reikalingas nervų sistemos ir, svarbiausia, kepenų veiklai normalizuoti, nes gydymo metu būtent jai tenka didelis krūvis įvairių vaistų. Dienos poreikis: 2-2,5 mg.

Tymų virusas pažeidžia akių ir kvėpavimo takų gleivines,  taip pat pažeidžia centrinę nervų sistemą ir žarnyno gleivinės. Todėl profilaktikoje ir gydyme, visų pirma, verta atkreipti dėmesį ir palaikyti visus šiuos organus ir funkcijas organizme vitaminų pagalba.

Į savo racioną būtinai įtraukite vitaminų A ir C, nes jie apsaugo nuo komplikacijų. Pradėti juos vartoti verta ne tik jau susirgus, bet ir iškilus grėsmei užklupti — pavyzdžiui, darželyje, kai vienas iš vaikų susirgo tymais. Ir labai svarbu pasiskiepyti nuo tymų — tai labai sumažins tikimybę užsikrėsti šiuo virusu.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.