Facebook Pixel

Kiek vandens reikia gerti?

Kiek vandens reikia gerti?

Manęs dažnai klausia, kiek litrų vandens turėčiau išgerti per dieną? Tačiau „norma“ – tai ginčytinas klausimas. Kiekvienas turi skirtingą inkstų tūrį, skirtingą augimą. O 180 cm ūgiui skysčių reikia daugiau nei 50 cm. Kažkam katastrofiškas fizinis krūvis, o kažkas gyvena sėslų gyvenimo būdą. Kažkas džiūsta, o kažkas – ne.  Negalite susieti su šablonais. Kas naudinga visiems – nebūtinai tinka jums.

 

Bet vanduo – tai yra visų organizmo biocheminių reakcijų katalizatorius, turime tarpląstelinį skystį, yra tarpląstelinis skystis. O vandens ir druskos balanso problema taip pat labai opi. Jums tiesiog reikia jausti.

 

Manau, kad 1,5–1 l – vidutinis vandens kiekis. Tačiau aktyvios fizinės veiklos laikotarpiu, ypač karštoje patalpoje, ypač vasarą – reikia daugiau vandens.

 

Taip pat turėtumėte žiūrėti, ką geriate. Vanduo gali būti šarminis, gali būti gazuotas, gali būti negazuotas. Svarbu atkreipti dėmesį į vandens kokybę. Atsižvelgiant į tai, ar gazuotas vanduo, ar negazuotas – Aš prie to neprisirišu. Tikiu, kad kartais galima sau leisti stiklinę sodos, bet reikia žiūrėti į mikroelementus.

 

Dėl temperatūros: kambario temperatūros šiltas vanduo įsisavinamas greičiau, nes organizmui nereikia ją šildyti.

 

Vandens kokybė ir kiekis turi būti parenkami individualiai. Rekomenduoju gerti šarminį vandenį. Šarmų organizme nebūna daug. Nuo rūgščios aplinkos organizmo viduje – visos problemos. Tai gleivės, kurios susidaro ir laiku neišeina, tai yra sunkumas kojose.

 

Ryte patartina išgerti stiklinę vandens.

 

Nesu didelio skysčių vartojimo treniruotės metu gerbėja, bet tai yra individualu. Kai nubėgate 10 ar 15 km, stiklinė vandens gali atlikti lemtingą vaidmenį: kūnas perjungia dalį energijos, kad ją pasisavintų. Bet jei sportuodami salėje geriate mažais gurkšneliais ir dozėmis, kodėl gi ne. Bet nereikia to daryti tyčia, be sveiko troškulio jausmo.         

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.