Facebook Pixel

Maisto produktai, kurie normalizuoja cukraus kiekį kraujyje

Maisto produktai, kurie normalizuoja cukraus kiekį kraujyje

Ar žinojote, kad pagal statistiką, palyginti su praėjusiais metais, gerokai išaugo sergančiųjų cukriniu diabetu lygis. Ir taip atsitinka dėl to, kad žmonės, turintys didelį cukraus kiekį, vėlai kreipiasi į gydytoją ir kenčia nuo neigiamų pasekmių.
Todėl verta pakalbėti apie tuos produktus, kurie padės sumažinti ir normalizuoti cukraus kiekį kraujyje. Tokie papildai gali būti naudingi sergantiems cukriniu diabetu, nes sumažinama paciento vartojamų vaistų dozė.


1 . Cinamonas – padeda kontroliuoti apetitą, degina kalorijas, taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje, leidžiamas sergant diabetu. Cinamonas padeda jūsų kūno ląstelėms reaguoti į insulino šuolius.
Prieš vakarienę tuščiu skrandžiu tereikia išgerti cinamono ekstrakto ir po 3 mėnesių pamatysite rezultatą. Be to, cinamonas gali normalizuoti hemoglobino kiekį.

2. Probiotikai. Vartojant antibiotikus kenčia žarnyno mikroflora , kuris prisideda prie daugelio ligų. Todėl verta vartoti probiotinius produktus, jogurtą, kuris pagerins organizmo veiklą. Mažinant uždegimą ir išvengiant kasos ląstelių, gaminančių insuliną, sunaikinimo, sumažėja cukraus kiekis.

Vartojami probiotikai ir kaip prevencinė priemonė siekiant išvengti disbakteriozės ir kitų virškinamojo trakto sutrikimų.

3. Aloe Vera. Tyrimai parodė, kad alavijo sulčių gėrimas tuščiu skrandžiu sumažino diabeto riziką jau po 2 savaičių nuo reguliaraus jų gėrimo.  Alijošius gali paskatinti insulino gamybą kasos ląstelėse.

4. Vitaminas D. Šio vitamino trūkumas yra pagrindinis diabeto rizikos veiksnys. Verta vartoti atitinkamus vaistus, kurie padės normalizuoti organizmo vitamino D gamybą ir karštuoju periodu praleisti daugiau laiko po saule.

5. Magnis yra maistinė medžiaga, kurios trūkumas sumažina cukraus kiekį ir padidėjusi diabeto rizika. Magnį geriausia vartoti valgio metu, kad pagerėtų virškinimas ir pasisavinimas. Magnio suvartojimo dozes skiria gydytojas ir jūs neturėtumėte skirti gydymo patys, nes gali pasireikšti šalutinis poveikis.

6. Alfa lipoinė rūgštis yra galingas antioksidantas, gaminamas kepenyse ir padedantis palaikyti normalų cukraus kiekį. Jo galima rasti sveikuose maisto produktuose, tokiuose kaip špinatų lapai, kopūstai ir mėsa. Reguliariai vartojant, pagerėja organizmo būklė ir sumažėja diabeto rizika. Beje,  alfa-lipoinė rūgštis palaiko skydliaukės sveikatą.

7. Chromas – medžiaga, padedanti paversti angliavandenius į cukrų ir papildo organizmą energija. Dėl chromo trūkumo pakyla cukraus kiekis kraujyje, o tai gali sukelti diabetinę ligą.  Chromas palaiko kasos ląstelių, gaminančių insuliną, veiklą.

Daugelis natūralių papildų, vitaminų ir maistinių medžiagų gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje ir sugrąžinti jį į normalią.
Siekdami kovoti su problema, turėtumėte apsilankyti pas gydytoją, kuris nustatys teisingą diagnozę ir paskirs tinkamą gydymo kursą.

  ;Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas. 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.