Facebook Pixel

geriausi sveiki riebalai, kurių svorio nepriaugsite

geriausi sveiki riebalai, kurių svorio nepriaugsite

Pavasaris – laikas, kai visi nori įgyti formą, nepaisant nuolatinės Gegužės dienos ir visur vykstančių kepsnių. & nbsp; Natūralu, kad stengdamiesi numesti svorio vengiame riebaus maisto, tačiau nereikia bijoti riebalų, tai bus tik naudinga jūsų organizmui, jei pasirinksite tinkamą patiekalą ir nepersivalgysite.

Tačiau riebalai vis tiek turi daugiau kalorijų viename grame nei baltymai ir angliavandeniai, todėl svarbiausia nepersistengti.

Toliau pateikiami 5 maisto produktai, kuriuose gausu sveikųjų riebalų. O riebalai jų nepadaro nesveikų, tereikia žinoti jų maistinę vertę, kad tinkamai subalansuotumėte savo valgiaraštį.

1. Nenugriebto pieno jogurtas.

Jei bandysime valgyti neriebų jogurtą, rizikuojame suvartoti daugiau cukraus nei deserte, nes gamintojas dažnai į jį deda cukraus kompensuoti riebalų trūkumą. Yra išeitis – pirkti nesmulkintą jogurtą ir kitus nesmulkintus pieno produktus; ir "širdies ir kraujagyslių ligos" (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25001921/) parodė, kad tie, kurie vartojo visavertį jogurtą, rečiau turėjo antsvorio. Ieškokite daug baltymų turinčio jogurto, pavyzdžiui, graikiško, kuriame taip pat mažai cukraus.

 

2. Riešutų aliejai

Riešutų aliejai – tokie kaip migdolai, žemės riešutai ir anakardžiai yra žinomi dėl didelio riebalų kiekio. Du šaukštai aliejaus jūsų dienos racioną papildys apie 14 gramų riebalų. Taigi nesusilaikykite, jei trokštate šaukštelio žemės riešutų sviesto, kai gaminate sumuštinius savo vaikui.

 

2015 m. straipsnis paskelbtas Science Science and Technology (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4486598/) giria  riešutus, nurodydamas jų apsauginį poveikį nuo tam tikrų lėtinių ligų, tokių kaip koronarinė širdies liga ir diabetas. Taigi pabandykite pridėti migdolų sviesto į baltymų ir riebalų kokteilį arba naudokite jį kaip užkandį su viso grūdo traškia duona ar obuoliu.

 

3. Avokadas

Avokadas neseniai pasiekė savo supermaisto karaliavimo viršūnę – ir teisingai! Dėl savo riebalų   (mononesočiųjų riebalų – tos pačios rūšies randama alyvuogių aliejuje) ir skaidulų kiekio avokadai gali padėti kontroliuoti svorį, nes padidina sotumo jausmą ir nebejaučia alkio. Pabandykite pridėti sutrinto avokado prie savo rytinio skrebučio arba į kokteilį, kad gautumėte malonią kreminę tekstūrą.

 

4. Sveiki kiaušiniai

Ar vis dar gaminate kiaušinių baltymų omletus? Nepaisant to, kad jį sudaro tik riebalai, jame taip pat yra daug naudingų medžiagų. Suvalgę vieną trynį gausite apie 5 gramus riebalų, 6 gramus baltymų, taip pat geležies ir cinko, be cukraus!

Dabartiniai tyrimai parodė, kad suvalgius vieną – du kiaušiniai per dieną kartu su subalansuota mityba – tai pasirinkimas visiškai sveikiems žmonėms. Jei norite padidinti patiekalą nepridėdami kalorijų, laikykitės dviejų kiaušinių baltymų ir vieno sveiko kiaušinio santykio.

 

5. Riebi žuvis

Vienoje riebios žuvies, pavyzdžiui, lašišos, porcijoje yra beveik 370 kalorijų ir daugiau nei 22 gramai riebalų. Tačiau neleiskite, kad šie skaičiai jūsų gąsdintų. Tose 370 kalorijų taip pat yra beveik 40 gramų baltymų ir B grupės vitaminų. Beveik visi riebalai yra omega-3 riebalų rūgštys, kurių gali trūkti jūsų mityboje.

 

Be to, Harvardo TH Chan visuomenės sveikatos mokykla sutinka su naujausiais tyrimais (https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/fish/), rodančiais, kad 1–2 porcijos riebios žuvies (lašišos, silkės, skumbrės, ančiuvių ar sardinių) per savaitę gali būti naudingos ilgalaikei sveikatai.

Turinys
  • 1. Nenugriebto pieno jogurtas.
  • 2. Riešutų aliejai
  • 3. Avokadas
  • 4. Sveiki kiaušiniai
  • 5. Riebi žuvis
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.