Facebook Pixel

Moliūgas – oranžinė vitaminų bomba

Moliūgas – oranžinė vitaminų bomba

Moliūgas, garsiausias Helovino simbolis, naudojamas liaudies medicinoje, bet pamirštas mityboje...
Moliūgas yra viena iš tų daržovių, kurios turi mažai kalorijų. Vidutiniškai 100 g moliūgo suteikia tik apie 15 kalorijų.
Ši daržovė ypač rekomenduojama tiems, kurie laikosi dietos svorio metimui dėl mažo kalorijų kiekio, taip pat didelio maistinių skaidulų kiekio. Jo oranžinis minkštimas rodo, kad jame yra daug beta karotino (vitamino A provitamino). Oranžinės spalvos intensyvumas yra proporcingas šio vitamino kiekiui. Moliūguose gausu baltymų, B grupės vitaminų, t. y. B1, B2, PP ir C, yra daug kalcis, geležis, magnis ir fosforas bei cinkas. Jis naudojamas odos ligoms, sunkiai gyjančioms žaizdoms gydyti, taip pat imuninėms ligoms gydyti. Dėl didelio antioksidantų kiekio jis naudojamas gydant aterosklerozę ir naviko ligas.
Sėklose gausu aliejaus, kuriame yra specifinių fitosterolio ir mineralinių druskų, taip pat nedidelis kiekis fermentų, dervų, cukrus ir baltymų junginiai.
Etiopijoje moliūgų sėklas rekomenduojama kramtyti kaip vidurius laisvinančią priemonę.
Labai sveikas aliejus, gaunamas iš moliūgų sėklų. Jame yra palanki riebiųjų rūgščių sudėtis, taip pat gausu vitaminų ir cinko. Jis turi priešuždegiminį poveikį, naudojamas aterosklerozei gydyti. Jis puikiai dera su bet kokiomis salotomis.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.