Facebook Pixel

Aknė

Aknė

Spuogai

Visi žinome nekenčiamus inkštirus ir inkštirus. Kaip jų atsikratyti kartą ir visiems laikams? Mūsų patarimai padės išgydyti odą ir pamiršti šią problemą.

Kas yra spuogai?

Inkštirų ir bėrimų spuogai , žinomas kaip spuogai, dažniausiai atsiranda paauglystėje, tačiau gali išlikti ir suaugus. Vis dar nėra tiksliai žinoma, kas sukelia spuogus. Paauglystėje ir esant hormonų pusiausvyros sutrikimams organizme, pavyzdžiui, menopauzės metu, riebalinės liaukos užsikemša dėl padidėjusios riebalų gamybos. Taigi mūsų oda tampa uždegusi, atsiranda inkštirų ir spuogų. Sunkiais atvejais spuogai gali sukelti komplikacijų, pasireiškiančių odos randais.

Įprastas gydymas, kuris yra labai sėkmingas, daugiausia susideda iš antibiotikų vartojimo ir valymo priemonių prausimuisi, taip pat vitaminu A.

Kaip gydyti spuogus?

Vitaminas A

Vitaminas A

Vitaminas A arba retinolis yra galingas antioksidantas, neleidžiantis laisviesiems radikalams sunaikinti odos ląsteles. Yra morkose. 

Vitaminas A padeda sustiprinti odos apsaugą ir užkirsti kelią spuogams, nes mažina riebalų gamybą.

Jau seniai žinoma, kad vitamino A trūkumas gali būti viena iš odos bėrimų priežasčių.

Rekomenduojama paros dozė yra iki 10 000 TV vitamino A aktyviai kovoti su spuogais.

Bet jei esate nėščia arba maitinate krūtimi, vitamino A dozė neturi viršyti 5000 TV.

Cinkas

Tyrimai rodo, kad sergančiųjų spuogais organizme cinko kiekis yra mažas. Tačiau tai nereiškia, kad cinko papildai padės visiškai įveikti spuogus.

Mokslininkai įrodė, kad cinko papildai yra veiksmingesni už placebą, bet mažiau veiksmingi nei gydymas antibiotikais.>

span>

Tačiau 30 mg Cinkas kasdien kaip prevencinė priemonė gali padėti gydyti spuogus. Tai saugi dozė daugeliui žmonių.

Jei neturite kontraindikacijų, dozę galite padidinti iki 90 mg per parą ar daugiau.

Arbatmedis

Arbatmedis

Arbatmedžio aliejus pasižymi antiseptinėmis savybėmis ir tinkamas tepti tiesiai ant odos. Aliejus taip pat naudojamas kaip analgetikas ir antivirusinė priemonė.

Be to, arbatmedžio aliejus yra žinomas dėl gydomojo poveikio. Arbatmedžio aliejų ypač gerai naudoti esant uždegiminiams odos procesams.

Pagerina odos išvaizdą ir būklę, pašalina paraudimą.

Jis taip pat naudojamas kaip žaizdas gydantis vaistas.

Niacinamidas

Niacinamidas arba vitaminas B3 yra labai svarbus sveikai odai, vaidina svarbų vaidmenį pagerinti kraujotaką ir angliavandenių, riebalų bei baltymų apykaitą. Reikiama vitamino B3 paros dozė yra maždaug 5-10 mg per parą. Nepamirškite, kad niacino perteklius gali neigiamai paveikti kepenis ir kitus organus.

Pagrindinis dalykas gydant spuogus yra laikytis paprastos taisyklės: laikykitės tinkamos mitybos, apsiribokite saldžiais ir riebiais. Privalomas dalykas – kasdienis veido valymas, taip pat reikiamo kiekio vitaminų suvartojimas, kad organizme nepatektų beriberio.

Turinys
  • Spuogai
  • Kas yra spuogai?
  • Kaip gydyti spuogus?
  • Vitaminas A
  • Cinkas
  • Arbatmedis
  • Niacinamidas
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.