Facebook Pixel

Vitaminai kraujagyslėms stiprinti

Vitaminai kraujagyslėms stiprinti

Šiuolaikiniame gyvenimo ritme, esant nuolatiniam stresui, netinkamai mitybai, mažėja mūsų širdies ir kraujagyslių sistemos efektyvumas, ji užsikemša ir silpnėja. Kuo anksčiau galvosite apie kraujotakos sistemos būklę, tuo didesnė tikimybė, kad jūsų kūnas bus sveikas.

Kraujotakos stiprinimas vitaminais išvalys jas nuo cholesterolio. suaktyvinti kraujotaką per kūno kraujotakos sistemą.

Dėka vitaminų galite išlaikyti vidinių kraujagyslių sienelių elastingumą ir lygumą:

  • vitaminai C ir P padeda išvengti kraujagyslių sienelių trapumo ir pralaidumo. Šie vitaminai maitina kojų kraujagysles, mažina įtampą ir skausmą;

  • vitamino pagalba B galite sustiprinti indus ir taip išlaikyti juos geros formos norimu lygiu. Taip pat šis vitaminas apsaugo nuo raumenų silpnumo ir mažina kojų tinimą. Kaip preparatų dalis, šis vitaminas padės normalizuoti veninę kraujotaką;

  • vitamino B5 trūkumas organizme kūnas sukelia dažnus raumenų spazmus, taip pat galūnių skausmą;

  • askorbo rūgštis gerina imunitetą ir palaiko tinkamą geležies kiekį kraujyje.

Be vitaminų, kraujagyslėms reikia mikroelementų, tokių kaip kalcis, cinkas, kalis, magnis, natris ir varis.>

Sutrikusi smegenų kraujotaka gali sukelti neigiamų pasekmių (insultą, regos sutrikimus, atminties praradimą ir kt.). Todėl taip pat svarbu į savo mitybą įtraukti vitaminų, skirtų smegenų kraujagyslėms.

 

Pagrindiniu pagalbininku laikoma B grupės vitaminai:

  • vitaminas B1 (tiaminas) padeda pagerinti funkcinę atmintį ir polinkį mokytis;

  • vitaminas B2 suteikia energijos smegenys, kurios taip reikalingos stipriam psichiniam ir fiziniam stresui. Apetito stoka, mieguistumas, silpnumas ir galvos skausmas visa tai rodo, kad jūsų organizmui trūksta šio konkretaus vitamino;

  • pirodoksinas (vitaminas B6) užtikrina tinkamą nervų sistemos veiklą ir veikia kaip vaistų kompleksų priedas gydymo metu. Jo trūkumas pasireiškia irzlumu, nerimu ir nuolatine nemiga.

 

Taip pat kraujagyslėms valyti ir kraujotakai suaktyvinti vitaminai, tokie kaip C, D, E, P ir aminorūgštys — lizinas, leucinas, izoleucinas, fenilalaninas, triptofanas, kurie veikia protinę veiklą, medžiagų apykaitos procesus, taip pat emocinę ir fizinę žmogaus būseną.

Manoma, kad universalų kompleksą indams sudaro tokie vitaminai: PP, C, B2, B6, B12, B9, E, taip pat varis, cinkas, selenas, manganas, chromas ir magnis.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.