Facebook Pixel

Viskas, ką reikia žinoti apie histaminą

Viskas, ką reikia žinoti apie histaminą

Kiekvienas, patyręs alergiją bet kuriam produktui, žino žodį „histaminas“. Tai biologiškai aktyvi medžiaga, dalyvaujanti daugumos organizmo procesų reguliavime ir dėl to galinti sukelti patologinius procesus, pavyzdžiui, alergiją. Histaminas – tai yra pagrindinė neigiamos reakcijos į bet kurį elementą priežastis. Bronchų spazmas, odos bėrimas, audinių edema – jos pasekmė.



Pseudoalergija

span>

Histaminas gali išprovokuoti tam tikrą pavojų organizmui, bet ir šios veikliosios medžiagos padidėjimas kraujyje padeda kuo greičiau susidoroti su alergenu (dirgikliu). . Histamino išsiskyrimas dažniausiai tampa pseudoalergijos pasekmė. Žmogus patiria tuos pačius simptomus, kaip ir tikra alergija, tačiau gydymo veiksmingumas priklauso nuo procesų, kurie prisideda prie histamino sumažėjimo organizme, vystymosi greičio. Maisto netoleravimas yra daug dažnesnis ir dažniausiai atsiranda dėl imuninės sistemos sutrikimo. Su šia problema susiduria apie 72% suaugusiųjų ir 55% vaikų.

 

7 natūralūs antihistamininiai vaistai

Veiksmingiausias būdas padėti organizmui susidoroti su alergijos simptomais – naudoti natūralius vitaminus ir mineralus. Natūralūs antihistamininiai vaistai sumažina alergijos riziką ir padeda atkurti visus organizmo procesus:

  • vitaminas C. Padeda sumažinti kvėpavimo takų alergijos (bronchų spazmo, rinito) priepuolių dažnį;

  • vitaminas B12. Pašalina alerginės astmos ir dermatito simptomus, taip pat sumažina jautrumą sulfitams (pagrindiniam – kiaušinio trynio šaltiniui);

  • pantoteno rūgštis . Veiksmingas sergant alerginiu rinitu (nosies gleivinės uždegimu);

  • nikotino rūgštis. Veiksmingiausias per alergijos augalų žiedadulkėms priepuolius;

  • cinkas. Sušvelnina organizmo reakciją į įvairius cheminius junginius (buitinė chemija, kosmetika, kvepalai);

  • oleino rūgštis . Sumažina histamino išsiskyrimą į kraują. Pagrindinis šaltinis – alyvuogių aliejus;

  • linolo rūgštis ir žuvų taukai. Vartojama kovojant su uždegiminiais procesais, kuriuos sukelia alergija: sloga, ašarojančios akys, bėrimas, niežulys.

span>

Turinys
  • Pseudoalergija span>
  • 7 natūralūs antihistamininiai vaistai
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.