Facebook Pixel

Visa tiesa apie arbūzus. Naudingi vitaminai

Visa tiesa apie arbūzus. Naudingi vitaminai

ARBUZAS – maistinės savybės. Arbūzas didina potenciją ir stimuliuoja širdį
Arbūzas yra 92% vandens, jame yra nedidelis vitaminų ir mineralų kiekis. Tačiau arbūzai vertinami dėl kitų savybių – didelio kiekio antioksidantų, stabdančių senėjimo procesus ir stabdančių vėžinių ląstelių vystymąsi, bei aminorūgšties, kuri stimuliuoja širdies veiklą, pagreitina sportininkų raumenų regeneracijos procesą ir... kaip Viagra.
Arbūze yra daug vandens (92%) ir nedidelis kiekis vitaminų bei mineralų, tačiau jame gausu antioksidantų, tokių kaip likopenas, beta karotinas, liuteinas, zeaksantinas, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo vėžys. Be to, arbūzas turi diuretikų poveikį, todėl rekomenduojamas sergant inkstų ligomis ir šlapimo takų infekcijomis. Arbūzas teigiamai veikia virškinamąjį traktą, gerina medžiagų apykaitą. Be to, arbūze esančios veikliosios medžiagos stimuliuoja širdies ir kraujagyslių sistemą, pašalina iš organizmo kenksmingus junginius, susikaupusius raumenyse intensyvių treniruočių metu, taip pat veikia kaip Viagra.
Arbūzas padeda sumažinti kraujospūdį ir apsaugo nuo širdies ligų. Tai geriausi vitaminai širdžiai.
Arbūzas yra turtingas šaltinis daugelio medžiagų, kurios kontroliuoja trigliceridų kiekį kraujyje ir užtikrina teisingą kraujospūdį, taip užkertant kelią širdies ir kraujagyslių ligoms:
 - karotinoidai yra antioksidantai ir natūralūs pigmentai, atsakingi už raudoną arbūzo minkštimo spalvą. Pagrindinis karotinoidų atstovas yra likopenas, kuris neleidžia oksiduotis cholesteroliui, mažina spaudimą venose ir arterijose. Be to, jis slopina laisvųjų radikalų dauginimąsi induose, kurie sukelia jų mechaninius pažeidimus. Likopenas taip pat sumažina vėžio, ypač prostatos vėžio, riziką. 100 gramų šviežio raudono arbūzo yra 4532 mikrogramai likopeno, o pomidoruose, kurie dažnai rekomenduojami sergantiems širdies ligomis, yra tik 2573 mikrogramai. Verta žinoti, kad kuo ryškesnis arbūzo minkštimas, tuo mažesnis karotenoidų kiekis;
 - vitamino A ir vitamino C, taip pat antioksidantų, kurie padeda sumažinti kraujospūdį ir taip sumažinti kraujospūdį. širdies priepuolio ar insulto rizika;
kalis padeda kontroliuoti kraujospūdį, nes pagreitina natrio pertekliaus pašalinimą iš organizmo (kuris yra atsakingas už hipertenziją);
magnis gerina kraujagyslių elastingumą, kad kraujas galėtų laisvai praeiti pro juos. Be to, apsaugo nuo kalio kiekio sumažėjimo ir natrio koncentracijos padidėjimo organizme;
- citrulinas – randama arbūzo minkštime ir žievėje. Citrulinas yra organinis cheminis junginys iš α-amino rūgščių grupės, ornitino darinys. Nurijus citruliną, jis paverčiamas L-argininu – aminorūgštimi, kuri padidina azoto oksido kiekį, dėl kurio atsipalaiduoja kraujagyslės.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.