Facebook Pixel

Kaip apsaugoti kūną nuo nemalonaus kvapo?

Kaip apsaugoti kūną nuo nemalonaus kvapo?

Kiekvienas žmogus iš prigimties turi savo kvapą ir kiekvienas jį suvoks skirtingai. Kad ir kaip tai skambėtų ir kad ir kiek mokslininkai ginčytųsi, tai paaiškinti sunku. Kas patraukė romano „Parfumer“ veikėją; Patrickas Suskindas?


Visos mamos iškart susilaukusios vaikų sako, kad naujagimiai turi labai malonų kvapą, kurio negalima palyginti su niekuo.  


Iš kur atsiranda kvapai?>

Žmogaus kvapų intensyvumas pasireiškia priklausomai nuo daugelio veiksnių.

Jie kyla iš mūsų odos porų, kurios išskiria kvapo paslaptis. prakaito liaukos. Mūsų natūralaus kvapo ir kūno skysčių išsiskyrimo sąveika yra nemalonaus kvapo pasekmė. Reikėtų nepamiršti, kad žmogus, kuris veda aktyvų gyvenimo būdą, gamins daugiau prakaito, dėl to jo kvapas taps dar kvapnesnis.

Pavyzdžiui, sportuojant išsiskiria didelis kiekis skysčių, vadinasi, išsiskiria prakaito ir kitų liaukų paslaptys. Norint išlaikyti vandens balansą ir tuo pačiu nepajusti nemalonaus kvapo, būtina naudoti specialias priemones, kurios apsaugo mus ir kitus nuo kvapų.


Dėl to žmonės pradėjo naudoti įvairias priemones ir nuo kvapo, ir nuo prakaitavimo. Žmonijos nežinojimas apie įprastų dezodorantų ir antiperspirantų sudėtį sukelia mirtinų pasekmių. Aukščiau išvardytų priemonių naudojimas yra jūsų organizmui daugybė neigiamų pasekmių.

Įprastuose dezodorantuose yra pavojingų medžiagų, pvz. aliuminio druskos (neurotoksinai) ir parabenai (konservantai). Jei šį produktą naudosite dažnai, šie ingredientai gali labai paveikti jūsų sveikatą. Jie naikina organizmo florą ir leidžia bakterijoms išskirti toksinus. Jie taip pat gali sukelti alerginę reakciją ir sukelti prakaito liaukų uždegimą. 

Tačiau jie turi ir teigiamą poveikį, susiaurina prakaito liaukų latakus, taip sumažinant prakaito išsiskyrimą 40 %.

 

Veiksmingiausi kovojant su nemaloniais kvapais yra natūralūs dezodorantai.

Natūrali priemonė pagaminta iš natūralių mineralinių druskų, aromatinių aliejų, vitamino E. Jokių cheminių medžiagų . Be to, norint pašalinti kvapą, yra kūno pudra, kuris yra hipoalerginis produktas, pvz., kūno dezodorantas. Visi jie kovoja su nemaloniais kvapais, pašalina niežulį. Be aliuminio, parabenų, alkoholio ir dažiklių. Kūno pudra galima tepti veidą, rankų ir kojų pirštus bei pažastis. Šio produkto sudėtyje esantys aromatiniai aliejai maitina ir gydo odą. Eterinių aliejų dėka dezodorantai ir kūno pudros turi kvapnų kvapą.

 Yra ir įvairių drabužių medžiagų, kurios sulaiko skysčius iš kūno ir neleidžia atsirasti kvapui, tačiau į tokius drabužius ilgai neatrodote, nes pradeda sklandyti kūną, sukeldamas kitas kūno reakcijas. Verta dėvėti tik natūralius drabužius ir natūraliomis priemonėmis panaikinti prakaito ir kitus natūralius kūno kvapus, kurie ryškėja nuo brendimo pradžios.

Taip pat, kad dezodorantas nesukeltų alerginių reakcijų, turite patikrinti savo reakcijos medžiagas, kurios yra gaminyje. Atkreipkite dėmesį į kvapų kontrolės produkto sudėtį, kad jaustumėtės labiau pasitikintys savimi ir sveiki.

Šį straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.