Facebook Pixel

Kokius vitaminus gerti nuo plaukų slinkimo

Kokius vitaminus gerti nuo plaukų slinkimo

Plaukų sveikatai skirtos tabletės ir vitaminų kompleksai leidžia atkurti vitaminų ir mineralų balansą organizme, sustiprinti plaukų folikulus, padaryti juos stipresnius ir, žinoma, kitaip, kad neiškristų.

 

Jei jūsų plaukams trūksta vitaminų, jų išvaizda tampa nepatraukli – jie praranda glotnumą, blizgesį, elastingumą ir stiprumą, pradeda kristi, skilinėti, greitai išsipurvinti, atsiranda pleiskanų ir kt. Taip yra dėl vitaminų trūkumo, o tai savo ruožtu lemia nepakankamai intensyvų normalių biocheminių reakcijų, užtikrinančių tinkamą plaukų ląstelių funkcionavimą, srautą. Tokiu atveju plauko skaidulų ląstelės pradeda badauti ir dūsti dėl sulėtėjusios medžiagų apykaitos. Vitaminų trūkumas neleidžia jūsų plaukams gauti pakankamai deguonies ir įvairių maistinių medžiagų.

 

Iš esmės, kad plaukai neslinktų, žmogaus organizmui reikia visų 13 žinomų vitaminų. Tačiau kai kurie iš jų yra ypač reikalingi, nes užtikrina normalią gyvybės procesų eigą plaukų struktūrose. Būtent šiuos vitaminus galima sąlygiškai laikyti „vitaminais nuo plaukų slinkimo“.

 

Vitaminas B yra būtinas norint palaikyti aktyvų kraujotaką plaukų folikuluose. Intensyvus aprūpinimas krauju užtikrina pakankamo maistinių medžiagų ir deguonies patekimą į plaukų folikulus, iš kurių jie prasiskverbia į visas paties plauko ląsteles, todėl jie tampa gražūs ir stiprūs. Tinkama plaukų folikulų mityba apsaugo nuo plaukų slinkimo.

 

Vitaminai H ir B5 yra laikomi plaukų slinkimo stabdymo ir jų grožio atkūrimo meistrais. Trūkstant vitamino H, žmogaus plaukai iš pradžių riebaluojasi, vėliau pradeda slinkti. Savo ruožtu folio rūgštis sustiprina vitamino B5 poveikį ir poveikį. Jei šie vitaminai bus vartojami kartu, plaukų augimas žymiai paspartės, o jų slinkimas sustos. Šis efektas pasiekiamas dėl to, kad folio rūgštis suaktyvina naujų, pilnaverčių ląstelių struktūrų, kurios pakeičia senas ir susidėvėjusias, sintezės procesą. Trūkstant folio rūgšties, žmogaus plaukai labai greitai ir ankstyvame amžiuje papilksta.

Vitaminas C leidžia normalizuoti kapiliarų, per kuriuos patenka kraujas, tonusą. plaukų folikulus. Dėl kapiliarų tonuso normalizavimo pagerėja mikrocirkuliacija. Taigi padidėja kraujo tekėjimas į plaukų folikulus, todėl pagerėja jų mityba.

 

Dėka vitamino A galima užtikrinti normalų plaukų tankumą ir  gerinti medžiagų apykaitos procesų tekėjimą šaknyse, taip pat padidinti elastingumą ir sumažina trapumą. Taip pat vitaminas A yra atsakingas už riebalų gamybos normalizavimą, o tai netrukus padės pašalinti riebalų perteklių ar seborėją.

 

Ne mažiau svarbu vitaminas E, padeda normalizuoti plaukų folikulų mitybą ir, kaip ir vitaminas A, reguliuoja riebalų sekreciją. Jis aktyvina odos ląsteles, kurios yra prislėgtos būsenos. Dėl optimalios mitybos, deguonies tiekimo į plauko folikulą, taip pat visų ląstelių aktyvinimo aktyviam darbui vitaminas E stabdo plaukų slinkimą.

Вvitaminas F gali suteikti plaukams tvirtumo, todėl jie bus atsparūs neigiamam poveikiui.

 

Šiuo metu yra specializuotų vitaminų ir mineralų kompleksai, skirti sustabdyti plaukų slinkimą, taip pat pagerinti jų struktūrą. Tokius vitaminų kompleksus rasite mūsų svetainėje biotus.ua.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.