Geriausi vitaminai vaikams

Geriausi vitaminai vaikams

Vaikams reikia vitaminų, ypač šiuo laikotarpiu aktyvus augimas. Rekomenduojama vitaminų paros norma priklauso nuo vaiko amžiaus. Šios vitaminų paros dozės atitinka JAV medicinos instituto rekomendacijas 1–13 metų vaikams.

Vitaminas A (300–600 mcg) skatina augimą ir organizmo vystymąsi, geresnį audinių ir kaulų atkūrimą, palaiko imunitetą ir regėjimą.

B vitaminai (B1 – 0,5-0,9 mg, B2 – 0,5-0,9 mg, B3 - 6-12 mg, B6 - 0,5-1 mg, folio rūgštis - 150-300 mcg, B12 - 0,9-1,8 mcg) padeda gerinti medžiagų apykaitą, energijos gamybą, yra svarbūs normaliai širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemos veiklai. sistemoms.

Vitaminas C (15–45 mg) svarbus sveikiems raumenims, jungiamiesiems audiniams ir odai.

Vitaminas D (15 mcg) prisideda prie normalaus kaulų ir dantų vystymosi, taip pat svarbus kalcio pasisavinimui.

Vitaminas E (6-11 mg) yra svarbus imunitetas, antioksidantas – kovoja su laisvaisiais radikalais.

Kalcis (700–1300 mg) dalyvauja formuojant kaulus.

Geležis (11,5–13,7 mg) svarbus raudonųjų kraujo kūnelių susidarymui ir hemoglobino kiekio kraujyje palaikymui.

Rinkdamiesi vitaminus atminkite, kad didelės dozės (megadozės) kenkia vaikams. . Riebaluose tirpūs vitaminai (A, D, E, K) dideliais kiekiais yra toksiški. Tas pats pasakytina ir apie geležį.

Mano nuomone, geriausias vitaminų, mineralų ir mikroelementų derinys yra paauglių vitaminuose, kurių prekės ženklas yra Vaivorykštės šviesa. Juose sujungiami visi vaiko vystymuisi reikalingi elementai + fermentai geresniam virškinimui ir apsaugai nuo su amžiumi susijusių odos problemų atsiradimo, taip pat gyvos probiotinės kultūros ir daržovių bei žolelių ekstraktai. Kadangi visi vaikai nemėgsta šviežių daržovių...tada Kompleksas aktyviems paaugliams būtų labai naudinga. 

Pasirinkite jūs.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.