Facebook Pixel

Žuvų taukai ar Omega-3?

Žuvų taukai ar Omega-3?

Dažnai, rinkdamiesi maisto papildus, susiduriame su problema renkantis tarp žuvų taukų ir omega-3 komplekso?

Kad nesuklystumėte ir teisingai pasirinktumėte, turite suprasti skirtumą tarp pateiktų maisto papildų. Tik po to, kai gydytojas asmeniškai jums paskyrė konkrečią maistinę medžiagą, turėtumėte laikytis visų jos naudojimo patarimų.

Žuvų taukai yra maisto papildas, dažniausiai gaminamas iš menkių kepenų aliejaus. Jame yra gana didelis riebalų rūgščių spektras, būtent: omega-9, omega-3, omega-6 ir sočiųjų riebalų rūgščių. Žuvų taukai taip pat turi tam tikrą kiekį vitaminų A ir D, kurie prisideda prie rachito profilaktikos.

Žuvų taukų naudojimo spektras yra labai platus. Tai visų pirma „palaikymas“ su nesubalansuota mityba, netinkama mityba, odos, plaukų, regos, nervų ir skeleto sistemų ligomis. Tačiau jei ieškote būtent omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, tuomet galite susidurti su problema, kad nepasieksite norimo gydomojo efekto, nes jų koncentracija gali būti maža. Reikėtų pažymėti, kad žuvų taukuose, išgautuose iš ūkiuose auginamų žuvų, yra daug mažiau omega-3 riebalų rūgščių.

Omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštys yra visiškai būtinos. Jie turi priešuždegiminių savybių atsirandančių įvairių etiologijų procesuose. Gydytojai dažnai juos skiria nuo dislipidemijos, kad išvengtų aterosklerozės, infarkto ir kitų širdies ir kraujagyslių ligų. Koncentruotos omega-3 rūgštys dažniausiai gaunamos iš žuvies raumenų dalies. Tai leidžia pasiekti maksimalią koncentraciją su minimaliais kitų riebalų rūgščių kompleksų kiekiais. Riebios giliavandenės žuvys, pvz., skumbrės ar sardinės, yra idealūs šaltiniai.

Todėl svarbu suprasti maisto papildų paskirtį. Arba siekiate gauti tik didelę polinesočiųjų omega-3 rūgščių (EPA, DHR) koncentraciją, arba vis tiek turite įsisavinti visus kitus žuvų taukų komponentus.

Verta pažymėti, kad sveikiems žmonėms rekomenduojama omega-3 riebalų rūgščių dozė yra ne mažesnė kaip 1,1 - 1,4 g per dieną: iš jų 1,1 g linoleno rūgšties ir 0,3-0,4 g eikozapentaeno rūgštis (EPA) ir dokozaheksaeno rūgštis (DHR).

Specialiai rekomenduojamuose medicinos kompleksuose šių priedų dozės bus kelis kartus didesnės.

Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas. 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.