Facebook Pixel

Probiotikai vaikams

Probiotikai vaikams

Probiotikai yra gerosios bakterijos. Apgyvendindami vaiko virškinamąjį traktą, probiotikai ne tik nesukelia ligų, bet, priešingai, užkerta kelią infekcijoms. Todėl jie turi teigiamą poveikį vaiko sveikatai. Buvo daug ginčų dėl probiotikų kūdikių mityboje. Todėl verta paaiškinti, kokį poveikį probiotikai turi vaiko sveikatai.
Probiotikai – tai tik bakterijos
Ne tik. Probiotikai yra ne tik naudingos bakterijos, bet ir kai kurios mielės. To pavyzdys yra Saccharomyces boulardii štamas. Jo teigiamas poveikis, pavyzdžiui, gydant viduriavimą, buvo įrodytas tyrimais. Todėl į vaikų racioną reikėtų įtraukti ir šio tipo probiotikų, nors tai ir nėra bakterijos.
Probiotikų reikia duoti vaikui gydymo antibiotikais metu
Gydytojų nuomonės šiuo klausimu nesutaria. sutrikimas. Oponentai teigia, kad nėra tyrimų, patvirtinančių tokį elgesį, ir kad tai taip pat padidina gydymo išlaidas. Tačiau dauguma pediatrų pataria tėvams kartu su antibiotikais duoti vaikui ir probiotikų, nes jie pripažįsta, kad dėl to, kad antibiotikai naikina patogeninius mikrobus, išsenka ir naudingų bakterijų. Todėl verta jų duoti vaikams, ypač tiems, kurie gydymo metu linkę tuštintis ar skauda pilvą. Kad įsitikintume, probiotikų geriausia duoti praėjus 2-3 valandoms po antibiotikų.
Vaikams, kurių pilvas jautrus, reikėtų rekomenduoti pieną su probiotikais
Tiesa. Gerosios bakterijos ypač naudingos vaikams, kuriuos vargina pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas, viduriavimas, pilvo diegliai, laktozės netoleravimo simptomai, o dar dažniau raugėjimas arba tiesiog jautrus virškinimo traktas. Pienas reguliuoja virškinamąjį traktą, gerina virškinimą, stiprina kūdikio imunitetą ir padės jam mėgautis naujais skoniais, kai ateis laikas pirmiesiems papildomiems maisto produktams.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.