Facebook Pixel

geriausi natūralūs saldumynai

geriausi natūralūs saldumynai

Niekas neįsivaizduoja savo gyvenimo be saldumynų, o kiekvienuose namuose galite rasti saldainių, šokoladų ir sausainių. Tačiau visi žino, kad negalima valgyti daug saldumynų, todėl palaipsniui pereinama prie natūralių saldumynų, kurie gali patenkinti žmogų ir visiškai pakeisti kenksmingus saldumynus, nepakenkiant figūrai.

Kokie natūralūs saldumynai yra ir kaip juos išsirinkti?>
Jei sunku atsisakyti saldumynų, pirmiausia pereikite prie ekologiškų saldumynų, kurie nepakenks jūsų kūnui ar figūrai.

Juose dažnai yra ekologiškų ir ekologiškų ingredientų. Gaminant natūralius saldumynus, dedama natūralių dažiklių ir saldiklių, išskyrus cukrų. Į gaminio dizainą žiūrima atsakingai, o pakuotė yra kruopščiai kontroliuojama, siekiant užtikrinti, kad ji taip pat būtų pagaminta iš ekologiškų medžiagų. Dėl to pirkėjas gauna saldumyną, kuriame yra visi vitaminai ir mineralai.

Angliavandeniai yra energetinė medžiaga organizme. Angliavandenių perteklius neigiamai veikia žmogaus sveikatą, ty padidina cukraus kiekį kraujyje, o perteklinis angliavandenių kiekis prisideda prie poodinių riebalų atsiradimo, dėl kurio atsiranda papildomų svarų. Mums naudingi tik kompleksiniai angliavandeniai, kuriais maksimaliai praturtinami natūralūs produktai ilgalaikiam mūsų organizmo prisotinimui.


Įsivaizduokime natūralių saldumynų sąrašą:>

  1. Vaisiai, uogos – juose yra angliavandenių ir kitų naudingų medžiagų bei vitaminų, kurie turi teigiamas poveikis organizmui. Valgyti vaisius verta tik pirmoje dienos pusėje, būtent šiuo metu medžiagų apykaita aktyvi. Norint gauti pakankamai vitaminų, rekomenduojama suvalgyti 1-2 vaisius per dieną arba 200 gramų uogų.

  2. Džiovinti vaisiai (razinos, slyvos, džiovinti abrikosai) – juose yra daug reikalingų mikroelementų  ir biologiškai aktyvių medžiagų. Džiovinti vaisiai yra kaloringi, tačiau jie bus sveikesni nei tie maisto produktai, kuriuose yra baltojo cukraus.

  3. Kartus šokoladas – jame yra naudingų medžiagų, tokių kaip mineralai ir natūralūs antioksidantai. Tuo pačiu metu po jo vartojimo žmogus gamina endorfinus – laimės hormonus. Tačiau nepamirškite, kad juodojo šokolado paros dozė neturi viršyti 20-30 gramų per dieną, o patį šokoladą turi sudaryti 72% ar daugiau kakavos.

  4. Medus – produktas,  turintis fruktozės, gliukozės, A, C, E, K ir B grupės vitaminų bei naudingų medžiagų – geležies, vario, kalio, natrio, magnio, fosforo, jodo, sieros. Šių naudingų medžiagų mišinys teigiamai veikia žmonių sveikatą. Įprasta medaus dozė turi būti ne didesnė kaip 1 valgomasis šaukštas per dieną.

  5. Riešutai – tai sveiki riebalai, kuriuos rekomenduojama įtraukti į savo mitybą. Juose galima rasti tokių vitaminų kaip B, C, E ir mineralinių medžiagų – kalio, fosforo ir magnio. Po naudojimo pagerėja plaukų ir odos būklė. Tačiau piktnaudžiauti nereikėtų, nes riešutai yra kaloringas produktas, tačiau būtinas sveikatai.

  6. Marmeladas ir želė. Marmeladas gaminamas iš natūralaus saldiklio melasos, pektino ir agaro-agaro. Natūrali želatina, kuri yra marmelado dalis, teigiamai veikia plaukus, kraujagysles ir raumenų struktūrą, o pektinas padeda išvalyti organizmą nuo toksinų ir toksinų, mažina cholesterolio kiekį. Beje, į marmeladą ir želė dedama natūralių sulčių, todėl jose nėra riebalų ir yra nekaloringas saldumynas.

  7. Marshmallow ir Marshmallow – stiprina imuninę sistemą, plaukus, nagus ir kraujagysles. Tačiau tam, kad zefyrai ir zefyrai būtų naudingi organizmui, juos reikia suvartoti prieš 18 valandų, kai tik sumažėja gliukozės kiekis kraujyje.

Tačiau verta atminti, kad net natūralūs ekologiški saldumynai neturėtų būti pirmoje vietoje jūsų mityboje ir turėtų būti suvartotas iki 12.00 val. Jei labai norite, tuomet galite valgyti vieną iš minėtų skanėstų, tačiau saikingai, kitaip pakenksite savo figūrai ir nebus prasmės atsisakyti saldumynų. Naudokite skanėstus pagrįstais tikslais.

Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas. 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.