Facebook Pixel

Naudingos imbiero savybės. vitaminai

Naudingos imbiero savybės. vitaminai

Imbieras yra augalas, randamas atogrąžų Azijoje ir Australijoje. Žmonės jo savybėmis naudojosi tūkstančius metų. Kasdieniame gyvenime imbieras vartotojui paprastai prieinamas žalio šakniastiebio ir malto pavidalo. Jis daugiausia naudojamas kaip patiekalų pagardas, visų pirma dėl savo išraiškingo aromato ir skonio.
Tačiau imbieras yra ne tik prieskonis. Tai, visų pirma, augalas, turintis nepaprastų gydomųjų savybių, nors dauguma žmonių to nesuvokia. Labai didelis medicininių komponentų kiekis padeda palengvinti virškinamojo trakto ligas. Sudėtyje yra didelė vitaminų B1, B2 ir C dozė, taip pat fosforo, geležies, kalio ir eterinių aliejų, kurie yra atsakingi už virškinimo gerinimą, taip pat gerina viso skrandžio veiklą. Be to, imbieras palengvina vėmimo simptomus ir taip pat pašalina pykinimo jausmą. Todėl ypač rekomenduojama jį naudoti žmonėms, kenčiantiems nuo judesio ligos. Dėl savo ypatingų savybių puikiai tinka kaip natūrali priemonė nuo peršalimo ligų.
Kokios yra teigiamos imbiero savybės?
Imbieras padeda kovoti su skrandžio problemomis
Kovoja su pykinimo jausmu
Padidina organizmo atsparumą
Naudojamas kaip natūrali priemonė nuo peršalimo.
Skatina protą


Rekomenduojama žmonėms:
sergantiems
sergantiesiems problemų su peršalimu
kurie nori pagerinti savo organizmo imunitetą
sergant virškinimo sistemos ligomis


Kadangi ruduo yra infekcijų, reumatinių skausmų metas, šiandien imbierą pasirinkau kaip superinį priedą prie sulčių ar šeichų, o tuo pačiu super vaistas, bet be šalutinio poveikio. Imbiero galima dėti beveik į visas sultis ar šeichą. Tačiau būtina užtikrinti, kad specifinis, aštrus imbiero skonis nesugadintų sulčių skonio. Įpilkite jo tiek, kiek atitinka receptą, dažniausiai ne itin daug.
Imbierą šimtmečius naudojo kinų medicinos specialistai ir tradiciniai Indijos bei Japonijos gydytojai, kad padėtų gydyti daugelį negalavimų, tokių kaip vėmimas ir pykinimas, lėtinis kosulys, rytinis pykinimas, virškinimo trakto problemos ir migrenos negalavimai. Tačiau Vakarų medicina tik neseniai pradėjo rimtai tyrinėti gydomąsias imbiero savybes. Daugelis naujausių tyrimų parodė, kad imbieras gali pakeisti aspiriną ir kitus skausmą malšinančius vaistus, pavyzdžiui, jis yra naudingas malšinant raumenų skausmą ar degeneracines sąnarių ligas. Patiko imbieras ir beveik kasdien mane aplankantys svečiai. Be savo senėjimą stabdančių savybių, stimuliuojančių energiją ir skonį, imbieras skatina medžiagų apykaitą ir skatina svorio mažėjimą. Imbieras taip pat gerina kraujotaką ir stiprina organizmo imuninę sistemą. Ruduo yra geriausias laikas naudoti imbierą mūsų virtuvėje. Imbiero šiluma gerina kraujotaką, nes plečia kraujagysles ir padeda sumažinti cholesterolio kiekį.

Su ananasais ir slyvomis jis stimuliuoja plaučius ir padeda sumažinti kosulį, slogą ir net astmą. Imbieras uždega virškinimo ugnį, o ananasuose esantys fermentai padeda lengviau pasisavinti maistines medžiagas. Geriausia įsitikinti, kad ananasas yra prinokęs. Neprinokusiuose ananasuose esančios rūgštys gali pažeisti dantis. Visus vaisius geriausia vartoti tada, kai jie prinokę. Šeichas su imbieru: gabalėlis imbiero 2 bananai, 3-4 slyvos, mineralinis vanduo (tinkamam tankumui).

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.