Facebook Pixel

Pavojinga ultravioletinė spinduliuotė: kaip apsaugoti odą pavasarį?

Pavojinga ultravioletinė spinduliuotė: kaip apsaugoti odą pavasarį?

Žydintys medžiai, ilgai laukta saulė, ankstyvos paukščių giesmės – pavasaris sukuria ypatingą atmosferą net didmiestyje. Tačiau mūsų odai tai tikras išbandymas! Žemos temperatūros, sauso oro ir vėjo išvarginta mūsų oda patenka į pavojingos ultravioletinės spinduliuotės spąstus, kurie ypač suaktyvėja pavasarį.

Kaip apsaugoti nuo senatvinių dėmių, priešlaikinio senėjimo, blukimo ir išsausėjimo? Surinkome veiksmingus kosmetologų, mitybos specialistų ir grožio tinklaraštininkų patarimus dėl jūsų jaunystės, grožio ir spindinčios išvaizdos.

Patikima UV apsauga: geriausi dermatologų produktai

Prasidėjus naują sezoną dermatologai pataria keisti ir mitybą, ir grožio arsenalą. Odai reikia vitaminų ir mineralų tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Tačiau pirmiausia reikia išsirinkti kremą su SPF apsauga, kuris padės išvengti senatvinių dėmių ir raukšlių.

Žymi Amerikos grožio tinklaraštininkė, dermatologė Pamela Zapata mano, kad vienas efektyviausių būdų siekiant apsaugoti odos jaunystę ir grožį – tai naudoti keletą produktų su apsauginiu SPF filtru.

  • Dieninis veido drėkinamasis kremas su SPF30 arba SPF50. Rinkitės produktą, praturtintą vitaminais ir augaliniais ekstraktais.
  • Drėkinantis lūpų balzamas nuo saulės su SPF apsaugos jautrias lūpas.
  • Mineralinė nuo saulės pudra su SPF 30 yra dar viena svarbi priemonė, kuri efektyviai saugo odą nuo agresyvus UV spindulių veikimas.

Pavasarinė priežiūra: odos tipų priežiūra

Prieš prasidedant karščiui, ekspertai rekomenduoja naudoti įprastą maitinamąjį kremą, kuris buvo naudojamas šaltasis laikotarpis. Prasidėjus karščiams, turėtumėte judėti  į lengvesnius, drėkinančius. Tačiau jau nuo kovo pabaigos mišri oda gali jausti padidėjusį riebumą ir nepageidaujamą blizgesį nosies, kaktos ar T zonos srityje.

Matizuojančio poveikio valikliai, tonikai ir kremai su komponentais. tokios kaip salicilo rūgštis yra geras sprendimas.rūgštis, niacinamidas, cinkas. Odos priežiūros priemonių bestseleris – serumas su vitaminais ir antioksidantais. Tai nepakeičiamas produktas, skirtas odai atnaujinti ir maitinti.

Jautrios ir sausos odos apsauga

Prasidėjus pavasariui, turintieji jautrią odą turėtų išlaikyti hidrolipidų balansą odą ir pasirūpinti apsauga nuo UV spindulių . Jautri oda į aktyvius saulės spindulius gali išsausėti, parausti ir sudirginti.

Sausai odai reikia intensyvaus drėkinimo ir maitinimo. Be įprastų tonikų ir kremų, kosmetologai pataria naudoti serumus. Po valymo ir tonizavimo galite patepti drėkinamuoju serumu. Lengvos tekstūros, bet aktyvios maitinančios formulės produktas leis odai išlikti sudrėkintai ir jaustis patogiai visą dieną.

Grožis iš vidaus: vitaminai odai

Odos elastingumas, grožis ir jaunystė pirmiausia priklauso nuo mitybos. Kadangi fiziškai negalime gauti reikiamo vitaminų ir mineralų kiekio su maistu, papildomas natūralių maisto papildų naudojimas yra geriausia priešlaikinio odos senėjimo prevencija.

Natūralus papildas Super Collagen, Collagen+C, Neocell palaiko odos elastingumą ir drėgmę,  stiprina nagus, plaukus, kaulus ir dantis. Papildomas kolageno vartojimas lėtina odos senėjimo procesus, gerina  jo turgoras ir natūrali spalva daro raukšles mažiau pastebimas.

Vitaminai plaukams, odai ir nagams, odai, nagams ir amp; Hair, Solgaryra vienas populiariausių maisto papildų tarp grožio tinklaraštininkų ir mitybos specialistų, pelnęs daugybę apdovanojimų visame pasaulyje. Unikalioje formulėje yra vitamino C, cinko, vario, raudonųjų dumblių miltelių. Aktyvi natūrali ląstelių lygiu kompozicija palaiko odos elastingumą, padeda stiprinti plaukus ir nagus. 

Ukrainos gamintojo Biotus biotinas yra dar vienas bestseleris, skirtas grožiui ir jaunystei oda, stiprina plaukus ir nagus.

Vitaminai A, C, E, gripo vitaminai B, kalcis, magnis, kolagenas, hialurono rūgštis, žuvų taukai – tai galingos maistinės medžiagos, palaikančios odos elastingumą ir jaunatviškumą, stiprinti plaukus ir nagus. Pridėkite prie šio saugaus SPF apsaugos nuo saulės – ir jūsų oda atrodys gerai prižiūrima, graži bet kuriuo metų laiku.

Turinys
  • Patikima UV apsauga: geriausi dermatologų produktai. Pavasarinė priežiūra odos tipams Jautrios ir sausos odos apsauga Grožis iš vidaus: vitaminai odai
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.