Facebook Pixel

Gliukozaminas ir chondroitinas: sveiki ir lankstūs sąnariai

 Gliukozaminas ir chondroitinas: sveiki ir lankstūs sąnariai

Sveiki sąnariai yra aktyvumo, gerovės ir ilgaamžiškumo raktas. Tačiau su amžiumi jie susidėvi, tampa ploni ir trapūs, nes organizme sumažėja kolageno, gliukozamino ir chondroitino gamyba. 

Moksliškai įrodyta, kad papildomas šių medžiagų vartojimas skatina sąnarių veiklą. net esant patologijoms. Kaip natūralūs papildai, mityba ir mankšta padeda atkurti sąnarių sveikatą ir jaunystę?   

Veiksminga sąnarių palaikymas  

Sezoninis uždegimas, skausmas, būdingas traškėjimas sąnariai atsiranda ne tik vyresnio amžiaus žmonėms, bet ir gana jauname amžiuje. Gydytojai tai sieja su nejudru gyvenimo būdu, nesubalansuota mityba ir mikroelementų trūkumu organizme.Būtent chondroitinas ir gliukozaminas yra atsakingi už mūsų sąnarių sveikatą ir judrumą. Šios medžiagos natūraliai atkuria kremzlinį audinį organizme. Tačiau po 35 metų jų gamyba palaipsniui mažėja, o tai veda prie kremzlių ir sąnarių audinių išeikvojimo ir sunaikinimo. 

Nemalonūs sustingimo ir skausmo pojūčiai yra tiesiogiai susiję su gliukozamino trūkumu organizme. Medžiaga yra kremzlių, sausgyslių ir raiščių statybinė medžiaga ir veikia fosforo ir kalcio metabolizmą. Kliniškai įrodyta, kad papildomas gliukozamino ir chondroitino vartojimas maisto papildų pavidalu pašalina skausmą ir palaiko sveikus sąnarius:

  • atkuria kremzlės audinį;
  • pašalina uždegiminius procesus: 
  • didina sąnarių elastingumą;
  • efektyviai malšina skausmą; 
  • sustabdo kremzlės irimo procesą.
  • p>Šiuolaikiniai klinikiniai įrodymai taip pat įrodo, kad šios medžiagos yra naudingos visam mūsų organizmui.

    Maisto papildas Gliukozaminas ir amp; Chondroitin, Now Foodsyra kokybiškas gliukozamino ir chondroitino šaltinis, gaunamas iš vėžiagyvių – krabų, krevečių, omarų ir vėžių. Natūralus papildas veiksmingai šalina uždegiminius procesus; skatinti odos ir žaizdų gijimą; malšina raumenų, sąnarių ir nugaros skausmus; palaiko odos elastingumą.  

    Kolagenas: populiarumo paslaptys

    Kolagenas yra vienas populiariausių maisto papildų, mėgstamas ne tik grožio tinklaraštininkų ir mitybos specialistų, bet ir gydytojų . Populiariame moksliniame leidinyje Nutrition Reviews buvo paskelbti duomenys, įrodantys, kad papildomas kolageno baltymų suvartojimas turi įtakos skeleto raumenų ir jungiamojo audinio atstatymui.   

    Kadangi kolageno baltymas yra kūno jungiamojo audinio pagrindas, užtikrina jo tvirtumą ir elastingumą. Medžiaga randama sausgyslėse, kauluose, kremzlėse, odoje, taip pat formuoja kraujagyslių sieneles. Kolagenas dalyvauja formuojant kremzlinį audinį, skeletą, raiščius, dantis. 

    Kolageninis maisto papildas Collagen Biotus turi daug naudingų savybių: 

    • yra chondroprotektorius, saugo sąnarius nuo pažeidimų;
    • skatina naujų ląstelių atsinaujinimą ir augimą, stiprina jų membranas;
    • atkuria sąnarių elastingumą ir stangrumą. odai;
    • turi antioksidacinį poveikį, saugo organizmą nuo neigiamo aplinkos poveikio.

    Kokiuose produktuose yra chondroprotektorių? 

    Skeleto ir raumenų sistemos sveikata priklauso nuo mitybos, taip pat nuo fizinio aktyvumo lygio. Norint palaikyti tinkamą sąnarių funkcionavimą, svarbu juos maitinti naudingomis medžiagomis. 

    Maisto produktai, turintys daug gliukozamino ir kolageno:

    • jautiena, veršiena, paukštiena ; raudona žuvis, bet kokia jūros žuvis; jūros gėrybės; zefyras, želė, marmeladas, pektinas; riešutai; brokoliai.

    Verta žinoti, kad verdant maistą gliukozaminas ir kolagenas lengvai sunaikinami, todėl gydytojai rekomenduoja papildomai vartoti maisto papildus. 

    Maista, kurioje gausu chondroprotektorių , Maisto papildų vartojimas kartu su gydomąja mankšta suteikia nuostabių rezultatų kompleksiniame sąnarių ligų gydyme ir profilaktikoje.

  • Turinys
    • Veiksminga sąnarių palaikymas Kolagenas: populiarumo paslaptys Kuriuose produktuose yra chondroprotektorių? Veiksminga parama sausai odai Kolagenas: populiarumo paslaptys Kurie produktai turi chondroprotektorių?
    Atsakomybės neigimas

    Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

    Ar jums patiko šis įrašas?
    0
    0