Facebook Pixel

Kaip išsirinkti tinkamus vitaminus mokiniui?

Kaip išsirinkti tinkamus vitaminus mokiniui?

Renkant vitaminus svarbu atsižvelgti į kelis veiksnius: vaiko amžių, jo svorį ir fizinį aktyvumą. Ant kiekvienos vitaminų pakuotės  nurodytas dienos maistinių medžiagų poreikis vaiko amžiui 4 metų ir po 4 metų, taip pat procentas nuo paros poreikio, esantis kiekviename konkrečiame komplekse. Jei vaikas yra labai lieknas, galite vartoti vitaminus jaunesniam amžiui. Esant stipriam fiziniam krūviui, jei vaikas eina į papildomas sekcijas, jis gali stipriai netekti mineralų su prakaitu. Tokiu atveju būtina papildomai dėti kalio ir magnio, nes tai būtina širdies raumeniui.

Renkantis kompleksą reikia atsižvelgti į tai, kad tai būtina  buvo visi B grupės vitaminai – B1 (tiaminas), B2 (riboflavinas),  B3 (niacinas), folio rūgštis, B5 (pantetinas), B6 (piridoksinas), B12 (cianokabolaminas ir metilkabolaminas).  B grupės vitaminai yra atsakingi už riebalų apykaitą, už nervų sistemą. Be to,  komplekse turi būti vitamino C, vitamino A ir E. Mineralų, kurių tikrai turėtumėte ieškoti komplekse, yra kalcis, magnis ir cinkas. Atkreipkite dėmesį ne tik į maistinės medžiagos buvimą mišinyje, bet ir į jos kiekį, tai yra kasdienį vaiko poreikį, ar jis bus patenkintas vartodamas šį vaistą, ar ne. Daugelis gamintojų, ypač vietinių ir pigių vaistinių vitaminų, deklaruoja tik tablečių medžiagų sąrašą, tačiau tiesiog nerašo, kiek medžiagos ir kokia ji yra. Geriau vengti tokių nesąžiningų gamintojų kompleksų. Geras gamintojas visada rašo medžiagos pavadinimą – pavyzdžiui,  kalcis, jo išsiskyrimo forma – pvz.,  citratas, vaiko iki 4 metų ir po 4 metų atliekų poreikis ir medžiagos kiekis porcijoje. Į klausimą apie dienos poreikį: vitaminų dozės iš esmės viršija paros poreikį, nes vaiko virškinimo traktas negali pasisavinti 100% medžiagos. Taip pat, jei vaikui pasireiškia vitaminų trūkumo simptomai (nuovargis, apetito stoka, nedėmesingumas), tada jis turi kompensuoti trūkumą, tai yra vartoti dozes, kurios viršija dienos poreikį. Mineralų kompleksuose nepakanka, nes jie dideli ir tiesiog fiziškai netelpa į vieną tabletę. Todėl jei vartojate kompleksą po vieną tabletę per dieną, tuomet turėtumėte žinoti, kad jums garantuotas kalcio ir magnio trūkumas. Mineralinius kompleksus reikia rinkti atskirai. Bet tai idealu) & nbsp; Siekite to … bet nesigilinkite į tai, mėgaukitės bendravimu su vaiku.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.