Facebook Pixel

Kalcis – kaip išsirinkti? Viskas, ką reikia žinoti – Biotus

Kalcis – kaip išsirinkti? Viskas, ką reikia žinoti – Biotus

 

Gydytojai skambina pavojaus varpais: megamiestų, didelių regioninių centrų gyventojams visame pasaulyje reikia kalcio papildų. Jo trūkumą patiria beveik kas antras, nepriklausomai nuo lyties ir amžiaus. Taip yra daugiausia dėl suprastėjusios parduotuvės maisto kokybės, netinkamo gyvenimo būdo ir daugybės kitų veiksnių. Verta daugiau pakalbėti apie tai, kaip tai svarbu kiekvienam žmogui.

 

Mokslinis apibrėžimas

Kalcis moterims

Daugeliui faktas, kad kalcis yra metalas, tampa atradimas. Moksliniuose straipsniuose jis apibūdinamas kaip „minkštas, reaktyvus, sidabriškai baltas šarminių žemių metalas“. Ir tai didžiąja dalimi paaiškina, kodėl jis suteikia jėgų kaulams, yra geros sveikatos pagrindas. Gamtoje beveik neįmanoma rasti gryno kalcio. Tačiau jo junginiai, tokie kaip gipsas, marmuras, kalkakmenis, kreida, žmonėms buvo gerai žinomi tūkstančius metų.

 

 

Geležies sveikatai

Būtent pagal kaulų stiprumą, dantų sveikatą galima drąsiai spręsti apie jos pakankamą ar nepakankamą kiekį organizme. Tiesiogine prasme ji yra „geležies sveikatos“ pagrindas, o kiti mineralų kompleksai, mikroelementai, vitaminai, aminorūgštys prisideda prie jos įsisavinimo organizme ir atlieka pagalbinį vaidmenį. Todėl, jausdami trūkumą, vis daugiau žmonių nori pirkti kalcio, kad išlaikytų puikią kūno formą.

Jo funkcija neapsiriboja kaulų tvirtumu ir gražiais dantimis.

  1. Dalyvauja daugelyje medžiagų apykaitos procesų. Jo trūkumas, kaip ir perteklius, gali sukelti medžiagų apykaitos sutrikimus, antsvorio problemas, padidėjusį nervingumą.
  2. Jis reikalingas geram imunitetui, skatina apsaugines organizmo funkcijas.
  3. Taip pat širdies veikla. tiesiogiai priklauso nuo pakankamo kiekio kraujyje. Trūkstant jo, atsiranda širdies ritmo sutrikimai (aritmija), kraujotakos sutrikimai, skydliaukės veikla.

Taip pat verta įsigyti kalcio pacientams, kuriems atliekama reabilitacija po sunkių traumų, nelaimingų atsitikimų, operacijų, lūžiai kaip priemonė kaulams, raumeniniam audiniui atkurti ir organizmo imuninei apsaugai palaikyti.

Trūkumo požymiai

Kalcio privalumai

Amerikoje ir Europoje daugiau nei penkiasdešimt metų buvo laikoma įprasta praktika pirkite kalcio papilduose ir kasdien vartokite papildomą dozę. Be to, jei naujagimiams to reikia darniai skeleto vystymuisi, nervų, širdies ir kraujagyslių sistemoms, imunitetui, suaugusiesiems itin svarbu palaikyti normalų lygį, kad nesusirgtų osteoporoze, atsispirtų virusinėms infekcijoms ir išlaikytų puikią būklę. iki senatvės.

Todėl gydytojai tai vadina nuostabia „1000 ligų“ prevencija.

Pastebėti pirmuosius jų požymius labai lengva, jei objektyviai įvertini savo išvaizdą ir įsiklausai jūsų gerovei.

 

  1. Vienas pirmųjų lūžinėjančių nagų simptomų. Nagų plokštelės stiprumas tiesiogiai priklauso nuo kalcio kiekio kraujyje, taip pat nuo tinkamos jų priežiūros. Jei kosmetika (specialūs aliejai, vonios, kremai) neduoda norimo rezultato, pasistenkite peržiūrėti savo mitybą ir papildyti ją atitinkamais produktais ar papildais.
  2. Galite spręsti ir apie plaukų būklę. Nors su šiuo ženklu reikėtų elgtis labai atsargiai, ypač moterims, kurios mėgsta naudoti daug formavimo, dažymo, karštų formavimo priemonių. Jeigu plaukų nedažyti, tinkamai jais rūpintis, bet jie praranda jėgą, žvilga, skilinėja, lūžinėja, tuomet galima ginčytis, kad kalbame apie kalcio trūkumą.
  3. Odos būklė. . Sausa oda, retkarčiais atsirandantis niežulys (nesusijęs su alergijomis ar ligomis), polinkis į spuogus ir spuogus taip pat iškalbingai byloja apie būtinybę persvarstyti savo kasdienį meniu.
  4. Dažni peršalimai, infekcinės ligos – jau rimtesnis ženklas. . Jūsų gydantis gydytojas tikrai atkreips dėmesį į šį faktą ir kartu su pagrindiniu gydymu tikrai pasakys, kokį kalcį geriau vartoti norint ištaisyti situaciją.
  5. Raumenų skausmas ir mėšlungis yra rodiklis rimtas gydymas. Ypač jei jie reguliariai atsiranda po fizinio krūvio. Todėl visi sportininkai, tiek mėgėjai, tiek profesionalai, turi papildomai vartoti kalcio dozes, kad padidintų ištvermę, sumažintų sportinių traumų riziką.
  6. Dažnas virškinimo sutrikimas, pilvo pūtimas, „skrandžio sustojimo“ sindromas. Dėl vertingo makroelemento trūkumo sutrinka skrandžio ir žarnyno lygiųjų raumenų susitraukimai, atsiranda rėmuo, išsivysto gastritas, opa. Nuostabu, kad kalcis, įperkamas bet kokio lygio pirkėjams, susidoroja net su tokiomis rimtomis problemomis.

 

Papildoma parama

Kalcis sportui

Būna situacijų, kai papildai tiesiog gyvybiškai svarbūs. Paprastai tai yra atvejai, susiję su reabilitacija, nėštumu, žindymu. Jei perskaitysite kalcio apžvalgas, sužinosite, kad turėtumėte pasirūpinti tinkamų priedų buvimu šiais atvejais:

  • jei turite atlikti namų darbus, susijusius su baldų pertvarkymu ir remontu;
  • pavasarį vykstate dirbti į šalį;
  • pasiruoškite peršalimo ligų sezonui
  • planuokite numesti svorio ir sportuoti;
  • pasiruošti atsakingoms deryboms, projekto gynimui, egzaminams;
  • li>
  • patyrė stiprų stresą.

Patartina pradėti juos gerti. iš anksto likus dviem savaitėms iki išvardytų situacijų, išskyrus stresines, kurias sunku numatyti. Tačiau net ir tokiu atveju nedelsdami pradėkite vartoti kalcio tabletes, kad sumažintumėte visas galimas neigiamas pasekmes.

Dienos porcija

Kalcis į organizmą patenka su maistu. Kad visiškai patenkintume kalorijų, vitaminų, mineralų poreikį, turime maitintis protingai. Kasdien turime gauti nuo 200 iki 1300 mg šio vertingo makroelemento, kad išlaikytume normalų jo lygį.

Norma priklauso nuo amžiaus, būklės ir tam tikrų ligų buvimo. Taigi vaikams pakanka 200 mg. tačiau didelių porcijų reikės nėščioms ir žindančioms moterims, taip pat senyvo amžiaus žmonėms, kurių organizme jis prastai pasisavinamas.

Vaikams

Kalcis vaikams

Vaiko formavimasis prasideda mamos nėštumo metu . Todėl jos mityba yra būsimos kūdikio sveikatos pagrindas. Kalcio poreikis šiuo laikotarpiu moterims labai padidėja nuo 1000 mg iki 1300 ir net 1500 mg (priklausomai nuo amžiaus, kūno sudėjimo). Kodėl taip nutinka?

  1. Tai esminis vaisiaus formavimosi elementas. Jo pagrindu kuriamas skeletas.
  2. Trūksta kalcio, reikalingo vaisiui „statyti“, jį gauna iš motinos kraujo. O jei nepatenka iki galo, tuomet mažėja kaulų tankis, pablogėja dantų būklė (pirmas požymis – padidėjęs jautrumas dėl suplonėjusio emalio), dažnai pradeda slinkti plaukai.

Vėliau žindymo metu kalcis su motinos pienu patenka į vaiką ir leidžia tinkamai augti, vystytis. Taip pat jau mokykloje ir paauglystėje būtina stebėti normalią mitybą ir tinkamas kalcio porcijas, nes tai turi įtakos taisyklingai laikysenai, išvaizdai ir, žinoma, savijautai.

Kalcio produktai

Kalcio maisto produktai

Pagrindinis šaltinis tai maistas. Tradiciškai jis laikomas pagrindiniu pieno produktų šaltiniu. Tačiau tyrimai rodo, kad juose tikrai yra tam tikras procentas, tačiau kalcio yra produktuose, kurie visiškai skiriasi nuo pieno, o savo kiekiu yra turtingesni.

Žinoma, toliau esančioje lentelėje rasite produktų, kurių sudėtyje yra kalcio. tai tikrai patiks.

Produkto pavadinimas

Kalcio kiekis mg/100 g

Rauginti kopūstai

210

Brokoliai

47

Kalė

150

Jaunos sojos pupelės

197

Kininiai kopūstai (bok choy)

105

Džiovintos figos

150

Apelsinų

60

Baltosios pupelės

100

Tofu

200

Migdolai

260

Braziliškas riešutas

160

Sezamas

88

Arugula

160

Sardinės

380

Lašišos konservai

232

Pienas

125

Varškės sūris

70

Kietas sūris

500

Parmezano sūris

1474

Akivaizdu, kad pienas toli nuo lyderio šioje lentelėje. Be to, pristatomi produktai yra gana įvairūs, todėl pagal juos nesunku susikurti valgiaraštį net ir gurmanui. Įrodyta, kad maisto produktuose esantis kalcis gana gerai pasisavinamas.

Ar turėčiau vartoti kalcio papildus?

Gydytojai jau seniai į šį klausimą atsakė vienareikšmiškai. Kaip rodo stebėjimai, tie, kurie vartojo papildomus papildus, paprastai serga rečiau, be to, sulaukę senatvės savo sveikata praktiškai nesiskundžia ir net senatvėje gyvena aktyvų gyvenimo būdą.

Papildomu argumentu jie nurodo tai, kad ne visi sveiki maisto produktai mums patinka ir dažnai teikiame pirmenybę netinkamam maistui. Maisto papildai padeda kompensuoti jo trūkumą maiste, subalansuoti mitybą ir užkirsti kelią išplovimui iš kaulų. Ypač svarbu kalcio duoti vaikams, kurie nemėgsta sveiko, bet ne per skanaus maisto.

Reguliariai vartojant, teigiamus pokyčius pastebėsite per 10 - 14 dienų. Paprastai jie susiję su bendra savijauta, žvalumo antplūdžiu, fizine ištverme, aktyvumu, didesniu atsparumu stresui, gripą, SŪRS lengviau toleruoja arba visai nepasireiškia.

Išorinis poveikis. atsiranda šiek tiek vėliau, po 3-4 savaičių ir laikui bėgant sustiprėja. Būtent šiuo metu jūsų artimi draugai pradės liaupsinti gražius plaukus, spindinčią odą, nepriekaištingą manikiūrą.

Individualus pasirinkimas

Vitaminai su kalciu

Norėdami rasti tinkamiausią vaistą, turėtumėte išsiaiškinti, kuris iš jų yra geriausia tau tik tau. Gamintojai siūlo platų kalcio asortimentą įvairiuose junginiuose. Pavyzdžiui, nesunkiai rasite kalcio magnio kompleksą. Tai puikus vaistas, kuris ne tik kompensuoja mikro ir makro elementų trūkumą, bet ir padeda greičiau susidoroti su stresu, stiprina nervų sistemą.

Tokia įvairovė paaiškinama tuo, kad kiekviena formulė buvo sukurta atsižvelgiant į įvairias individualias žmonių savybes, tokias kaip amžius, mitybos įpročiai, sveikatos būklė, lėtinių ligų buvimas.

 

  1. Iš tiesų, mums reikia tam tikrų junginių ir derinių, o ne tik gryno cheminio elemento. Tam tikros rūšies papildai, tokie kaip kalcio d3, yra garantija, kad papildas bus visiškai absorbuojamas ir duos daug naudos. Gamintojai taip pat deda rūgščių (citrinų, L-asparto), kurios padeda įveikti skrandžio rūgštingumą, leidžia jam nesuirti veikiant. Gana dažnai kalcio d3 rekomenduojama vartoti žmonėms, kurie negali dažnai vaikščioti gryname ore arba yra visiškai prikaustyti prie lovos.
  2. Norėdami orientuotis ir teisingai pasirinkti, išanalizuosime dažniausiai pasitaikančius tipus ir jų naudojimo specifiką. .
  3. Kalcio citratas laikomas greičiausiai įsisavinančia forma. Tuo pačiu metu jį leidžiama vartoti net ir esant tokioms rimtoms ligoms kaip skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opa. Paprastai gydytojai rekomenduoja vartoti tokio tipo pagyvenusius žmones, vyresnius nei 60 metų. Šiame amžiuje sulėtėja medžiagų apykaitos procesai, mažėja vitaminų, mikro ir makro elementų kiekis organizme, vystosi osteoporozė (sumažėja skeleto kaulų tvirtumas).
  4. Kalcio fosfatas – geriausias pasirinkimas tiems, kurie turi problemų su virškinimo sistema, pavyzdžiui, užkietėja viduriai, pučia pilvą, turi problemų su skrandžio sulčių rūgštingumu. Jis absorbuojamas kiek lėčiau nei citratas, nepažeidžiant optimalaus skrandžio rūgštingumo lygio. Jis laikomas viena iš labiausiai pageidaujamų formų, todėl tinka bet kokio amžiaus.
  5. Kalcio gliukonatas yra puikus pagalbininkas tiems, kuriuos vargina rėmuo (padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas). Tačiau jų naudojimas turi tam tikrų apribojimų. Nerekomenduojama vartoti vyresniems nei 45 metų žmonėms, kenčiantiems nuo mažo rūgštingumo. Tarp privalumų pagrįstai galima priskirti demokratinę kalcio gliukonato kainą ir prieinamumą, būtent jis parduodamas visose vaistinėse. Tarp trūkumų yra prastas įsisavinimas, būtinybė papildomai vartoti vitaminų ir mineralų kompleksus, todėl sutaupymas šiuo atveju abejotinas.
  6. Gryna kalcio karbonatas netirpsta visiškai, todėl nereikia kalbėti apie jo virškinamumą. Be to, jis neutralizuoja rūgštingumą skrandžio aplinkoje. Kitas dalykas yra tai, kad kartu su tam tikromis rūgštimis jis rodo stabilų pH = 4,52 ± 0,15 esant bet kokiam pradiniam pH ir puikiai tirpsta. Todėl šiuo metu grynas kalcio karbonatas praktiškai nenaudojamas.
  7. Aspartatas yra derinio su L-asparto rūgštimi rezultatas. Junginys puikiai įsisavinamas organizmo, nėra jokių kontraindikacijų nei amžiui, nei sveikatai. Pertekliaus pašalinimas, kalcifikacijos buvimas inkstuose.
  8. Chelatas pelnytai pelnė sportininkų, aktyvaus gyvenimo būdo žmonių įvertinimą. Derinys su magniu ir glicinu suteikia maksimalią naudą sveikatai, todėl rodo puikius rezultatus. Būtent šią formą gydytojai rekomenduoja naudoti reabilitacijos laikotarpiu po traumų, lūžių.
  9. Koralų kalcio forma puikiai pasisavinama organizme, nes jos sudėtyje yra magnio ir kitų naudingų mikroelementų. . Tai taps nepakeičiamu asistentu tiems, kurių darbas susijęs su dideliu fiziniu krūviu, profesionaliu ir mėgėjišku sportu, moterims menopauzės metu, sergančioms hipertenzija, širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis.

 

 

Ko dar ieškoti?

Nustatę, kas tiksliai yra geriausia, galite pereiti prie tipų.

  1. Miltelių tipai lengvai ištirpsta vandenyje arba sultyse. Puiki alternatyva tabletėms ir patogi forma tiems, kurie nemėgsta jų nuryti.
  2. Kalcio tabletės, gelis ir įprastos kapsulės puikiai tiks užimtiems žmonėms, kurie daug laiko praleidžia ne namuose. Kompaktiškos dėžutės, lizdinės plokštelės lengvai telpa į mažiausią rankinę, todėl nepraleisite savo susitikimo.
  3. Mažiems vaikams, pagyvenusiems žmonėms, turintiems žandikaulių sistemos traumų, rijimo ir kramtymo problemų, skysta forma lašelių pavidalu.
  4. Kramtomieji saldainiai patiks mokyklinio amžiaus vaikams. Jie padeda vartoti sveikus papildus įdomiai ir maloniai. Vienintelė problema yra dėl skonio, kad saldumynus reikia paslėpti, kad vaikai nesuvalgytų daugiau nei reikia.

 

Norėdami gauti maksimalus efektas

Kalcis šeimai šeima

Prisimename, kad siekiant geriausių rezultatų svarbu ne tik teisingai pasirinkti, bet ir teisingai priimti. Griežtai laikykitės ant pakuotės pateiktų nurodymų. Nepamirškite, kad praleidę dozes sumažinate efektyvumą, o didindami dozę be reikalo rizikuojate pakenkti sau. Kalcio perteklius lėtina medžiagų apykaitą, sukelia šlapimo pūslės akmenligės vystymąsi.

Tai taip pat nebus nereikalinga. atsikratyti žalingų įpročių Alkoholis, rūkymas lėtina medžiagų apykaitos procesus, dėl jų blogai pasisavinamas vitaminas D Fizinis aktyvumas, reguliarus sportas padės atkurti normalią medžiagų apykaitą, pagreitins maistinių medžiagų, tarp jų ir kalcio, pasisavinimą.

DUK – dažnai užduodami klausimai:

Какой лучше кальций для беременных?

Дозировку и вид назначает гинеколог, который наблюдает беременную женщину. На основании анализов, осмотров он может назначить кальций Д3, комплекс с магнием, витаминами.

Почему в консервированном лососе кальция больше, чем в обычном?

Действительно это так. Причина в том, что в свежем мясе рыбы обычно вытаскивают косточки, поскольку они твердые, опасны для жевания и проглатывания. В консервах они мягкие, поэтому их легко проглотить. Именно косточки повышают содержание кальция и делают рыбу полезной.

У вас можно заказать доставку в Житомир?

Конечно. В Киеве можно забрать свой заказа у нас или заказать доставку курьером.  В Харьков, Одессу, Днепр, Запорожье, Николаев, Кривой рог, Полтаву, Житомир, а также в областные и районные центры доставку осуществляет Новая Почта и Укрпочта. Более подробные условия доставки вы найдете в соответствующем разделе.

Правда что если камни в почках, то нельзя принимать добавки с кальцием?

Частично — да. Если анализы показывают наличие кальцинатов (камней кальциевого происхождения) в почках, то скорее всего речь о переизбытке кальция и его прием нежелателен в период лечения. В других случаях ситуация противоположная: из проблем с почками кальций активно вымывается и человек нуждается в довольно больших дополнительных порциях. В любом случае, прежде чем принять решение стоит пройти обследование и получить консультацию врача.

Turinys
  • Mokslinis apibrėžimas
  • Geležies sveikatai
  • Trūkumo požymiai
  • Papildoma parama
  • Dienos porcija
  • Vaikams
  • Kalcio produktai
  • Ar turėčiau vartoti kalcio papildus?
  • Individualus pasirinkimas
  • Ko dar ieškoti?
  • Norėdami gauti maksimalus efektas
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.