Facebook Pixel

Kalcis bet kokio amžiaus

Kalcis bet kokio amžiaus

Žmogaus organizmas negamina kalcio, nors jo poreikis – kiekvieną dieną. Maistas – jis yra pagrindinis kalcio tiekėjas ir privalomas jo palydovas – vitamino D (ir saulės, žinoma). Kalcio poreikis didėja nėštumo metu ir senatvėje. Vyresniems nei 65 metų žmonėms būtinas paros kalcio kiekis – 1200 mg (vietoj 1000 mg bet kuriam suaugusiajam).

Kodėl taip svarbu kasdien aprūpinti organizmą reikiamu kalcio kiekiu? Nes kai tik susidaro trūkumas, organizmas pradeda „išsigauti“ kalcio iš vidinių atsargų, ir tai yra – kaulų ir dantų. Taip atsiranda nuolatiniai lūžiai, trupa dantys ir kitos ne mažiau baisios situacijos. Beje, ypač atidiems reikia būti per ilgą saulės trūkumą, o tai reiškia garantuotą vitamino D trūkumą. Pavyzdžiui, po žiemos su rūku ir nedaug saulėtų dienų pavasaris ateina kupinas traumų ir lūžių. , ypač tarp vaikų ir pagyvenusių žmonių.

Teisingą mitybą papildykite vitaminų kompleksu su kalciu ir vitaminu D. Būkite linksmi, sveiki ir aktyvūs, kasdien vartodami reikiamą kiekį vitaminų ir mineralų.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.