Facebook Pixel

Geriausi prenataliniai vitaminai

Geriausi prenataliniai vitaminai

Geriausi vitaminai nėštumui

Manoma, kad sveika ir subalansuota mityba – geriausias būdas gauti visų jums reikalingų vitaminų ir mineralų, tačiau net ir tada jums gali trūkti pagrindinių maistinių medžiagų. Tai ypač pasakytina apie nėščias moteris. Jei esate nėščia arba planuojate pastoti, prenataliniai vitaminai padės užpildyti vitaminų „trūkas“ ir pagimdyti sveiką kūdikį.

Kuo prenataliniai vitaminai skiriasi nuo kitų vitaminų ir mineralų kompleksų? Pirma, juose yra daugiau folio rūgšties ir geležies. Folio rūgštis (B grupės vitaminas) padeda išvengti vaisiaus nervinio vamzdelio defektų (rimtų galvos ir nugaros smegenų patologijų). Geležis neleidžia vystytis mažakraujystei vaikui.

Antra, tyrimai rodo, kad vitaminų vartojimas nėštumo metu sumažina riziką susilaukti mažo svorio kūdikio.

Kiti svarbiausi elementai, ypač trečiąjį trimestrą, yra kalcis ir vitaminas D3. Būtent šiuo laikotarpiu vystosi vaiko kaulai.

Kokį prekės ženklą pasirinkti?

Prekių ženklų yra labai daug, tačiau rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į vitaminų ir mineralų sudėtį ir dozavimą. Nėščioms moterims skirtuose vitaminuose turi būti:

folio rūgšties – 400–800 mcg

Kalcis – mažiausiai 250 mg

geležies – 30 mg

Vitaminas C – mažiausiai 50 mg

Cinkas – 15 mg

Varis – 2 mg

Vitaminas B6 – mažiausiai 10 mg

Vitaminas D – 400 TV

Be to, kiti B grupės vitaminai, riebaluose tirpūs vitaminai A, E ir K, magnis, mikroelementai selenas, molibdenas, chromas, žolelių ekstraktai, fermentai, probiotikai. Rekomenduojame Rainbow Light vitaminų kompleksus, kaip išsamiausias ir turintis maksimalų kiekį elementų, naudingų nėščioms ir žindančioms moterims. Nėštumo metu moteris dažnai patiria rytinį pykinimą ir negalavimą, apetito stoką – šiame komplekse esanti imbiero šaknis padės susidoroti su šia problema.

Siekiant palengvinti ir pagerinti virškinimą, vitaminų komplekse yra fermentų: proteazės, amilazės, lipazės, celiuliozės ir gyvų probiotikų kultūrų.

Paprastai prenataliniai vitaminai neturi omega 3 riebalų rūgščių, kurios labai svarbios vaiko smegenų vystymuisi. Jei jūsų racione nėra žuvies ir (arba) kitų maisto produktų, kurių sudėtyje yra omega 3, turėtumėte apsvarstyti galimybę užpildyti šią spragą.

Atminkite – Prenataliniai vitaminai yra tik sveikos mitybos priedas, o ne jos pakaitalas.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.