Facebook Pixel

Kas yra probiotikai?

Kas yra probiotikai?

Manau, kad kiekvienas žmogus susidūrė su poreikiu vartoti bakterijas, kurios padėtų pagerinti virškinamojo trakto veiklą.

Probiotikai — tai naudingos bakterijos, gerinančios jūsų žarnyno sveikatą ir atitinkamai jūsų savijautą. Dažnai jų galima rasti rauginto pieno produktuose, kaip maisto papildų ir vaistų. Kokybinė bakterinės floros sudėtis kiekvienam žmogui yra skirtinga ir priklauso nuo padermių, kurios iš pradžių sudarė vaiko florą po gimimo, valgymo būdo ir iš dalies siejamos su paveldimu polinkiu.

Mokslininkai skirsto probiotikus į dvi grupes:

  • laktobacilos yra teigiamos anaerobinės pieno rūgšties bakterijos, paverčiančios visą cukrų. į pieno rūgštį.

  • Bifidobakterijos yra anaerobiniai mikroorganizmai, kurie saugo, valo ir prisotina žarnyno mikroflorą.

Lakto- ir bifidobakterijos egzistuoja tik kartu, jos yra nedalomos, bet, priešingai, viena kitą papildo, todėl iš kurių jie teigiamai veikia mūsų sveikatą.

Probiotikai apima tik tas bakterijas, kurios buvo naudingos sveikatai klinikinių tyrimų metu. Be to, jie turi turėti nemažai papildomų savybių: atsparumo skrandžio sulčių ir tulžies poveikiui, turi turėti apsauginį poveikį skrandžio ir žarnyno gleivinei, apriboti patogeninių (kenksmingų) bakterijų dauginimosi joje galimybę. ir slopina jų veiklą.

Probiotinės veislės
Pabrėžkite probiotikus span>, kuri tinka vaikams nuo 2 iki 12 metų. Mišinys praturtintas probiotikais, esančiais motinos piene. Jie skatina bifidobakterijų ir laktobakterijų augimą.

Mažai kas girdėjo apie tokį probiotiką kaip priešpienis. Tai vienas efektyviausių natūralių preparatų, gaminamas iš karvės priešpienio. Jis apsaugo organizmą nuo įvairių infekcijų ir bakterijų, aktyvina antikūnus prieš virusus ir grybelius. Priešpienis laikomas veiksmingu probiotiku, kuris normalizuoja žarnyno veiklą. Specialistai priešpienį išskiria kaip nepakeičiamą įrankį vaiko organizmui.
Ne geriau žinomas probiotikas Saccharomyces boulardii yra priemonė, kuri palaiko sveiką virškinimo traktą, užtikrina florą ir sveiką žarnyno pusiausvyrą. Taip pat veiksmingai kovoja su išoriniais streso veiksniais.

Taip pat yra dofilus probiotikai burnos sveikatai. Jie saugo burną ir gerklę nuo kenksmingų bakterijų. Stiprina apsauginę žarnyno funkciją ir padeda pagerinti kvėpavimą. Mažiems vaikams vartojant probiotikus, mažėja pilvo dieglių dažnis, pagerėja skrandžio darbas, todėl pagerėja virškinimas.

Naudingos funkcijos

U probiotikai atlieka daug teigiamų funkcijų, būtent:

  • stiprinti imuninę sistemą

  • padidinti energijos lygį naudojant vitaminą B12

  • pašalinti žarnyno problemas

  • gerinti odos būklę

  • pagalba nuo peršalimo ir komplikacijų

  • padeda numesti svorio

  • padėti reguliuoti maisto virškinimą ir įsisavinimą

  • atkurti žarnyno mikroflorą, vidurių užkietėjimą ir gastritą.

Specialistai skiria vaistus, kurie taip pat nuo peršalimo, streso, bronchinės astmos ir alergijos.

Tačiau dažniausiai naudojami probiotikai, suderinami su antibiotikais. Kadangi antibiotikai naikina žarnyno mikroflorą, o probiotikai padeda atkurti organizmo būklę po ligos. Probiotikus rekomenduojama vartoti mažiausiai savaitę po antibiotikų vartojimo.

Verta pasakyti, kad probiotikų trūkumas mūsų organizme sukelia rimtus sutrikimus, būtent: virškinimo ir medžiagų apykaitos sutrikimus, dėl kurių vėliau pablogėja oda. , bėrimai ir uždegimai, sumažėja imunitetas ir dėl to atsiranda rimtų vidaus organų ligų.

Išskyrus preparatus, kurių sudėtyje yra probiotikai, yra ir natūralių produktų, kuriuose yra  ne mažiau palankių bakterijų. Pavyzdžiui, jogurtas, kefyras, rauginti kopūstai, kelių rūšių sūriai (gouda, mocarela, čederis ir varškė), obuolių actas. Pieno produktus, kuriuose yra probiotikų, reikia vartoti kasdien, kad apsaugotumėte savo organizmą ir imunitetą nuo neigiamo aplinkos poveikio.

Probiotikai užima svarbią vietą mūsų gyvenime, būtent jie palaiko mūsų sveikatą. Vaistų vartoti nebūtina, probiotikų galima rasti ir natūraliuose, žinomuose produktuose. Pastebėjus sveikatos pablogėjimą, tuomet nereikėtų patiems skirti probiotikų. Geriausia kreiptis į  specialistus, kurie atliks tyrimus ir paskirs tinkamą sveikimo kursą.

Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas. 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.