Facebook Pixel

Senėjimas nėra mirties nuosprendis: taurinas kaip jaunystės ir ilgaamžiškumo veiksnys

Senėjimas nėra mirties nuosprendis: taurinas kaip jaunystės ir ilgaamžiškumo veiksnys

Jei norite, kad rūsyje paslėptas portretas pasentų vietoj jūsų, vartokite kuo daugiau taurino! Amino rūgšties yra žmonių ir gyvūnų organizme, mėsoje, žuvyje ir pieno produktuose, taip pat energetiniuose gėrimuose. Autoritetingame moksliniame leidinyje Science buvo paskelbtas naujas tyrimas, kurio metu mokslininkai nustatė tiesioginį ryšį tarp taurino ir ilgaamžiškumo. 

Mokslininkai nustatė, kad su amžiumi taurino kiekis žmonių ir gyvūnų organizme mažėja, o tai suaktyvina senėjimo procesus. Papildomas 1 metų aminorūgščių suvartojimas gali pailginti gyvenimo trukmę 8 metais ir pagerinti sveikatos būklę. Mokslininkai mano, kad tyrimai yra revoliuciniai ir yra įsitikinę, kad esame keliais žingsniais arčiau sveiko ilgaamžiškumo. 

Ar senėjimas yra neišvengiamas?

Senėjimas yra neišvengiamas ir daugiafaktorinis procesas, teigia tyrimo autoriai. Tačiau yra medžiagų, kurios šiuos procesus pagreitina arba, priešingai, sulėtina. Tai apima aminorūgštį tauriną, kuri randama žmonių ir gyvūnų organizme.

Taurino koncentracija pelių kraujyje mažėja su amžiumi. , beždžionės ir žmonės. Siekdami išsiaiškinti, ar tai skatina senėjimą, mokslininkai taurino kartą per dieną davė kirmėlėms, pelių patelėms ir patinams bei beždžionėms. 

Tyrėjai moksliškai įrodė, kad amino stoka rūgštus taurinas organizme sukelia senėjimą ir pablogina gyvūnų sveikatos būklę. Ar toks pat poveikis pastebimas ir žmonėms? Mokslininkai mano, kad taip, bet tai dar moksliškai įrodyta.

Taurino papildaisulėtina beždžionių, pelių ir kirminų senėjimo procesą, todėl pagerėja jų sveikata. pelių gyvenimo trukmė vidutiniškai 12 %.

Pastaruosius 25 metus mokslininkai bandė rasti veiksnius, kurie ne tik leidžia žmogui gyventi ilgiau, bet ir padidina gyvenimo trukmę, leidžiančią jiems būti sveikiems ir senatvėje“, – sako tyrimo autorius, Niujorko Kolumbijos universiteto Gydytojų ir chirurgų kolegijos Genetikos ir vystymosi katedros docentas. em>Vijay Yadav

Taurinas gali būti mumyse gyvybės eliksyras, padedantis gyventi ilgiau ir sveikiau, sako mokslininkas. 

Eksperimentai su pelėmis, beždžionėmis ir kirmėlėmis parodė, kad papildomas taurino vartojimas prisidėjo ne tik prie gyvūnų ilgaamžiškumo, bet ir pagerino sveikatos rodiklius: nuo raumenų ir kaulų sistemos iki širdies ir kraujagyslių bei virškinimo sistemos.  

„Gyvybės eliksyras yra mumyse“: taurinas ir senėjimo procesas 

Tyrimo metu mokslininkai nustatė, kad taurino kiekis beždžionių, pelių ir žmonių kraujyje su amžiumi labai mažėja. Pavyzdžiui, 60 metų amžiaus žmonių aminorūgščių kiekis yra tik trečdalis taurino lygio 5 metų amžiaus žmonėms.

„Kai tai išsiaiškinome, pradėjome domėtis, ar taurino trūkumas skatina senėjimo procesą, ir atlikome didelį eksperimentą su pelėmis“, – sako Yadav.

Mokslininkai ištyrė 250 pelių, kurioms buvo maždaug 45 metai. žmogaus metais. Kiekvieną dieną į graužikų maistą buvo dedama taurino arba švirkščiamas medžiagos tirpalas. 

Klinikinis eksperimentas parodė: pelių patelių gyvenimo trukmė pailgėjo 12 kartų. %, vyrų - 10%, kas atitinka 7-8 žmogaus metus. Toks pat teigiamas poveikis buvo pastebėtas beždžionėms, kurioms taip pat buvo suteikta aminorūgštis. 

Mokslininkai taip pat pažymėjo, kad gyvūnai, kurie metus gavo taurino, buvo sveikesni pagal visus sveikatos rodiklius. palyginti su kita grupe. 

Jie turėjo daugiau energijos, padidino kaulų masę, sumažino depresiją ir nerimą keliantį elgesį, pagerino raumenų jėgą ir ištvermę bei sumažino atsparumą insulinui . span>

Ar taurinas gali pailginti žmogaus gyvenimą?

Ar papildomas taurino vartojimas gali išlaikyti žmogaus jaunystę ir sveikatą? Mokslininkai teigia, kad visos tam reikalingos sąlygos jau yra. Pavyzdžiui, viename tyrime dalyvavo 12 000 60 metų ir vyresnių Europos suaugusiųjų. 

Mokslininkai nustatė, kad žmonės, turintys didesnį taurino kiekį, buvo sveikesni ir rečiau nutukimas ir uždegimas, rečiau sergama hipertenzija ir mažiau 2 tipo diabeto atvejų.

Reikia atlikti daugiau klinikinių tyrimų su žmonėmis, kad būtų galima nustatyti tikrąją taurino naudą sveikatai. mokslininkai.

PhD, JAV mitybos ir dietologijos akademijos prezidentas Lauri Wright interviu moksliniam žurnalui Medical News Todaypaaiškino mokslininkų mokslinį susidomėjimą taurinu:

“ Dėl gausybės taurino organizme ir jo vaidmens nervų sistemoje, didėja susidomėjimas šia aminorūgštimi senėjimo procese. Manau, kad netrukus pamatysime taurino tyrimus su žmonėmis. 

Taurinas atlieka daug funkcijų organizme, yra neuromediatorius smegenyse, formuoja tulžies druskas, gerina virškinimą ir palaiko nervų sistemą.“

Nepaisant ryškių taurino senėjimą stabdančių savybių, mokslininkai mano, kad papildomai gauti aminorūgšties nepakanka. Daktaras Wrightas mano, kad geriausias būdas sulėtinti senėjimo procesą yra mažiau streso, daugiau judėti ir Viduržemio jūros regiono dieta, kurioje gausu vaisių, daržovių, sveikų aliejų, žuvies ir nesmulkintų grūdų.

Turinys
  • Senėjimas neišvengiamas?„Gyvybės eliksyras yra mumyse“: taurinas ir senėjimo procesas.Ar taurinas gali pailginti žmogaus gyvenimą?
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.