Facebook Pixel

Kokie vitaminai yra burokėliuose

Kokie vitaminai yra burokėliuose

Nedaug iš mūsų žino, kad burokėliai yra labai sveiki ir juose yra daug vitaminų. Juos reikia valgyti kuo dažniau natūraliu pavidalu... o ne iš skardinės. Burokėliai yra vitaminų ir mineralų sandėlis. Burokėliuose yra kalio, kalcio, geležies, magnio, mangano, kobalto, vitaminų A, C ir B1. Be to, jame yra folio rūgšties – 200 g burokėlių patenkina pusę dienos poreikio. . Folio rūgštis gerai veikia kraujagysles, stiprina organizmo imunitetą. Trūkumas gali sukelti blogą sveikatą, dirglumą ir neramų miegą. Folio rūgštis taip pat teigiamai veikia nuobodžius plaukus, lūžinėjančius nagus. Burokėliai dėl savo kobalto kiekio yra vertinga daržovė gydant anemiją. Kobaltas yra būtinas raudonųjų kraujo kūnelių susidarymui. Todėl gydytojai rekomenduoja gerti burokėlių sultis. Jį reikėtų gerti ir žmonėms, kurių kraujospūdis padidėjęs (burokėliai mažina kraujospūdį). Burokėlių sultys išvalo toksinus ir detoksikuoja organizmą. Burokėliai inaktyvuoja patogenines bakterijas ir blokuoja jų gebėjimą prilipti prie audinių. Sudėtyje yra daug skaidulų ir padeda virškinti. Burokėlius rekomenduojama valgyti net ir po didelių storosios žarnos operacijų. Sutarkuoti burokėliai su krienais gerina kepenų veiklą. Ilgalaikiai tyrimai burokėliams priskiria priešvėžinį poveikį.
Tačiau burokėliai yra ne tik sultys, bet ir mėsos priedas. Burokėlių patiekalai vertingiausi ir skaniausi, jei juos gaminame iš šviežių šaknų. Per ilgas laikymas ir virimas sumažina vitaminų kiekį. Prieš verdant ar kepant šaknies nenupjaukite, kad neištekėtų sultys. Burokėliai greitai padidina cukraus kiekį kraujyje, todėl diabetu sergantys žmonės turėtų riboti jų vartojimą. Juose taip pat yra daug oksalatų, todėl rekomenduojama žmonėms, sergantiems šlapimo akmenlige ir reumatu.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.