Facebook Pixel

Vitaminas D suaugusiems

Vitaminas D suaugusiems

Vitamino D poreikis vaikams yra gerai žinomas, bet kaip apie naudą suaugusiesiems? Pakalbėkime apie tai.

Vitaminas D reikalingas visiems absoliučiai bet kokio amžiaus žmonėms, nes jis skatina fosforo ir kalcio pasisavinimą. Dėl to, kad kaulinis audinys periodiškai atnaujinamas, vitamino D reikia vartoti kiekvieną dieną. Net jei kalcio patenka į organizmą pakankamu kiekiu, be vitamino D, jo darbas sutrinka.

Ypač svarbu vitamino D gauti vyresnio amžiaus žmonėms, nes jiems gresia osteoporozė.

Vitaminas D naudingas ne tik kauliniam audiniui apsaugoti, bet ir mažina jautrumą odos, širdies ligoms. Be to, vartojant vitaminą D, sumažėja rizika susirgti vėžiniais navikais, todėl periodiškas šio vitamino vartojimas – tai puiki krūties, kiaušidžių, prostatos vėžio profilaktika.

Vitaminas D preparatai gerina imunitetą, skydliaukės veiklą. Jis taip pat yra nervų apvalkalų atkūrimo komponentas.

Vitaminas D, taip pat vitaminų kompleksai su jame turi būti geriami gydytojo paskirtais kursais.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.