Facebook Pixel

10 sveikatos palaikymo taisyklių, kurias rekomenduoja gydytojas

10 sveikatos palaikymo taisyklių, kurias rekomenduoja gydytojas

Šios 10 taisyklių, kurios privers jus atkreipti dėmesį į sveikatą

Jei labai norite saldaus sodos, išgerkite stiklinę vandens

Tyrimai parodė, kad saldūs gazuoti gėrimai pagreitina senėjimo procesą ląstelių lygiu. Ir jie gali sukelti gana rimtas ligas: aterosklerozę, diabetą, nutukimą ir hipertenziją. Be to, papildomos kalorijos iš sodos neprivers jus jaustis sotūs, todėl valgyti visada norėsis.

Kurią dieną pasikalbėkite su 10 žmonių, kurių nepažįstate

Keli tyrimai patvirtina, kad socialinė sąveika tampa vis populiaresnė ir ilgina gyvenimą. Į keiksmažodžius žiūrint televizijos laidą ar kalbant su vairuotoju neatsižvelgiama. Sutikite, tik gyvas bendravimas gali būti įdomus ir įdomus. Užmegzkite tiesioginį dialogą su jums nepažįstamais žmonėmis. Galite valandų valandas žiūrėti į kitus, patirti emocijas, klausytis įdomių istorijų.  

Prieš eidami į vakarėlį nustatykite taisykles

Prieš eidami ten, nuspręskite, kokį gėrimą gersite. Pavyzdžiui, vyną galima kaitalioti su vandeniu, taurę vyno – stikline vandens. Išmokite tinkamai vartoti alkoholį ir mėgaukitės juo. Juk tai taip paprasta! Tačiau atminkite, kad daugumoje vynų vienoje taurėje yra 130–175 kalorijų.

Pasitikrinkite 10 giminaičių apie savo šeimos ligas

Daugelis paveldimų ligų yra susijusios su chromosomų rinkiniu ir jų struktūros pasikeitimu. Dažnai genetines ligas lemia genų mutacijos ir jos atpažįstamos ne tik pagal išorinius požymius, bet ir ligas. Ir mūsų supratimas apie ligos istoriją kartais yra klaidingas. Nors tai nereiškia, kad jei močiutė mirė nuo krūties vėžio, jos anūkų lauks toks pat likimas. Toks sprendimas nėra visiškai teisingas, tačiau tikimybė vis tiek išlieka. Net jei negalime pakeisti savo genetinės sudėties, turime suvokti, kad problema vis dar egzistuoja, ir turime rasti būdų, kaip ją išspręsti.

Valgykite iš mažų ne didesnių kaip 25 cm lėkščių ir mažomis porcijomis

Nuo šeštojo dešimtmečio vakarienės lėkštės padidėjo 25 %, o porcijų dydžiai taip pat atitinkamai išaugo. Juk ne visada skaičiuojame lėkštėje esančias kalorijas. Suskaičiavę juos apytiksliai, patys matote, kad jų yra dar 50. O jei atsižvelgsite į metinį skaičių, tada gausite 2,5 kg daugiau.

Lėtai suskaičiuokite iki 10 prieš ką nors šaukdami

Apie tai, kaip sunku susilaikyti, neprasiversti – tai skaudi tema, kuri visą laiką neramina įvairias tautas. Kadangi problema pirmiausia siejama su širdies priepuolio pavojumi per kelias valandas, staigiu cukraus kiekio kraujyje šuoliu, lėtinių ligų, įskaitant skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opa, paūmėjimu ir daugeliu kitų. Nenuostabu, kad sakoma, kad visos ligos – nuo nervų.

Užrašykite viską, ką valgote 10 dienų

Fotografuokite savo mobiliuoju telefonu, naudokitės programėle arba tiesiog fiksuokite viską, ką valgėte. Stebėkite viską, ką dedate į burną per pusryčius, pietus, vakarienę, ir stebėkite kiekvieną užkandį visą dieną. Didelė tikimybė, kad tapsite dėmesingesni kiekvienam produktui ir pradėsite valgyti sveikesnį maistą.

Būtinai užsiregistruokite į 10 jogos užsiėmimų

Joga – tai sveika mityba, kūno harmonija, pozityvus mąstymas ir pertekliaus atmetimas. Praktikuodami jogą ne tik pagerinsite savo fizinę sveikatą, bet ir įgysite psichinę bei fizinę ramybę.

Be abejo, taisyklingas kvėpavimas, meditacija, taisyklinga laikysena – taps mėgstama pramoga ir fizinių bei psichinių problemų sprendimo būdu. Be to, bus daugiau galimybių pagerinti savo sveikatą, nes ši veikla giliai įsiskverbia į mūsų gyvenimą. Reguliari jogos praktika gerina miegą, mažina stresą, mažina nugaros skausmus ir gerina nuotaiką.

Suplanuokite greitai 10 vizitų pas gydytoją 

Mamografija

Vizitas pas ginekologą

Patikrinkite kiekvieną savo kūno dalį pas dermatologą

Pasidaryti kolonoskopiją (sulaukus 50 metų)

Kaulų tankio nuskaitymas

Dantų patikrinimas

Skiepijimas

Kasmetinis bendrosios praktikos ar šeimos gydytojo patikrinimas

Pripraskite atsipalaiduoti savaitgaliais

Pasidarykite pedikiūrą iki kito savaitgalio!

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.