Facebook Pixel

Afrikos juodasis muilas ir kiti afrikietiški receptai iš Nubijos paveldo

Afrikos juodasis muilas ir kiti afrikietiški receptai iš Nubijos paveldo

Nubijos paveldas, nepaisant pavadinimo, – Amerikos prekės ženklas. Ją 1992 metais įkūrė du koledžo absolventai, kurie, norėdami papildomai užsidirbti, pradėjo gaminti muilą pagal autentiškus afrikietiškus receptus. Tam jiems nereikėjo specialių technologijų, o pirmosios gaminių partijos buvo pagamintos amatininkų sąlygomis. Ir startuolio idėja pasirodė labai sėkminga – Laiko patikrintos senovės grožio paslaptys, derinamos su natūraliais ekologiškais ingredientais, pritraukė klientus ir pavertė Nubian Heritage vienu pirmaujančių natūralios ir ekologiškos kosmetikos prekių ženklų pasaulyje. Dabar tai aukštųjų technologijų gamyba su plačiu gaminių asortimentu ir kokybės kontrolės sistema.

Tačiau pirmasis produktas beveik mistiniu pavadinimu – Afrikos juodasis muilas. Galima įsigyti dviejų tipų – kietas ir skystas (dušo želė).

 

Juodas receptų muilas yra pasiskolintas iš Afrikos gydytojų, kurie naudojo palmių pelenų, kokosų aliejaus, dervos, psilio ir tamarindo mišinį riebiai odai prižiūrėti, spuogams, egzemai, spuogams ir psoriazei gydyti. Beje, šiuolaikinis muilas padeda ir nuo išvardintų simptomų, pasižymi priešuždegiminiu ir detoksikuojančiu poveikiu. Ekologiškos avižos suteikia muilui lengvą šveičiamąjį poveikį, o chia aliejus švelniai drėkina odą. Liaudies receptas papildytas vitaminu E – „grožio vitaminas“, skatinantis odos atsinaujinimą ir lėtinantis senėjimo procesus.

 

 

Tai, kad muilas yra natūralus, pajuntate vos paėmus jį į rankas. Kaip ir bet kuris ekologiškas muilas, jis mažai putoja. Ir putos nuo jo – pilka. Skirtingai nuo paprasto muilo, jis nesausina odos dėl jame esančių eterinių aliejų. Malonaus karamelės aromato.

 

Antra pagal populiarumą Nubijos paveldo dalis produktas , bent jau Ukrainoje, – atkuriamoji kaukė sausiems ir pažeistiems plaukams su indiškų kanapių ir tamanų aliejumi. Tai labai maitinanti kaukė, tad nors ją rekomenduojama tepti 45 minutes, normaliems plaukams dažniausiai pakanka 10-15 minučių, kad būtų pasiektas geras efektas. Kaukė padaro plaukus sveikus, glotnius ir žvilgančius. Po jo užtepimo jie puikiai iššukuojami.

Kaukės efektas neprarandamas ir per kitą plaukų plovimą, todėl ją galima naudoti periodiškai. Vasarą užtenka tepti kartą per dvi savaites, žiemą galima ir dažniau – kartą per savaitę.

 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.