Facebook Pixel

Ar turite alergijų?

Ar turite alergijų?

Anksčiau ar vėliau daugelis žmonių susiduria su tuo, kad jų kūne ir kūne vyksta įvairūs pokyčiai, nesvarbu, ar tai susiję su amžiumi, ar dėl sveikatos.
Pavyzdžiui, alerginės reakcijos, po kurių pradedate riboti maistą ir kitus malonumus.

Alergija yra reakcija. imuninės sistemos pašalinimas, alergenai yra produktai, gyvūnai, oro pokyčiai, dulkės.  Tai tam tikra imuninės sistemos apsauginė reakcija, kai ji susiduria su nežinoma grėsme, galinčia pakenkti jūsų kūnui. Todėl imuninė sistema reaguoja į šiuos kenksmingus veiksnius, sukeldama reakciją bėrimu, čiauduliu, uždegimu ir kitais simptomais.

Kas sukelia alergiją ?
Daugelis mokslininkų vis dar nesupranta, kodėl imuninė sistema taip reaguoja į svetimas medžiagas.
Alergijos gali būti genetinės. Tačiau verta žinoti, kad tarp artimųjų perduodamas tik bendras polinkis į alerginę reakciją, o specifinės alergijos neperduodamos.

Alergenų tipai:

  • Naminiai gyvūnai ir vabzdžiai.

  • Pelėsiai, grybai, dulkės, pūkai.

  • Riešutai, pieno produktai, jūros gėrybės.

  • Vabzdžių įkandimai.

  • Augalai.

  • Kiti alergenai , pavyzdžiui, latekso ir metalo atmainos.

Alergijos simptomai gali pasirodyti arba nepasireikšti. Žmogus lengvai toleruoja alerginę reakciją, gali kilti komplikacijų. Čia yra simptomų sąrašas:

  • niežulys

  • paraudimas

  • pigmentacija

  • ašaros, sloga, kosulys

Jei suvalgę kokį nors produktą ar kontaktuodami su gyvūnu pastebėjote savo kūno ar kūno pokyčius, greičiausiai turite alergiją. Dėl išsamesnės diagnozės kreipkitės į gydytoją.

Kas yra alergija ?

  1. Alergija maistui – atsiranda suvalgius ką nors naujo ar nesuderinamo su jūsų kūno produktas. Gali sukelti patinimą, pykinimą, nuovargį, bėrimą.

  2. Sezoninė alergija – atsiranda keičiantis orams, ypač plintant pūkams ir kitoms dulkėms. Tai pasireiškia sloga, ašarojimu, akių patinimu, čiauduliu.  

  3. Odos alergijos – kai oda tiesiogiai liečiasi su alergenu, sukeliančiu dermatitą, bėrimus, egzemą, niežtinčius spuogus, uždegimus ir dėmes.

Verta pasakyti, kad jei jei pradedate alerginę reakciją, galite susidurti su jos komplikacijomis, kurios gali būti pavojingos gyvybei. Patinusi gerklė gali lemti tai, kad oras nepateks į kūną ir pradėsite dusti, dėl to prarasite sąmonę. Pirmiausia reikia nustatyti patį alergeną ir kuo greičiau išvengti neigiamų pasekmių.
Anafilaksija yra rimta reakcija į alergiją, kuri sukelia daugybę komplikacijų. Šią reakciją gali sukelti bet koks alergenas, kurį gali lydėti kvėpavimo takų susiaurėjimas, padažnėjęs širdies susitraukimų dažnis, burnos ir gerklės patinimas.

Gydymo metodai

Bet kuriuo atveju , norint nustatyti patogeną, bus neišvengiama kelionė pas gydytoją, nes tik kvalifikuotas specialistas galės tiksliai paaiškinti jūsų reakciją, atlikti išsamią diagnozę ir paskirti tinkamą gydymą.
Dažnai skiriami antihistamininiai vaistai – tai blokada, apsauganti receptorius nuo kenksmingų alergijos sukėlėjų įtakos.

Pirmas dalykas reikia vengti alergenų: išmesti visus dulkes kaupiančius daiktus, peržiūrėti bute esančius augalus, pakoreguoti maisto produktų sąrašą, galbūt laikytis dietos, nepirkti cheminių valymo priemonių.
Taip pat verta vartoti vitaminų, kurie stiprina imuninę sistemą ir slopina ligos sukėlėją. Pavyzdžiui, manozė, laktazė ir pieninis erškėtis. Pastarasis –  yra visa eilė naudingų medžiagų ir vitaminų. Šiame augale yra eterinių aliejų, geležies, magnio, kalcio, cinko, vario, chromo ir kitų maistinių medžiagų.

Daugelio alergijų galima išvengti nustačius jas iš pradžių, ir taisyklių laikymasis tolesnio galimo susidūrimo su jų sukėlėjais atveju. Neapsigaukite savo sveikatos ir laiku kreipkitės į gydytoją.

Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas. 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.