Facebook Pixel

Nemiga – ką daryti?

Nemiga – ką daryti?

 Blogas nakties miegas ar dar blogiau jo trūkumas neigiamai veikia gyvenimo kokybę: išsijungia biologinis laikrodis ir jūs negalite efektyviai funkcionuoti visą dieną. jaustis pavargęs ir mieguistas. Be to, normalaus miego trūkumas neigiamai veikia emocinę būseną. Miego sutrikimai gali atsirasti dėl streso arba dėl įvairių sveikatos problemų. Taigi, kokios yra nemigos rūšys ir kaip su ja kovoti?

  1. Ahipnozė arba pati nemiga – miego sutrikimas, kuriam būdingas nekokybiškas miegas (miegas trumpas, fragmentiškas, negilus). Tuo pačiu metu dienos metu žmogus jaučiasi pavargęs ir mieguistas.
  2. Miego apnėjos sindromas (apnėja)būdingas kvėpavimo sustojimu per miegas dėl viršutinių kvėpavimo takų užsikimšimo. Dėl oro trūkumo žmogus pabunda. Tokios kvėpavimo pauzės gali atsirasti kelis kartus per naktį. Simptomai: garsus knarkimas, dažnos kvėpavimo pauzės miego metu, pasunkėjęs kvėpavimas miego metu, rytinis galvos skausmas, mieguistumas dieną ir nuovargis.
  3. Neramių kojų sindromas būdingi nekontroliuojami kojų judesiai miego metu. Simptomai: diskomfortas kojose ir nenugalimas noras judinti kojas, norint atsikratyti šių pojūčių, kojų mėšlungis miegant, laikinas palengvėjimas pėdų masažo metu.
  4. Narkolepsijabūdingas per didelis mieguistumas dieną. Šio tipo miego sutrikimo priežastis – nervų sistemos liga, kurios metu sutrinka pabudimo ir užmigimo procesų reguliavimas. Simptomai: haliucinacijos, pernelyg „akivaizdūs“ ir ryškūs sapnai, staigaus užmigimo priepuoliai, staigūs silpnumo priepuoliai.
  5. Nemigos rūšys, susijusios su cirkadinio kūno ritmo pažeidimu

A) paros (cirkadinio) organizmo ritmo pažeidimas dėl laiko juostų pasikeitimo. Toks miego sutrikimas atsiranda skrendant ilgus skrydžius, kurių metu žmogus kerta vieną ir/ar daugiau laiko juostų.

B) bioritmų neatitikimas su darbo grafikas. Dažniausias šio neatitikimo pavyzdys yra darbas naktinėje pamainoje.

B) uždelstas miegas. Miegas. sutrikimas , kai ėjimo miegoti ir pabudimo laikas perkeliamas, t.y. žmogus užmiega vėlai vakare arba ryte ir pabunda vėlai ryte, po pietų ar net po vakarienės.

 

7 žingsniai geresniam miegui

  1. Sudarykite tvarkaraštį, kuriame būtų aiškus laikas miegoti ir keltis, ir jo laikykitės. Žinoma, šis grafikas turi atitikti jūsų kūno laikrodį.
  2. Sukurkite ėjimo miegoti rutiną / ritualą. Tai gali būti skaitymas, raminančios muzikos klausymas ir pan. Šie veiksmai bus ženklas jūsų kūnui, kad laikas pailsėti.
  3. Jūsų lova turi būti kuo patogesnė.
  4. Reguliarus fizinis aktyvumas (rytinė mankšta, sportas) teigiamai veikia miego režimą.
  5. Nepersivalgykite prieš miegą.
  6. Stenkitės nemiegoti dieną.
  7. Venkite stresinių situacijų.

Retkarčiais visi turi bemiegių naktis. Tačiau jei miegas trukdo ilgiau nei savaitę, būtinai pasitarkite su gydytoju.

Jei nuspręsite vartoti vaistų nuo nemigos arba miegui pagerinti, tuomet mūsų parduotuvė siūlo didelį kiekį prekių. Melatoninas  -tai pagrindinis hormonas – cirkadinių ritmų reguliatorius. Melatoninas padeda užmigti.

L – teaninas smegenyse paverčiamas gama-aminosviesto rūgštimi (GABA), todėl turi atpalaiduojantį poveikį.

Taip pat yra daug įvairių miego formulių, kurios sujungia abi pirmiau nurodytas komponentai , žolelės ir kitos aminorūgštys.

Turinys
  • 7 žingsniai geresniam miegui
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.