Facebook Pixel

Vitamino B7 nauda ir žala

Vitamino B7 nauda ir žala

Biotinas, kurį galbūt girdėjote kaip vitaminą B7 arba kofermentą R. Šis vitaminas yra naudingas visam organizmui, dalyvauja daugelyje medžiagų apykaitos procesų, jo galima rasti daugelyje maisto produktų, o biotinas taip pat gaminamas žarnyną kartu su naudingomis bakterijomis – probiotikais.


Vitaminas B7 atlieka tokias funkcijas, kad palaikytų žmonių sveikatą?

Trūkstant biotino, organizmas greitai pavargsta, dirglumas, nemiga, nervingumas ir nuolatinis nerimas bei panika. Tačiau jį reikia vartoti atsargiai, nes žmonės, kurie netoleruoja ir yra labai jautrūs vitaminui B7, gali susirgti alergija, odos išbėrimu ir dilgėline.


Verta pasakyti, kad biotino reikia kiekvieno žmogaus organizmui, nes jis dalyvauja riebalų rūgščių apykaitoje, yra daugelio fermentų, reguliuojančių baltymų ir riebalų apykaitą, dalis, gaminantis kolageną.

Dėl vitamino B7 trūkumo gali pablogėti plaukų būklė – slinkti, lūžinėti ir žilų plaukų atsiradimas, pasikeis odos spalva, prasidės dermatitas ir egzema, depresija ir nuovargis.

Biotino galima rasti tokiuose maisto produktuose kaip:

 

Kaip pasisavinamas vitaminas B7?

Kofermentas R puikiai pasisavinamas virškinimo procese, nes tam tikras biotino kiekis susidaro tiesiogiai žmogaus žarnyne.
Tačiau yra medžiagų, kurios trukdo gerai pasisavinti vitaminą B7, pavyzdžiui, žali kiaušinių baltymai išskiria avidiną, ir tai savo ruožtu sulėtina biotino gamybos procesą organizme. Apdorotas baltymas, priešingai, neleidžia išsiskirti avidinui ir visiškai jį sunaikina.

Piktnaudžiavimas alkoholiu neigiamai veikia biotino pasisavinimą organizme, todėl Jūs turite apriboti save nuo nesaikingo alkoholio vartojimo.

Vitamino B7 nauda plaukams

Ar žinojote, kad biotinas taip pat būtina norint išlaikyti bendrą pačių plaukų grožį ir sveikatą. Kad jo veikimas būtų efektyvus, turite jį derinti su natūralių produktų vartojimu, ty rimtai peržiūrėti savo mitybą ir prireikus pakoreguoti.

Maistas Biotino papildai yra populiarūs tarp mergaičių, nes gali pagerinti plaukų būklę, ty suteikti apimties, sustiprinti, sumažinti plaukų slinkimo ir ankstyvo žilimo riziką. Net daugelis specialistų, dermatologų ir pediatrų rekomenduoja biotiną daugeliui ligų gydyti ir plaukų augimui pagreitinti.

Beje , praleidus keletą tyrimų, buvo nustatyta, kad vitaminas B7 tikrai pagerino plaukų būklę, ypač merginoms – pradėjo mažiau slinkti plaukai, atsirado naujų plaukų folikulų. Reikia pasakyti, kad biotino trūkumas, remiantis tyrimais, neabejotinai gali sukelti galvos plaukų netekimą.

Ar vitaminas B7 prisideda prie jo svorio mažinimui?

strong>

Svorio metimo poveikis, kai trūksta biotino nebus pasiektas, nes šios medžiagos trūkumas sukelia nuovargį, nemigą ir nuovargį, o tai, priešingai, gali sukelti svorio padidėjimą. Bet biotinas vis tiek teigiamai veikia svorio normalizavimą, normalizuoja cukraus kiekį kraujyje, taip pat padeda kontroliuoti apetitą ir nejaučia alkio. Į savo racioną įtraukite daug vitamino B7 turinčių maisto produktų, kurių sąrašą rasite aukščiau.

 

Biotinas tikrai vaidina labai svarbų vaidmenį mūsų sveikatai, išmokę visas teigiamas jo funkcijas, galime drąsiai vartoti vitaminą B7, tačiau tik pasikonsultavę su gydytoju, kad būtų pasiekti kuo pozityviausi rezultatai.

 Šį straipsnį parašė „Biotus“ personalo rašytojas.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.