Facebook Pixel

VITAMINO A TRŪKUMAS: priežastys ir simptomai. Kaip kompensuoti vitamino A trūkumą?

VITAMINO A TRŪKUMAS: priežastys ir simptomai. Kaip kompensuoti vitamino A trūkumą?

Vitaminas A svarbus regėjimo procesui, stiprina imuninę sistemą ir apsaugo nuo infekcijų, nes padeda kovoti su bakterijomis ir virusais, lygina ir stiprina odą, skatina sveikus plaukus ir nagus, kovoja su laisvaisiais radikalais – antioksidantas, veikia augimą. , taip pat tinkamam ląstelių membranų funkcionavimui.
Esant subalansuotai mitybai ir tinkamai vartojant vitamino A trūkumo neturėtų atsirasti. Mityboje turime tris vitamino A šaltinius, atitinkančius tris jos požymius. Retinolio yra gyvūninės kilmės maisto produktuose, beta karotino (provitamino A) gaunama iš augalų, o A – iš riebalų. Baltymai (RPB) suriša retinolį ir reguliuoja jo pasisavinimą bei metabolizmą.
Vitamino A trūkumo priežastys
Vitamino A trūkumas organizme gali atsirasti dėl vitamino A malabsorbcijos (šiuo atveju būtina diagnozuoti pagrindą), per prasta mityba (baltymų ar riebalų trūkumas), alkoholio vartojimas, rūkymas, netinkamai subalansuota vaikų ir pagyvenusių žmonių mityba.
Vitamino A trūkumo simptomai
Vitamino A trūkumas organizme pasireiškia:
šiurkščia oda ant alkūnių ir kelių, taip pat ant pečių ir klubų (sausumas neišnyksta tepant kremus ar balzamus)
blogas matymas prieblandoje ir naktį (tobul. vadinamas naktiniu aklumu
akies obuolio sausumu (be ašarų).
>Moterims, turinčioms menstruacijų ir vaisingumo problemų, tai gali būti dėl vitamino A trūkumo. O vyresnio amžiaus žmonėms spengimas ausyse yra dažnas reiškinys. vitamino A trūkumo simptomas.

 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.