Facebook Pixel

Depresija. Kokie vitaminai padeda atsikratyti depresijos?

Depresija. Kokie vitaminai padeda atsikratyti depresijos?

Yra dviejų tipų depresija: situacinė ir reaktyvioji. Jie yra psichologiškai skaudžių įvykių, kuriems dažnai reikia tik laiko ir artimųjų palaikymo, pasekmė. Tačiau būna, kad depresijos simptomai (nuotaikos depresija, kaltės jausmas, sunkumas susikaupti, energijos netekimas, nuolatinis galvos skausmas, fizinis silpnumas, sutrikęs miegas ir apetitas) & nbsp; užsitęsia ir organizmas nusilpsta. Tokiu atveju greičiausiai turėsite kreiptis į kvalifikuotą gydytoją ir pasikonsultuoti, kad rastumėte išeitį iš šios depresinės būsenos.

Taip pat kai kurios formos Depresija sukelia hormoninius pokyčius, kuriuos dažnai patiria moterys. Tokiu atveju moterų lytiniai hormonai (estrogenai) padės jų atsikratyti. Dauguma žiemą patiria depresiją, kuri vadinama sezoniniu emociniu sutrikimu. Šiuo laikotarpiu jūsų organizmui padės ilgi pasivaikščiojimai gryname ore ir bendravimas su artimaisiais.

Tačiau būna, kad depresija gali pasireikšti be jokios aiškios priežasties , tačiau tai dažnai pasireiškia ir užsitęsia ilgus metus. Norint nugalėti šio tipo sutrikimus, kuriuos gydytojai vadina endogenine depresija, organizmui reikia vitaminų pagalbos. Tokiais atvejais vitaminų mityba atlieka svarbų vaidmenį.

Trūkumas gali sukelti depresiją keliems mėnesiamsbiotinas, kuris dažniausiai randamas žmonėms valgymas nesubalansuotas. Norėdami atsikratyti šio sutrikimo, kiekvieną dieną 4–5 savaites turite vartoti 300 mikrogramų biotino.

Dėl trūkumo folio rūgštis mažina serotonino kiekį, o tai yra atsakinga už gerą nuotaiką. Kas taip pat gali būti tokio sutrikimo priežastis. Folio rūgštis gali būti vartojama kartu su vitaminais B. Šie vitaminai yra tarpusavyje susiję ir veikia veiksmingiau. Mūsų organizmui reikia piridoksino (B6), kuris yra atsakingas už serotonino gamybą ir padės išlaikyti nuotaikos stabilumą.

Tiaminas ir riboflavinas prisideda prie depresinių sindromų susidarymo. Jų trūkumas sukelia nuolatinį nuovargį ir apsėstą depresiją.

Pagal statistiką, depresija sergantiems žmonėms trūksta vitaminas B12. Štai kodėl gydytojai rekomenduoja šio vitamino vartoti kasdien.

Depresija tai vienas iš pirmųjų trūkumo simptomų vitaminas C. Lėtiniai sutrikimai, nuovargis, gerovės praradimas visa tai yra dėl nepakankamo vitamino C kiekio. Šio vitamino vartojimas padės atsikratyti šių simptomų bet kuriame amžiuje.

Vitaminas A , žinomas kaip augimo vitaminas, taip pat turi antioksidacinių savybių. Padeda stiprinti imuninę sistemą ir palaikyti akių, gleivinių, priešinės liaukos, gimdos, plaučių sveikatą, saugo nuo kvėpavimo takų ligų. Padeda įveikti emocinį nestabilumą ir lėtinį nuovargį.

Vitaminas D3 stiprina nervų ir skeleto sistemas, veikia širdies raumens būklę, gerina imunitetą, padeda palaikyti normalią emocinė būsena. Be to, jis atsakingas už tinkamą medžiagų apykaitą, ramų ir ilgalaikį miegą, emocinį stabilumą ir mažesnį jautrumą neigiamoms situacijoms.

 

Aukščiau išvardyti vitaminai geriausiai veikia kartu. Biotus svetainėje vitaminų rezidenciją rasite vitaminų kompleksai, kurie padės atsikratyti depresijos ir pagerins ne tik savijautą, bet ir sveikatą.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.