Facebook Pixel

Bendras BeautyHUB ir Biotus projektas „Apie ką kalba merginos“.

Bendras BeautyHUB ir Biotus projektas „Apie ką kalba merginos“.

Kalbamės su merginomis, kurios kasdien meta iššūkį sau ir visuomenei. Kalbamės apie tai, kaip joms pavyksta valdyti projektus, kopti korporacijos laiptais ir vis tiek išlikti moteriškomis bei energingomis. Antrajame – interviu su „Skinny&Strong Club“ įkūrėja, „NeverStop“ autore, sporto apžvalgininke Maria Karachina. žmogus.  Ar anksčiau dirbote biure?
Marija Karachina: Taip, aš anksčiau dirbau IT ir žaidimų kūrimo srityje. Bet man buvo nuobodu, visada atrodė, kad reikia kažką įnešti į pasaulį, palikti kokią nors naudą, gauti grįžtamąjį ryšį. Kai supratau, kad visą savo laisvalaikį skiriu sportui ir mokslinių straipsnių studijoms, tyrimams, publikacijoms, nusprendžiau čia tobulėti. Ji ilgai treniravosi, gavo trenerės sertifikatą ir po to pagaliau paliko biurą.

Papasakokite apie savo mėgstamą maratoną. Kur tai buvo?
Marija Karachina: tai buvo Niujorke. Važiavau į maratoną Čikagoje, o paskui man pasiūlė bėgti Niujorke kitos susirgusios merginos vardu. Kai bėgate netikru vardu, jūsų rezultatas neišsaugomas, bet man tai nebuvo svarbu, nes patekti į maratoną Niujorke yra tarsi laimėti loterijos bilietą. Šiame maratone dalyvauja 50 000 žmonių, o žiūrovų – dvigubai daugiau. Visą dieną vyksta tiesioginė transliacija, žmonės stebi lenktynes restoranuose ir kavinėse, stovi su plakatais trasoje. Startas prasideda anksti, o 6 val. ryto jau turėtumėte būti kelte, kuriuo per Laisvės statulą nuplauksite iki starto vietos Staten saloje. Maratono trasa eina per beveik visus miesto tiltus, trasa nutiesta per vietoves, kurias anksčiau matėte tik filmuose.  



Apie ką galvoji bėgdamas? Ypač ilgos distancijos, pavyzdžiui, maratonas.
Marija Karachina:
Kai bėgate ilgas distancijas, paskęstate tam tikras sąmonės srautas ir tai yra galimybė pabūti vienam su savimi. Akimirka, kai niekas tavęs netraukia, neskambina ir nerašo.  

Įjungta ateina keli kilometrai naujų idėjų ir sprendimų. Net jei atsakymų nėra, kyla naujų klausimų, ir tai yra labai įdomus procesas, kažkas panašaus į meditaciją. Kai žmogus medituoja, jis taip pat lieka vienas su savimi, tačiau meditacijos esmė ta, kad nereikia visiškai apie nieką galvoti, o čia tiesiog gali galvoti ir nesiblaškyti. Nes jei lieki namuose vienas ir galvoji, kad gali pasikalbėti su savimi, tave vis tiek nuolat kažkas blaško.

Dabar daugelis turi pradėjo bėgti, nes gyvenimo tempas beprotiškas. Sporto salėje taip pat yra daug žmonių, o čia yra laisvė, kuri išlaisvina mintis ir užmezga atvirą dialogą su savimi.

Haruki Murakami pradėjo rašyti bėgiodamas. Ir netgi turi knygą „Apie ką aš kalbu, kai kalbu apie bėgimą“. Rašote sporto skiltį Glossui, netrukus pasirodys jūsų knyga. Kaip rašymas ir bėgimas susiję?
Marija Karachina: Yra toks dalykas kaip „labai bėgikai“, kai treniruotės metu pagaunate endorfinų antplūdį. Būtent šiomis emocijomis norisi pasidalinti, papasakoti apie viską; taip atsiranda tekstai. 

 

Pirmieji paleidimai visai ne tokie, kokie aprašyti knygose.  Tai yra dusulys, gumbas gerklėje. Kiek šansų reikia suteikti bėgimui, kad jį pamiltumėte?
Marija Karachina: tam reikia laiko. kad organizmas prisitaikytų . Jei tai tęsiasi pakankamai ilgai, bet vis tiek sunku bėgti, tai technikos reikalas. Taikant tinkamą techniką bėgimas tampa ekonomiškesnis, labai nepavargsti. Galite bėgti daugiau ir greičiau, nei manote. Klaida ta, kad tu iš karto nustatai sau tempą, susikoncentruodamas į pažįstamų bėgikų rezultatus. Arba perskaitėte daug literatūros, žiūrėjote daug vaizdo įrašų, susikoncentruojate į kitus skaičius ir dėl to iš karto norite sau greito rezultato. Mokau, kad visada reikia žiūrėti į savo pažangą ir lyginti save su savimi. 


- Traškėjimas bėgiojant yra gana dažnas reiškinys. Ar tai pavojinga? Kiek bėgikams svarbu stiprinti sąnarius?
Marija Karachina:
Svarbu. Tai priklauso nuo kremzlinio audinio būklės, kurią gamta suteikia tam, kad sušvelnintų kaulų trintį vienas su kitu. Jei kremzlė nepažeista, sąnarys juda lengvai, sklandžiai ir tyliai, o jį sutepa sinovinis skystis, savotiška sąnarių alyva. Jei ištiesus ranką ar koją sąnarys traška, tai pirma priežastis nerimauti. Šis reiškinys retai lieka nepastebėtas: kremzlė pradeda dilti, o kaulas yra priverstas daryti spaudimą. Laikui bėgant tai gali sukelti artrozės progresavimą. Todėl mes su merginomis reguliariai geriame vitaminų kursą, kuriame yra: kalcio, kolageno, ='_blank'>chondrotino , gliukozamino.

Kaip kilo mintis įkurti Skinny& ;Stiprus klubas? Kodėl ji skirta tik moterims?
Marija Karachina:
 Be jėgos ugdymo, taip pat palaikau figūros formavimą. Darydami tą patį, ką ir vyrai, ugdote jėgą ir ištvermę, tačiau figūra lieka antrame plane. Man svarbu parodyti merginoms, kad tai galima derinti, svarbiausia — pasirinkti tinkamą treniruotę. Moterims buvo arba sunkus crossfit su trūkčiojimais ir sunkia štanga, arba lengvas fitnesas, kuris davė minimalų krūvį ir beveik neturėjo įtakos figūrai. Viskas prasidėjo nuo supratimo, kad vyrų ir moterų treniruotės turi skirtis. Sujungiau geriausias iš visiškai priešingų sistemų ir sukūriau savo programą, kuri duoda rezultatų. Tada atėjo bėgimas ir maratonai. Aštuonios merginos iš  Skinny&Strong Club per 2 savaites nubėga pusmaratonį – tai dėka 4 mėnesių treniruočių.

Apie ką merginos kalba per treniruotes?
Marija Karachina: apie viską. Dažniausiai – apie tai, kaip greičiau bėgti ir valgyti eklerus. Kartais apie Eloną Muską ir programavimą, apie seksą, apie 3D modeliavimą, apie savo vaikus (o kai kurie turi net du), apie kalnų užkariavimą, apie įkvėpimą ir verslą. Man patinka, kad pas mane ateina labai įdomios merginos (dėl to, kad klubas uždaro formato, čia veikia tik iš lūpų į lūpas ir ateina visi), kūrybinės, vizažistės, programuotojos, rinkodaros specialistės, savo prekės ženklų savininkės, reklamuotojos, menininkai, mokytojai, teisininkai. Tačiau kiekvienas randa apie ką pasikalbėti, nes yra mus vienijanti atmosfera.


Kaip fiziškai stiprios moterys kuria santykius su vyrais? Juk vyrai, matydami stiprią moterį, dažnai pasiklysta, laikydami ją stipria. varžovė, konkurentė.Marija Karachina: Turiu kitų minčių šiuo klausimu. Vyrus traukia stiprios moterys. Stiprus, ne ta prasme, kad ji sako, kad viską padarys pati, ne. Tačiau tam tikro pasitikėjimo ir energijos prasme, būdinga aktyviems žmonėms. Visuose mano santykiuose vaikinams patiko pasitikėjimas, kad aš nesėdėsiu jiems ant sprando ir kad visada turiu ką veikti. Kai turi tikslų, negyvensi vien santykiais. Daugelis meilę suvokia kaip aukščiausią jausmą, gyvena tik dėl to. O kai žmogus aktyvus, kai jo gyvenime nutinka daug įvykių, tai įdomu ir su juo galima diskutuoti apie įvairius dalykus. 

 

span>

Manau, kad svarbiausia išlaikyti pusiausvyrą tarp fizinės jėgos ir moteriškumo. Kaip pajusti, kad pradedi persistengti?
Marija Karachina: Manau, kad taip atsitinka, kai negali ko nors paprašyti. Kai jūsų prašymas jums atrodo kaip silpnybė. Anksčiau atsisakydavau ir sakydavau, kad viską darysiu pati. Kažkuriuo metu pagalvojau: „Kodėl aš tai darau, jei po to aš pats liksiu nepatenkintas ir nemalonus savo artimiesiems? 


Ar išvykdami į ilgą kelionę taip pat treniruojatės?
Marija Karachina:
 Visada su savimi turiu sportbačius.

Turistų bėgimas aplink lankytinas vietas?
Marija Karachina:
Taip, būtent taip ir atsitinka. Paskutinį kartą buvo ekskursija. Keli miestai Belgijoje, Amsterdame ir Kelne. Ir kiekviename mieste aš bėgau. Buvo vėsu – rytiniai 6 km bėgimai naujame mieste.

 

Ar laikotės aiškaus režimo? Paprastai bėgikai yra anksti besikeliantys. Ar visada kėlėtės anksti  ar reikėjo prisitaikyti?
Marija Karachina:  Ne, man labai patinka miegoti. Bet stengiuosi pasportuoti iki 10 val., kad vėliau nesugalvočiau pasiteisinimų visai dienai. Turiu problemų su miegu, dažnai rašau vėlai vakare ir tada negaliu užmigti. Eidavau miegoti antrą ar trečią ryto, o keldavausi 6-7 val. Tada išgėriau vitaminų kursą, pagerėjo miegas. Dabar tikrai miegu iki vidurnakčio. 


Iš taško, kalbant apie fizinį aktyvumą, ką nors imate? Gal baltymų ar amino rūgščių?
Marija Karachina: Baltymų negeriu – tai perteklinė, bet naudoju aminorūgštis. Kažkada mano pasirinkimas krito ties BCAA optimaliu mityba  ir nuo to laiko juos naudoju. Treniruotės metu dalis aminorūgščių „dega“ o organizmas turi juos papildyti. Žinoma, aminorūgščių dozę galima gauti ir su maistu, tačiau produktų perdirbimas organizme užtrunka labai daug laiko. Be to, raumenys – Tai yra baltymai, tai yra aminorūgštys. Jie būtini, kad kūnas atkurtų audinius ir sukurtų gražų reljefą.


Papasakokite apie savo knygą.
Marija Karachina:
 Tiesą sakant, knyga turėjo būti išleista rugsėjo 15 d. , Lvovo leidėjų forumas. Bet prieš porą mėnesių supratau, kad darbas su ankstesne leidykla nevyksta ir nusprendžiau ją pakeisti.. Staiga man parašė iš "Senojo liūto Vidavnitstv" sako, paskaitykime tai, mus domina. Taigi knyga atiteko jiems ir šiais metais turėtų išvysti pasaulį.

Mačiau įrašą apie tai, kad jūs labai abejojate ir atsisakė rašydamas knygą. Ar jai buvo sunku, kaip tai atsitiko?
Marija Karachina:
Kažkuriuo metu aš visiškai ištryniau tekstinį failą. Tada draugai mane įtikino, kad knyga reikalinga, visų pirma, ne man. Dar kartą perskaičiau, taisiau, o paskui perskaičiau ir dar kartą taisiau. Perfekcionizmas yra blogas bruožas, bet anksčiau to nesupratau.

Kaip susidoroti su apatijos ar vilkinimo akimirkomis? Ar turėčiau juos imti ar ne?
Marija Karachina:
Taip, man reikia pereiti prie kažko kito, mano atveju tai nauji žmonės ir kelionės. Kai mane užklumpa kūryba ir darbas, tiesiog susitariu susitikti su nauju žmogumi, pasiklausau, kuo jis gyvena ir kuo jį įkvepia, dalinuosi savo energija ir tada dar kelias dienas einu su šiuo krūviu.

 

Kaip atrodo jūsų įprasta diena?
Marija Karachina: Jei treniruotė 7.30, tai aš nepusryčiauju.  Išgeriu stiklinę vandens su medumi, darau treniruotę, tada darbas, susitikimai, treniruotės. Dirbu nuotoliniu būdu, bet vis tiek tai susiję su tekstais. Dažnai būna nenumatytų filmukų, tada vėl treniruotė, o vakare – atskira asmeninė treniruotė. 

Ką valgote pusryčiams ir vakarienei?
Maria Karachina: Mano pusryčiai visada yra patys sunkiausi. Dažniausiai tai yra bet kokios formos kiaušiniai: plakta arba kepta. Kažkas iš angliavandenių: quinoa, grikiai, avižiniai dribsniai ar granola. Man lengviau valgyti 3 kartus per dieną aktyviu grafiku ir nesilaikyti dalinių valgymų. Priešingu atveju viskas virsta fiksavimu prie maisto, ir tu nepalieki minties, ar valgai, ar ne. Nevalgau mėsos ar nieko krakmolingo.


Daryk ar vartojate papildomus vitaminus? Manau, kartais neužtenka vien valgyti vaisius ir daržoves, reikia „įkrovimo dozės“. Ypač ne sezono metu.
Marija Karachina: Taip, aš vartoju vitaminus su B kompleksas:  B1, B2 . 

Ką visada turite savo šaldytuve?
Marija Karachina: Kiaušiniai, vaisiai (persikai, bananai), pieno produktai. Kartais būna daržovių troškinys.  Kelias dienas negaminu. Kartą buvau susitikęs su virėju ir jis išmokė gaminti iš karto, kad patiekalas visada būtų šviežias. 


Ar išgeriate pusantro litro vandens per dieną?
Marija Karachina: įvairiais būdais. Nemanau, kad reikia išgerti lygiai pusantro litro. Verta gerti vandenį, kai pradedate jausti alkį, kad suprastumėte, jog tai tik troškulys. Taigi jūs gaunate gerti ne normą, o tiksliai tiek, kiek jūsų organizmas reikalauja. Be to, tai priklauso nuo treniruočių: jei jos intensyvios, tuomet išgeri daugiau vandens nei poilsio dieną. 

Kaip ugdote savo gerus įpročius?  Ar išvis juos gaminate?
Marija Karachina: Man tinka priminimai arba bendri pokalbiai su merginomis. Pavyzdžiui, mėnesį praleidžiame be cukraus. Su alkoholiu irgi buvo tokių iššūkių.  21-osios dienos teorija tikrai veikia. Pirmos penkios ar šešios dienos yra labai stiprus pasitraukimas, supranti, kad tikrai esi priklausomas nuo bet kokio produkto, ir tau nepatinka šis jausmas. 

 

Ar žinote, kas yra spirulina?
Marija Karachina: Žinau, bet niekada nebandžiau.


Ar skaičiuojate kalorijas? O gal tai nesąmonė?

Marija Karachina: Ne, ne nesąmonė, ypač jei norite numesti svorio ir pakeisti mitybą. Bet jei nėra pamainų, tada jūs galvojate neteisingai. Dažniausiai, jei žmogus nevalgo namuose, jis negali adekvačiai įvertinti, kiek gramų suvalgė ir kokie maisto produktai buvo inde. Štai kodėl rekomenduoju naudoti programas.


Koks žalingiausias jūsų patarimas kada nors gavote?
Marija Karachina: Sėdmenis galima pakelti tik pritūpimais. Tai  false.

Koks buvo pats naudingiausias patarimas, kurį kada nors gavote?
Marija Karachina:  Prieš miegą nuplaukite makiažą.

Mėgstamiausia vieta Kijeve?
Marija Karachina:
Tautų draugystės botanikos sodas. Ten labai šaunus vaizdas į Kijevą ir labai mažai žmonių.

Ar laikote save laimingu žmogumi?

Marija Karachina: Tikriausiai ne.

Rimtai?
Marija Karachina: Taip, aš tiesiog nemanau, kad laimė yra nuolatinė būsena. Todėl mes to ir siekiame. Štai kodėl mes taip vertiname šias akimirkas.  Turiu teoriją, kad laimė trunka 10 sekundžių.  


Interviu atliko Anastasija Dozortseva, Quadrate28 rinkodaros komandos viešųjų ryšių vadovė.


Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.