Facebook Pixel

Kam šaltis gali būti pavojingas? Kokios lėtinės ligos paūmėja žiemą?

Kam šaltis gali būti pavojingas? Kokios lėtinės ligos paūmėja žiemą?

Kai kurių lėtinių ligų atveju žiema gali padidinti diskomfortą. Visų pirma, hipertenzija ir reumatinės ligos. Gydytojai taip pat pastebi daugiau insulto ir širdies priepuolių atvejų. Kodėl daugelio ligų simptomai pasireiškia žiemą?
Kodėl daugelio ligų, ypač lėtinių, simptomai žiemą paūmėja. Taip pat žiemą kai kurios ligos yra dažnesnės. Kodėl tai vyksta? Kas žiemą turėtų skirti ypatingą dėmesį sveikatai?

Žiemą insultų ir infarktų padaugėja

Šiuo metų laiku medikai konstatuoja daugiau atvejų insulto ir širdies priepuolių dėl padidėjusio slėgio. Kodėl? Pirma, žema oro temperatūra padidina kraujospūdį. Antra, žiemos laikotarpiu yra dideli atmosferos slėgio svyravimai. Tai ypač pavojinga vyresnio amžiaus žmonėms ir visiems, sergantiems hipertenzija. Žiemą jie turėtų reguliariai matuotis kraujospūdį, kad laiku apsilankytų pas gydytoją.

Žiemą paūmėja sąnarių skausmai

Žiemą osteoartritu sergantys žmonės kenčia labiau. . Dėl didelės drėgmės skausmas yra daug stipresnis nei, pavyzdžiui, pavasarį. Žiemą taip pat dažniau patiriame įvairius lūžius, galūnių pažeidimus. Apvirtimas ant apledėjusio tako ar laiptų gali turėti nemalonių pasekmių sveikatai. Žiemą dažniausiai lūžta riešo, klubo ar čiurnos kaulai, išnirimai ir patempimai. Norėdami apsisaugoti nuo nelaimingo atsitikimo ant ledo, įsigykite patogią avalynę su neslystančiais padais.

Žiemos problemos diabetikams

Diabetikai labiau linkę į įvairius grybelinių infekcijų rūšys. Jų kūnas nusilpęs, be to, oda blogiau kvėpuoja per kelis drabužių sluoksnius.

Šlapimo pūslės problemos žiemą

Ponios šiuo metu metų laiku jie yra pažeidžiami šlapimo pūslės diskomforto. Simptomai yra dažnas apsilankymas tualete ir skausmas šlapinantis. Norėdami to išvengti, šaltomis dienomis galite dėvėti šiltus medvilninius apatinius, kurie apsaugos jus nuo žemos temperatūros. Stringai ar aptemptos kelnės tinka vasarai, o ne šaltoms dienoms.

Herpes atsiranda šaltyje

Žiemą dažniau nei bet kada susiduriame herpes virusas. Apskaičiuota, kad apie 80 procentų pasaulio žmonių yra šio viruso nešiotojai. Miego režimu jis nesukelia jokių simptomų, aktyvuojasi veikiant pervargimui, stresui, dideliems temperatūros svyravimams, sausam orui. Herpes priepuoliai aplink burną ir nosį. Geriausia apsauga – stiprinti bendrą imunitetą.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.