Facebook Pixel

Hericium erinaceus: skanus imunostimuliatorius

Hericium erinaceus: skanus imunostimuliatorius

Skanus delikatesas, galingas antioksidantas, ryškus miško faunos atstovas – gervuogių šukinio grybo naudingos savybės yra nesuskaičiuojamos. Retas grybų karalystės atstovas aktyviai naudojamas gaminant įvairius patiekalus, taip pat gaminant maisto papildus. Tai galingas imunostimuliatorius, naudojamas kompleksiniam pavojingų ligų, tokių kaip vėžys ir Alzheimerio liga, gydymui. Kokių dar naudingų savybių turi šie neįprasti grybai?

„Miško jūros gėrybės“

Laukinėje gamtoje yra gana reta Hericium erinaceus. Jis auga ant lapuočių medžių kamienų šilto ir drėgno klimato sąlygomis, pirmenybę teikia beržui, ąžuolui ar bukui. Grybelis randamas Kryme, Amūro regione (Rusija), šiaurinėje Kinijos dalyje, Kaukaze. Vaisių sezonas prasideda rugpjūtį ir baigiasi spalį. Dygliuotasis ežiukas turi puikų skonį, todėl naudojamas ruošiant įvairius patiekalus.

Šis grybas dažniausiai valgomas keptas arba virtas: iš jo ruošiamos sriubos, padažai, pyragų įdarai, garnyrai. Jei paprasti grybai dažnai vadinami miško mėsa, tai gervuoges drąsiai galima pavadinti „miško jūros gėrybėmis“, nes skonis primena krevetes, krabus ar omarus. Dėl neįprasto skonio grybas labai vertinamas Rytuose ir dažnai sutinkamas Azijos restoranų meniu.

Naudingos savybės

Tačiau šukuotos gervuogės žinomos ne tik dėl neįprasto skonio. Grybas turi daug naudingų savybių. Tai puikus imunostimuliatorius, mažinantis cholesterolio kiekį kraujyje ir turintis priešuždegiminių savybių. Rytuose Hericium erinaceus naudojamas nervų ląstelėms atkurti, taip pat kaip antiseptikas. Kaip maisto papildas grybas naudojamas sklerozės, silpnaprotystės, depresijos, Alzheimerio ligos profilaktikai.

Japonijoje manoma, kad nuolatinis Hericium erinaceus vartojimas maiste padės išgyti arba išvengti gastrito. Grybelis turi ir priešvėžinių savybių, todėl aktyviai naudojamas kompleksiniam leukemijos, gerybinių ir piktybinių navikų gydymui. Laukinis Šukinis ežiukas yra įtrauktas į Raudonąją knygą. Jo vertė rinkoje yra labai didelė. Dabar grybas auginamas Prancūzijoje, Kinijoje, Japonijoje, tačiau dirbtinai užauginti grybai yra mažiau naudingi ir yra daug pigesni už laukinius.Kinijoje, kur jis naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Juk šukinėse gervuogėse yra priešnavikinį poveikį turinčių medžiagų: hericenonų, beta-D-gliukanų, ciatano darinių, provitamino D, erinacinų.

Kinai mano, kad šių grybų valgymas padeda pamaitinti smegenis ir sustiprinti intuiciją. . Jais gydomos įvairios ligos: gastritas, skrandžio opaligė, leukemija, stemplės vėžys. Rytuose Ežiukas laikomas imunokorekcijos priemone, antidepresantu, nervų galūnių augimo stimuliatoriumi, nerimą mažinančiu vaistu.

Klinikiniai tyrimai parodė, kad Hericium erinaceus yra veiksmingas gydant gerybinius ir piktybinius navikus: miomas, fibromos, adenomos, cistos, kepenų, plaučių, skrandžio, stemplės ir krūties vėžys. Sergant onkologinėmis ligomis, buvo pastebėtas pagerėjimas: augliai sumažėjo, o kai kurie net visiškai išnyko.

Kaip matote, Liūto karčiai yra tikras sveikatos eliksyras! Gydytojai rekomenduoja naudoti grybų ekstraktą kompleksinėje terapijoje gydant vėžį, Alzheimerio ligą, atminties sutrikimus, depresiją, stresą ir pervargimą, taip pat galingą imuninės sistemos stimuliatorių ir antioksidantą.

Turinys
  • „Miško jūros gėrybės“
  • Naudingos savybės
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.