Facebook Pixel

Kūno paruošimas rudeniui

Kūno paruošimas rudeniui

Pasiruošę ar ne, ruduo ateina. Nuostabus laikas – alsuojantis grynu oru, pasivaikščiojimais auksiniais parkais ir šiltais jaukiais vakarais. Ruduo – svarbus metas pasirūpinti imunitetu. Specialistai vieningai tvirtina, kad šiuo laikotarpiu organizmas prisitaiko prie ilgo peršalimo, geriau pasisavina maistines medžiagas ir vitaminus.

 Surinkome geriausias rekomendacijas, kaip šaltuoju ir drėgnuoju metų laiku išlikti pozityviems ir sveikiems.

1. Ankstyvas ruduo – puikus metas detoksikuoti, šalinti toksinus, atkurti vidinę pusiausvyrą ir atsikratyti toksinų. Iškeiskite žalią kokteilį į šiltus dribsnių pusryčiusquinoa ar kitų maistingų grūdų. Šaltas ir žalias maistas sukelia organizme drėgmę, dėl kurios gali susidaryti gleivės – tai ypač pavojinga šaltuoju metų laiku. Vasarines salotas pakeiskite prie garuotų žalumynų, šakninių daržovių, nesmulkintų grūdų, saldžių karių ir daug energijos turinčių troškinių.

 2. Daugelis žino frazę „rudens depresija“. Šalta ir drėgna, greičiau temsta, saulė vis rečiau išlenda... Tokiomis organizmui sunkiomis sąlygomis žmonės tampa rudeninės depresijos aukomis. Liga gali praeiti lengva forma, tačiau kai kuriais atvejais tenka kreiptis į specialistus. Rudeninę depresiją lengva atpažinti išreiškiant aštrius protrūkius ir emocijas – verkimą be ypatingos priežasties, apatiją viskam ir visiems, irzlumą dėl smulkmenų. Nedaugelis supranta, kad rudens depresija yra rimta problema. Tačiau ne visi įtaria, kad gali būti rimtesnių pasekmių: depresija perauga į rimtą lėtinę depresiją: susierzinimas virsta agresija, o bloga nuotaika gali virsti rimtu nerviniu priepuoliu. Užkirsim kelią? Vaikščiodami parke galite surinkti lapų puokštę – auksinės, raudonos, oranžinės spalvos, bet kokiu atveju nuotaiką pagerins ryškios spalvos. Dauguma „skęsta“ darbe. Imdamiesi daugybės projektų, žmonės visiškai pasinėrę į darbo reikalus. Tačiau, pavyzdžiui, tokia smulkmena kaip ilgai lauktų ar tiesiog gražių, spalvingų daiktų pirkimas gali nudžiuginti. Kažkam bus malonu likti namuose su puodeliu karšto karšto vyno ir linksmo filmo.

3. Nepiktnaudžiaukite cukrumi, kava ir alkoholiniais gėrimais. Mokslininkai teigia, kad maisto produktų su cukrumi vartojimas silpnina mūsų imuninę sistemą. Kai nuotaika pablogėja be saldumynų dietoje – tuomet pakeiskite jį, pavyzdžiui, medumi ir džiovintais vaisiais. Taip pat su kava. Patvirtinta, kad išgėrus daugiau nei 3 puodelius kavos per dieną, imuninis atsakas į išorinių neigiamų organizmų patekimą susilpnėja 35%. Kaip alternatyvų gėrimą siūlome žaliąją arbatą, kuri puikiai pagyvina ir suteikia daug nuotaikos. Alkoholis blokuoja neigiamų organizmų naikinimo darbą. Organizmo gynybinių mechanizmų funkcionavimas atstatomas praėjus dienai po to, kai nutrūksta alkoholio poveikis organizmui.

4. Sveikas miegas 7-8 val. Yra žinoma, kad lėtinis nuovargis padidina ligų riziką. Poilsio metu kūnas atjaunėja ir sustiprėja. Miegokite 7-8 valandas per dieną, prieš miegą rekomenduojame stiklinę šilto pieno su šaukšteliu medaus ar žolelių arbatos. Pasiimk mėgstamą knygą ir miegas nesulėtės. Prieš eidami miegoti pagalvokite apie ką nors malonaus arba pasvajokite – nusiteikite gerai išsimiegoti

5. Organizmui reikia papildomų papildų, tokių kaip vitaminai A, C, D ir E ir mineralai, selenas, cinkas , omega 3 palaikyti sveiką imuninės sistemos veiklą. Sutelkite savo mitybą į maistą, pvz., kokybiškus gyvūninius baltymus, ankštines kultūras, sveiki grūdai, riešutai ir sėklos, taip pat maksimalų šviežių vaisių ir daržovių kiekį. Supermaistas, pavyzdžiui, bičių žiedadulkės chia sėklos, reishi grybas ir dumbliai.

 Visada būkime sveiki, linksmi, linksmi, nepaisant orų už lango ir sezono, ir svarbi informacija, kuri padės jums jau turi kovoti su visais nemaloniais pojūčiais.

 



 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.