Facebook Pixel

Lieknėjimo kava

Lieknėjimo kava

Tiems, kurie nusprendžia sulieknėti, svarbu atminti – reikia žinoti saiką ir gerti ne tirpią, o natūralią kavą be cukraus ir kitų kenksmingų priedų.

Kai pupelės skrudinamos ir verdamos, išsiskiria eteriniai aliejai ir sudeginami angliavandeniai. Ką tai reiškia? O tai reiškia, kad gėrimo kalorijų kiekis sumažėja, o gatavoje porcijoje yra apie 2 kalorijos. 

Apie kalorijas

Kuo stipresnė kava ir kuo daugiau joje kitų ingredientų, tuo daugiau kalorijų yra jūsų gėrime. Dauguma žmonių mano, kad nėra nieko blogo į puodelį aromatingo gėrimo įberti šaukštą cukraus ar grietinėlės. O kiekvienas šaukštas cukraus ar grietinėlės padidina kavos kaloringumą iki 30-40 kalorijų. Galbūt šie skaičiai jūsų negąsdina, bet jei rimtai ketinate numesti svorio, net tokios mažos dozės trukdys.

 

Kava skatina medžiagų apykaitą, o tai praktiškai slopina „hormoninius“ apetitas. Dėl šio poveikio gydytojai rekomenduoja saikingai ir reguliariai vartoti kavą tiems, kurie turi polinkį į antsvorį.

Žinoma, kad šis gėrimas   taip pat turi diuretikų ir vidurius laisvinančių savybių (liaudyje sakoma – atlaidumas). Natūrali juoda kava laikoma veiksmingu asistentu, jei norite greitai numesti svorio. Juk tai priverčia kūną dirbti sustiprintu režimu, o tai savo ruožtu per trumpą laiką pašalina iš organizmo „šlakus“; ir papildomų svarų vandens. Svarbu stebėti organizmo hidrobalansą ir užkirsti kelią dehidratacijai.

Kalbant apie žalioji kava, tada svorio metimo efektas yra panašus į imbiero poveikį. Pastebimai pagreitėja medžiagų apykaita, o žarnynas pradeda dirbti kaip laikrodis. Mitybos specialistai pastebi, kad žalia kava vertinga, nes turi  chlorogeninės rūgšties, kuri šiame produkte yra natūralios kilmės, o ne sintetinė.

Pagrindinis chlorogeno rūgšties privalumas yra tai, kad valgio metu ji sustiprina sotumo jausmą. Nusprendus prieš valgį išgerti porciją kavos, organizmas sotumo efektą pajus kiek greičiau, su sąlyga, kad pusryčiai, pietūs ar vakarienė bus padaryti neskubėdami.

Nepamirškite, kad kava yra svorio metimo priemonė. Jis negali būti laikomas pagrindine svorio metimo priemone ir visiškai pereiti prie jo naudojimo. Toks  sprendimas neigiamai paveiks jūsų sveikatą.

Jei kavą geriate saikingomis dozėmis svorio metimui, tai padės mažiau valgyti – užpildys skrandį kartu su pagrindiniu maistu, o alkiui numalšinti pakaks nedidelės porcijos maisto. Visi šie efektai tikrai padeda numesti porą kilogramų.

 

 

 

 

 

 

 

Turinys
  • Apie kalorijas
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.