Facebook Pixel

Kolagenas yra jaunystės ir grožio šaltinis

Kolagenas yra jaunystės ir grožio šaltinis

Žmogaus organizme gausiausias baltymas yra kolagenas, nes jis yra pagrindinis jungiamojo audinio komponentas, kuris yra sausgyslių, kremzlių, kaulų ir kraujagyslių dalis.

Su amžiumi kolageno kiekis audiniuose mažėja, ir tai ne itin teigiamai veikia organizmą, nes atlieka atraminę odos funkciją. Šiuo atžvilgiu fibroblastų (ląstelių, atsakingų už kolageną) aktyvumas mažėja, o tai lemia odos senėjimą.

Be to, su amžiumi vyksta kolageno sintezė. sąnariuose sulėtėja ir gali sukelti osteoartritą (sąnarių ligą). Be to, mažas kolageno kiekis kauliniame audinyje gali būti pagrindinis osteoporozės vystymosi veiksnys. Kolageno lygis lemia „surišančio mineralo“ kiekį, jei jis mažėja, kaulai tampa trapūs ir padidėja lūžių rizika.

Mažai kolageno trūkumo trikčių šalinimas. lygiai yra gana paprasti. Visų pirma, būtina padidinti ląstelių, atsakingų už kolageną, gamybą. Geras būdas padidinti kolageno kiekį į savo mitybą įtraukti cholino, stabilizuotas ortosilicio rūgštimi. Tyrimai parodė, kad moterims, kurios ją vartojo kasdien, po mėnesio raukšlių skaičius sumažėjo 30%, oda tapo elastingesnė, o   nagai ir plaukai ne tokie trapūs.

Flavonoidai yra vienodai svarbūs palaikant sveiką kolageno kiekį. Ypač naudingi mėlyni arba violetiniai pigmentai, esantys vynuogėse ir vynuogių sėklose, mėlynėse ir pušies žievėje.

Flavonoidų nauda:

  • natūralaus kolageno skaidulų gebėjimo stiprinimas į kryžminį ryšį, kuris užtikrina jungiamojo audinio susidarymą;

  • kolageno sunaikinimo prevencija struktūras.

Jei jūsų tikslas yra pagerinti odos būklę, išlaikyti jaunatviškumą ir tvirtus kaulus, tuomet turėtumėte vartoti kompleksinius vitaminus su hialurono rūgštimi ir kolagenu.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.