Facebook Pixel

Krilių aliejus ar žuvų taukai – kas geriau?

Krilių aliejus ar žuvų taukai – kas geriau?

Krillų aliejus, kaip ir žuvų taukuose, yra abiejų omega 3 riebalų  eikozapentano  rūgštis (EPA) ir dokozaheksano rūgštis (DHR), tačiau jos yra visiškai kitokios formos. Omega-3 riebalų rūgštys žuvų taukuose yra trigliceridų pavidalu, o krilių aliejuje jie yra dvigubos fosfolipidų struktūros. (Riebalai mūsų pačių ląstelių sienelėse yra fosfolipidų pavidalu.)  Be to  į EPA ir fosfolipidus, krilių aliejuje yra astaksantino –  itin galingas antioksidantas. Dėl krilių aliejuje esančių EPA ir DHR fosfolipidų struktūros jie daug lengviau virškinami ir leidžia daug lengviau patekti į mitochondrijas ir ląstelės branduolį. Be EPA ir DHR, krilių aliejuje yra   fosfatidilcholinas – galingas stresui atsparaus cholino šaltinis, kuris veikia kaip natūralus emulsiklis.

Krillų aliejuje yra vitamino  E, A, vitamino D ir kantaksantino, kuris, kaip ir astaksantinas, yra stiprus antioksidantas.  Krilių aliejaus antioksidacinė galia yra 48 kartus didesnė nei žuvų taukų.

Astaksantinas  suteikia puikią apsaugą nuo šviesos ir UV spindulių sukeltų odos pažeidimų.

Keli tyrimai parodė  kad krilių aliejus itin veiksmingai mažina MTL cholesterolio kiekį ir  didina DTL cholesterolio kiekį ir mažina cukraus kiekį kraujyje. Buvo įrodyta, kad jis  veiksmingas gydant reumatoidinio artrito sukeliamą skausmą ir uždegimą bei skausmą apskritai. Vienas didelis tyrimas parodė, kad krilių aliejus turi didžiulę naudą mažinant PMS simptomus. Visuose tyrimuose krilių aliejus buvo lyginamas su žuvų taukais, o ne tik placebu.

Dėl greito krilių aliejaus įsisavinimo ir didelio antioksidantų kiekio jame atsiranda raugėjimas ir blogas skonis burnoje, gali atsirasti vartojant žuvų taukus.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.