Facebook Pixel

Naudingos graikinių riešutų savybės

Naudingos graikinių riešutų savybės

Kokios maistinės medžiagos yra graikiniuose riešutuose? Jei nevalgote mėsos ir žuvies, baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių kiekį reikėtų papildyti riešutais. Kodėl verta valgyti graikinius riešutus?
Ar žinojote, kad graikiniai riešutai racione gali sėkmingai pakeisti žuvį? Abiejose yra polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį ir turi antitrombozinį poveikį. Jau 3 riešutai patenkina kasdienį omega-3 poreikį. Juose taip pat yra L-arginino – medžiagos, kuri veikia vainikinių kraujagyslių išsiplėtimą. Todėl juos kramtyti verta profilaktikai ir sergant širdies ligomis. Riešutuose esanti ellaginė rūgštis stiprina imunitetą, taip pat suriša ir neutralizuoja kancerogenus.
Visi riešutai yra kaloringi, o graikiniai riešutai yra čempionai: 100 g – 645 kcal.
Graikiniai riešutai moksleiviams ir nėščiosioms moterys
Dėl didelio fosforo kiekio, kuris gerai veikia smegenų veiklą, riešutai rekomenduojami moksleiviams. Jie taip pat yra geras geležies, kalcio, kalio, magnio ir cinko šaltinis. Vitaminas E, kurio gausu, teigiamai veikia odą, o B6 dalyvauja formuojant antikūnus ir raudonuosius kraujo kūnelius. Riešutai rekomenduojami nėščiosioms, nes juose yra folio rūgšties, kuri būtina tinkamas vaisiaus vystymasis. Graikinių riešutų aliejus turi panašių privalumų. Jis gali būti naudojamas, pavyzdžiui, salotoms.
Graikiniai riešutai saugo širdies ir kraujagyslių sistemą
Polinesočiosios riebalų rūgštys ir augaliniai steroliai, kurių gausu graikiniuose riešutuose, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. – mažina blogojo cholesterolio kiekį, turi priešuždegiminį poveikį, mažina kraujo klampumą ir polinkį susidaryti kraujo krešuliams. Be to, kofermentas Q10 padeda sumažinti MTL cholesterolio kiekį, o L-argininas plečia kraujagysles, todėl sumažėja kraujospūdis ir sumažėja miokardo infarkto rizika.
Graikiniai riešutai mažina vėžio riziką>
Mokslininkai vis dar tiria, bet jau žinoma, kad riešutuose esančios rūgštys turi priešnavikinį poveikį – surišti ir inaktyvuoti kancerogenus.
Graikiniai riešutai gydo venų varikozes ir hemorojus. Taip yra dėl graikinio riešuto lapų.
Graikiniai riešutai pagerina odos išvaizdą dėl sudėtyje esančio cinko ir antibakterinio poveikio medžiagos. Taip pat naudojami riešutai, vitaminai A ir E ir kofermentas Q10 brandžiai odai skirtoje kosmetikoje.
Graikiniai riešutai mažina skrandžio problemas
Graikiniai riešutai pasižymi stipriomis baktericidinėmis savybėmis – veikia streptokokus, stafilokokus, pilvo bakterijas. Jie taip pat gali būti naudingi kovojant su virškinamojo trakto parazitais.
Graikiniai riešutai stiprina nervų sistemą
Dėl rūgščių kiekio graikiniai riešutai teigiamai veikia nervų ląsteles. Šis veiksmas taip pat padidina didelį folio rūgšties ir magnio kiekį.
Graikiniai riešutai gerina smegenų veiklą
Dėl didelio fosforo kiekio graikiniai riešutai puikiai veikia mąstymo procesų efektyvumą, ypač rekomenduojami studijuojantiems. Varis ir manganas, taip pat linoleno rūgštis taip pat teigiamai veikia smegenų veiklą – polinesočiųjų riebalų, iš kurių organizmas gamina omega-3 riebalų rūgštis, kurios yra vienos pagrindinių „statybinių medžiagų“; smegenų ląstelės.
Graikiniai riešutai maitina plaukus
Dėl savo savybių graikinių riešutų ekstrakto galima rasti daugelyje kosmetikos gaminių, skirtų riebiems plaukams, taip pat linkusiems į plaukus. pleiskanos , nes jos turi minkštinamąjį poveikį ir priešuždegiminį poveikį galvos odai. Jo dažančiosios savybės dažnai naudojamos tamsiems plaukams skirtuose šampūnuose ir losjonuose, taip pat daro plaukus švelnesnius, nes išlaiko spalvą.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.