Facebook Pixel

Vitamino D trūkumo simptomai

Vitamino D trūkumo simptomai

Kai organizmui pradeda trūkti vitamino D, tai nesukelia jokių ūmių simptomų. Jau vien dėl šio vitamino trūkumo kalcis prastai pasisavinamas (tas, kurį vartojame su maistu) ir pradeda išsiplauti iš kaulų. Nustatyti šį procesą gana sunku, nes tyrimai rodo tik kalcio kiekį kraujyje ir negali pasakyti, iš kur šis kalcis atsiranda.

Pavojingiausia yra tai, kad simptomai gali būti gana neaiškūs ir gali būti lengvai supainiotas su pervargimu ar virusine infekcija.infekcija arba siejama su su amžiumi susijusiais organizmo pokyčiais. Raumenų skausmas ir silpnumas taip pat yra trūkumo požymiai.

Trūkstant vitamino D, kalcis nustoja kauptis kauluose, kad būtų stiprus. Pasekmės ypač skaudžios vyresniame amžiuje, kai kalcio apykaita organizme gerokai susilpnėja ir bet kokia trauma gali būti labai pavojinga, o sveikimo laikotarpis užsitęsia ilgus mėnesius, o kartais ir metus.

Nori Pigiai pirkti vitaminą D ir su pristatymu? Užsukite į „Biotus“ internetinę parduotuvę, turime ką pasiūlyti!

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.