Facebook Pixel

populiariausi svorio metimo prieskoniai

populiariausi svorio metimo prieskoniai

Prieskoniuose, kaip ir daugelyje vaisių bei daržovių, yra antioksidantų ir vitaminų. Jie suteikia organizmui tokių teigiamų savybių kaip apsauga nuo ligų (vėžio, infarkto, diabeto, artrito) ir uždegimų. Tačiau dar viena svarbi jų atliekama funkcija yra svorio mažinimas.

Pažvelkime atidžiau, kokie prieskoniai span> padeda numesti svorio.

1. Bazilikas yra žolė, kuri džiovinama, malama ir gaunami prieskoniai. Žolė yra priešuždegiminė priemonė, naikinanti alergijas ir žarnyno ligas. Bazilikas taip pat naikina organizme susikaupusias kenksmingas bakterijas ir yra beta karotino šaltinis. Prieskoniai apsaugo nuo tokių ligų kaip: širdies ligos, vėžys ir lėtina senėjimo procesą.
Bazilikas turi vitamino C, kalcio, magnio, geležies ir kalio.

2. Cinamonas – vienas iš pagrindinių prieskonių, turintis daug antioksidantų. Cinamonas normalizuoja cukraus kiekį kraujyje. Tai naudinga žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu. Suvalgę 2 šaukštus cinamono per dieną, galite sumažinti ligų ir uždegimų riziką. Prieskoniai padeda pašalinti sąnarių skausmus ir užkirsti kelią artrozei, teigiamai veikia smegenų veiklą, gerina atmintį ir koncentraciją. Cinamonas mažina uždegimą kraujagyslėse ir kovoja su virusais ir bakterijomis.

3. Čili. Dėl aštraus skonio čili greitai lokalizuoja bakterijų ar virusų atsiradimą, pagreitina medžiagų apykaitą ir dėl to padeda deginti riebalus Čili pipirai yra naudingi skrandžio sveikatai, nes išskiria fermentus, kurie gydo opas ir kitus uždegimus. Malta aitrioji paprika žymiai sumažins cholesterolio kiekį kraujyje ir yra širdies ir kraujagyslių ligų profilaktika. Verta pasakyti, kad čili dėl savo savybių ir antioksidantų šalina iš organizmo kenksmingas medžiagas, saugo imuninę sistemą ir šalina galvos skausmą.

4. Ciberžolėyra galingas įrankis, identifikuojantis ir naikinantis vėžines ląsteles. Jis dažnai pridedamas prie vaistų. Ciberžolė taip pat yra priešuždegiminė medžiaga, apsauganti nuo insulto ir smegenų ligų. Jis naudingas esant žarnyno veiklai, artritui ir kitiems lėtiniams sutrikimams. Ciberžolė taip pat gerina kepenų veiklą, greitina medžiagų apykaitą, rekomenduojama laikantis dietų.

5. Imbiere yra apie 25 antioksidantai, galintys kovoti su išoriniais dirgikliais, virusais ir bakterijomis. Imbieras yra prieskonis, padedantis pašalinti pykinimą ir vėmimą, pagreitinti medžiagų apykaitą. Jis taip pat skatina toksinų pašalinimą ir yra diuretikas. Prieskonis atlieka antibakterines ir priešuždegimines funkcijas, vartojamas esant gerklės, peršalimo, artrito ir raumenų skausmams. Reguliarus imbiero vartojimas maiste ar imbiero arbata padeda sumažinti svorį, išvengti insulto ir vėžio.

Be svorio metimo funkcijos, duomenys ir kiti prieskoniai žmogaus organizme atlieka ir kitas svarbias užduotis.

Stiprūs vaistai nuo uždegimo yra – rozmarinas , bazilikas, imbieras ir ciberžolė.

Prieskoniai, padedantys normalizuoti cukraus kiekį kraujyje, yra kmynai, kalendra ir čili.
Muskato riešutas, šafranas ir lauro lapas suteikia raminamąjį poveikį.

Profilaktinė priemonė širdies sveikata   apsvarstykite česnaką, garstyčias, cikorijas ir gudobelę.

Kad ciberžolė, česnakas, imbieras ir šafranas naudojami imunitetui stiprinti ir sezoninių ligų prevencijai.

Ar esate prislėgtas? Ar dažnai patenkate į stresines situacijas? Rekomenduojame valgyti kalendra, rozmarinas ir juodieji pipirai.

Norite, kad jūsų oda būtų švelni, lygi ir be raukšlių? Tada į savo racioną įtraukite prieskonių, tokių kaip bazilikas ir kmynai.

Visi šie prieskoniai turėtų būti kiekvienuose namuose, šeimininkės virtuvėje. Jie bus ne tik puikus, kvapnus patiekalo priedas, bet ir atneš daug naudos organizmui. Laikantis dietos ar ribojant maistą, prieskoniai padės pasiekti tikslą neribojant skonio.

Šį straipsnį parašė „Biotus“ personalo rašytojas.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.