Facebook Pixel

Vitaminai vaikams nuo metų

Vitaminai vaikams nuo metų

Ar man reikia papildomai duoti vitaminai mano vaikas? Šis klausimas kyla kiekvienai mamai. Žinoma, kad kūdikis augtų sveikas, jis turi gauti visą vitaminų ir mineralų spektrą. Tačiau dažnai tėvai dėl vienokių ar kitokių priežasčių (alerginių reakcijų, individualaus maisto netoleravimo) yra priversti apriboti kūdikio mitybą.

Vitamino C skystis, ChildLife, 118,5 ml

JAV sveikatos departamentas rekomenduoja visiems vaikams nuo 6 mėnesių iki 5 metų papildomai vartoti vitamino A, C ir D lašų. Nereikėtų duoti vaikui vitaminų kompleksų, nes juose gali būti kitų vitaminų, mineralų ar medžiagų, kurios neduos naudos ar net pakenks kūdikiui.

Taip pat labai dažnai vitaminų gamintojai. kompleksai sujungia nesuderinamas medžiagas. Pavyzdžiui, vitaminai A ir D – riebaluose tirpus ir vitaminas C – vandenyje tirpus. Riebaluose tirpių ir vandenyje tirpių vitaminų niekada negalima vartoti kartu, nes jie naikina vienas kitą. Laiko intervalas tarp dozių turi būti bent dvi valandos.

Tėvai taip pat turėtų atkreipti dėmesį į vitaminų dozavimą. Kai kurie vitaminai linkę kauptis žmogaus organizme, pavyzdžiui, vitaminas A, kuris didelėmis dozėmis yra toksiškas.

Vitaminas D3, Gamtos atsakymas, Vaikams, 30 ml

Vitaminas D yra labai nedideliame kiekyje maisto ir beveik neįmanoma jo gauti pakankamai su maistu, ypač mažiems vaikams. Žinoma, kad geriausias vitamino D šaltinis yra saulės šviesa. Ilgas buvimas saulėje karštu oru nėra pati geriausia pramoga mažiems vaikams. Be to, tam tikrose platumose žiemos metu šviesus paros laikas gerokai sumažėja. Todėl pediatrai rekomenduoja papildomai duoti vitamino D. Vaikų vitamino D paros dozė yra 7-8,5 mcg.

Vitaminas A labai svarbus imunitetui palaikyti, geras regėjimas ir sveika oda. Pakankamais kiekiais jo yra rauginto pieno produktuose, morkose, topinambuose, baltagūžiuose kopūstuose, brokoliuose, špinatuose. Ne visus šiuos maisto produktus gali vartoti vaikai kūdikystėje, todėl turėtumėte apsvarstyti galimybę papildyti vitaminu A.

Vitaminas C palaiko imunitetą ir taip pat svarbus geležies pasisavinimui. Gausu vitamino C apelsinai, kiviai, braškės, brokoliai, pomidorai, saldžiosios paprikos. Vėlgi, daugelis iš minėtų maisto produktų sukelia alergines reakcijas mažiems vaikams. Patikimo gamintojo buferinis vitaminas C padės jūsų vaikui išlikti sveikam ir budriam.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.